facebook
twitter

Горещи новини

Путин предупреждава за дестабилизация на Балканите заради Косово

За съжаление те сериозно изостриха обстановката със създаване на тъй наречената Армия на Косово, твърди той
1356
RuSerbia.com

По време на визитата си в Сърбия президентът Путин заяви, че предприетата в последните месеци „поредица от провокационни стъпки“ от страна на ръководството на Косово може да доведе до дестабилизация на ситуацията на Балканите, пише „Ведомости“, цитиран от Агенция Фокус.

„За съжаление те сериозно изостриха обстановката. Преди всичко имам пред вид обявеното на 14 декември създаване на тъй наречената Армия на Косово“, е казал Путин на пресконференцията след преговорите с президента на Сърбия Александър Вучич.  Така директно се нарушава Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН, с която се регулира положението в Косово, смята руският президент. Според нея на косовска територия не може да има никакво друго военно формирование освен международният контингент на ООН. «Русия напълно споделя загрижеността на сръбското ръководство и на гражданите и разбира, че подобни безотговорни действия на ръководството на Косово могат да доведат до дестабилизация на Балканите“, е казал Путин.
През декември по време на честванията за 100-годишнината от края на Първата световна война в Париж Путин е разговарял с Хашим Тачи и е изтъкнал нуждата от постигане на споразумение между Прищина и Белград, заяви пред журналистите прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков. Тачи е обещал то да бъде постигнато.  
На пресконференцията в четвъртък в Белград Путин не е отговорил на репортерския въпрос дали Москва може да посредничи при уреждане на спора между Косово и Сърбия, но е заявил, че трябва да се изпълняват всички договорености между двете страни, постигнати с посредничеството на Евросъюза.
 

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Анкара е задържала над 3600 души само за ден

17.02.2019

1352 8
Окачиха руски флаг на скеле край катедралата в Солсбъри

17.02.2019

3393 42
„Жълтите жилетки“ отбелязаха 3 месеца от началото на протеста

17.02.2019

267 2

Коментари

ЗИП
снимка на ЗИП

Белград и Прищина внимателно да следват инструкциите на Путин иначе наистина има опасност от разгаряне на конфликта....

 

Сърбия по принцип е обречена защото подобно на България е "демографско зомби".

 

Апропо албанците са вече само на 60 км от Кюстендил и "демографски" се движат все по на север. Отдавна са казали че целта им е Ниш.

 

 

:)

Soro

Ако албанците вземат Ниш могат да ни го дадът ? 

JR

Какви са подписаните в Белград споразумения и договорености? Тачи е ясен. Сахибски кучи син. Интересно като какъв е участвал в честванията в Париж? Като албанец, или като косовар? Или може би като нубиец, или нигериец?

ablepsia

Като фаворит на Мади Олбрайт и главатар на трупния бизнес.

ЗИП
снимка на ЗИП

Засега руснаците обявиха едно споразумение за 200 милиона долара. Но това са само официалните съобщения.

 

Едва ли такава мастита делегация е била път за нещо толкова незначително. Така, че 100 % има неща, които засега остават зад кадър в най-добрите традиции на "тайната дипломация", където Русия е истински виртуоз....

 

:)

Soro

Нужна е ислямска дъга от Албания до Афганистан , от Саудитска Арабия до Косово , от Босна до Пакистан за да спре православната славянска агресия аа Балканите ! Ние сме централно звено от тази дъга.

труфалдин

Вероломен Путин. А вчера разбрах, че е денят в който Ч. армия "нахлула" в Полша през 1945 та. Каза ни го Дим Стоянович, момче с политически истинкти, водещ културно предаване за Америка и Света. Не трябва да се преминава през угоената с територии Полша, когато се изтласкват немците до Германия. 

Думата пещерен подход не подхожда за водещи на културно предаване.

 

генек

Не е предупреждение, а наблюдение...

--------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

ИвКо

Докато братя Харадинай са на свобода споразумение няма да има.

Влез или се регистрирай за да коментираш