facebook
twitter

Горещи новини

Психичноболна открадна такси и го кара от Кюстендил до Благоевград

759
Илияна Кирилова

Психичноболна жена от Благоевград открадна такси в Кюстендил и се придвижи до родното си място, съобщава БГНЕС.

Късно снощи И.К. се спазарила с таксиметров шофьор от Кюстендил да я закара срещу 30 лв. до Благоевград. Малко след като потеглили от града, шофьорът спрял, за да пусне „една вода“. Тогава 31-годишната, която била по болничен халат, седнала на шофьорското място и потеглила.

Към полунощ от кръговото кръстовище между Е-79 и Автомагистрала „Струма“ край Благоевград е подаден сигнал, че таксиметров автомобил се върти в кръговото обратно по посока на часовниковата стрелка и не го напуска. Патрул на „КАТ-Пътна полиция“ принудил водачката да спре. Тя била с окървавен нос и с една маратонка.

Транспортирана е до Спешно отделение на МБАЛ-Благоевград и след преглед от психиатър е настанена в съответното отделение. Тя е от редовните „клиенти“ на спешното отделение и добре позната на персонала.

С протокол таксито е било предадено на собственика му, който пристигнал от Кюстендил.

Ключови думи:

откраднато такси
15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Депутатите избират шеф на КПКОНПИ

11.12.2019

196 3
В Кърджали забраниха ползването на стълбища при тържества в училища

11.12.2019

96 1
Фандъкова: Ако не ползвате чиста кола, качете се на градския транспорт

11.12.2019

369 12

Коментари

vasilevil

И къде си е загубила маратонката?

Nashenec

След като се прие, че психичноболните не могат насила да бъдат лекувани и задържани какво друго се очаква? Ами че то и полицията си каза колко хора с епилепсия, с психични болести и др. опасни заболявания карат коли ежедневни и никой няма право да им вземе книжката - няма система за оповестяване на КАТ за поява на токова заболяване. А и законът не е обявил явно тези болести като несъвместими с управлението на МПС.

А за кражбата - тя си е психичноболна и всичко което направи не се преследва от закона.

Дохс_Читем

Въртяла се е по часовниковата стрелка в кръговото, защото в тъмното може да се е объркала и да е решила, че е стигнала вече до Великобритания. А като е стигнала, не й се е искало да си тръгне. Англичаните сигурно също са психично болни - те също се движат в кръговото наопъки и не знаят как да излязат.

маняна
снимка на маняна

Безкраен ляв завой е попречил на шофьорката да стигне до дома си.

А маратонката навярно ще бъде открита там, където е спрял таксиджията - може да се е пробвал да си подслади курса, но със смъкнати гащи трудно се тича.

Дохс_Читем

Десен, десен е бил завоят.

Hasta la vista

В случая безкрайният завой е десен, а шофьорката очевидно е блондинка. Само блондинка може да се върти в кръгово и то обратно...

маняна
снимка на маняна

Тогава да си оградят "по посока на час. стрелка" със запетайки. Щот аз разбирам, че се е въртяла обратно на час. стрелка.

И да вземат да намерят маратонката на жената.

Сармат
снимка на Сармат

Те психично болни цяла държава откраднаха  и си я закараха в задният двор...

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Случката показва, че психотеста е абсолютно излишен.Дамата спокойно е стигнала от точка А до точка Б.Без проишествие.Нека не забравяме и факта, че от години психичноболни управляват цялата  държава, без това да впечатли някого.

Въртенето наобратно в кръговото може да е просто от кеф, че е успяла или пък е мома-англичанка.Маратонката е нарочно и умишлено  ''изгубена'' от нея с интимната цел да я намери някой мургав принц с кон и каруца и да склони да се задоми за дамата.

Johnny2965

Болните са си болни. Нека бъдем снизходителни към тях.

Но що за наредби допускат индивиди, като този, чиято кола е била открадната, да практикуват професията шофьор на такси???

Не мога да си представя нормален мъж да изпадне в такава трагикомична ситуация!!!

vvatkov

   Краде се много в тая държава - даже и психоболните крадат. Затова се чува, че "такава държава няма".

Звън®
снимка на Звън®

Инспектор Мошика блажено се излежаваше в леглото си. Носът му усещаше ободрителния аромат на ранна есенна утрин. Мирис на шума, възбуждащо ухание от печени на нощна тарифа чушки, песен на птица, посветена на идващия топъл ден. Като  контрапункт в тази хармония иззвъня телефонът му. Обаждаше се оперативният дежурен в МВР. Спокойствието на нощта е било смутено с едно странно произшествие. Екипът се затруднява да подреди пъзела от факти, а дежурният следовател, дирейки помощ, вече е на път към дома на Мошика. След десетина минути той вече бе в хола му и отривисто  рапортуваше:

 

- Късно снощи 31-годишната И.К. се спазарява с таксиметров шофьор от Кюстендил да я закара срещу 30 лв. до Благоевград. Малко след като потеглили от града, шофьорът спрял, за да пусне „една вода“. Тогава И.К., която била по болничен халат, седнала на шофьорското място и потеглила. Към полунощ от кръговото кръстовище на Е-79 край Благоевград е подаден сигнал, че таксиметров автомобил се върти в кръговото обратно по посока на часовниковата стрелка и не го напуска. Патрул на „КАТ-Пътна полиция“ принудил водачката да спре. Тя била с окървавен нос и с една маратонка. Транспортирана е до Спешно отделение на МБАЛ-Благоевград и след прегледа е настанена в психиатричното отделение. Оказва се, че е регистрирана там и е добре позната на персонала.

 

Дежурният направи кратка пауза и продължи:

 

- Г-н инспекторе, колегите и от Благоевград, и Кюстендил не могат да сглобят събраните факти. Това е единственото за нощта престъпление, но ни гнети невъзможността логически да го изясним. Очевидно е, че има отвличане на такси без насилие. Очевидно е, че извършителят е заловен. Но остава загадката къде е едната маратонка на похитителката, защо е само по халат и с окървавен нос. Защо също така защо автомобилът, управляван от И.К. се е зациклил в кръговото, при това следвайки посока обратна на чосовниковата стрелка. Колегите от Кюстендил вече са направили двойна възстановка на престъплението и двете коли все още не могат да излязат от кръговия капан. 

 

Мошика запали цигара - стар навик от младостта, когато в криминалните филми инспекторите, докато се чудеха какво да сторят, бърчеха умно вежди и пъхаха в устата си цигара. След третото дръпване Мошика включи процесорът си на турбо режим. Фактите на престъплението бясно се завъртяха като в центрофуга на пералня.

 

- Има ли загадка в престъплението, първом потърсете жената, шерше ла фам - така ни учеше преподавателят по криминалистика проф. Ведроденски, Бог да го прости - започна речитативът си Мошика - Снощният случай е класически пример за това. И така, уважаеми колега, следете как ще сглобя наличните факти, подреждайки ги като в картината на Пикасо Tete de femme. И така. Кюстендил, краят на октомври. Часът е след 22. Вечерта е топла като пазвата на жена. Повечето от тях по това време на денонощието са или съвършенно голи, или наметнати с халат за да изпушат цигара, преди отново да се върнат в леглото. Както докладвахте И.К. е само на 31 и е съвсем естествено да е с халат в този час. Сигурен съм, че тя е пушачка, но все пак изяснете това. Докато пуши И.К. се сеща, че на 30 км. оттук може би я чака и друг мъж. Мигом съзнава, че той е по-надарен от местния кюстендилец. Без да се сбогува с него и без да се преоблича, тя си тръгва. На стотина метра от входа вижда такси. Шофьорът не се пазари - 30 лева до Благоевград и то за превоз на жена под 55 кг, наметната само с халат е твърде изгодна цена. По пътя шофьорът спира под предлог да пусне една вода. Не изключвам повод за това да са сексуалните му намерения към пътничката. Навярно е решил предварително да провери дали органът му е изправен. Дълго го дири в тъмницата. И.К. дочува звуци от пукате на съчки и шума, които погрешно интерпретира като флатуленция. Решава, че шофьорът е решил да дефекира. Тя от моминските си години мрази серящи мъже и ненавижда този акт повече от додекафонията на Арнолд Шьонберг. Затова не се колебае - хвърля маратонката си да смути облекчаващия се шофьор и потегля с мръсна газ към Благоевград. След дведесетина минути тя достига кръговото кръстовище на Е-79 към града. Дребна грешка при неговата реализация от GP Group го е превърнала в конструкция, известна в топологията като лента Мьобиус. Това е фигура, дълга правоъгълна лента, която се усуква по дължина на 180 градуса и след това двата ѝ края се слепват. Тази форма има само един ръб и една повърхност, на която не съществуват посоките ляво и дясно. Тя е една безкрайна повърхнина. Само автомобили, чиито водачи не разбират от топология или криминалистика, могат да се измъкнат от този зловещ цикличен капан. По-късно И.К. е спряна от КАТ, което я спасява от вечно кръгово скиталчество подобно на евреина Ахасфер. Попадането й в психиатрията на МБАЛ-Благоевград не е изненада. Всички будни умове, разбиращи от топология и поезия, рано или късно се озовават на такова място. Сигурен съм, че И.К. има биполярно разтройство и е член на клуба на младите поети от Благоевград. Позволете ми, колега, да оставя за вас решението на ребуса за  окървавения нос на поетесата.

маргаритка2

При продължително циркулиране в кръг обратно по посока на часовниковата стрелка, е възможна поява на кръвотечение от носа поради спукване на местните капиляри.

 

Мистерията е по-скоро в маратонката.

 

Вероятно таксиджията е поискал да види 30-те лева и е взел едната маратонка като залог, че сумата ще му бъде изплатена.

 

Възможно е въпросният таксиджия да е бивш съдебен експерт-графолог по тефтерчета, оставнал без работа след масовата поява на смартфоните.

 

при всички положения трябва да си направи изследване за албумин в урината.

Миряна Б.

Може би преди лягане И. К. е чела "Похожденията на добрия войник Швейк." И се е вдъхновила за нощен анабазис. Съпровождащото го креативно човъркане в носа

в търсене на гениални идеи, разкъсва няколко капиляра, натоварени и с умствени функции.Нещата опират до намесата на невролози. Добре е инспекторът да запише час за електроенцефалограма при някой майстор. Но и така мога да подхвърля вероятна диагноза - вертебробазиларен инцидент. Кръвта не се е развилняла в мозъка, а нежно е заромолила в носа. Търсете в Първа градска доктор Къртев!

b.beni
снимка на b.beni

Много е лесно - колата спира и жената изфърча тутакси от пътническото място, влетява на шофьорското. При първи такт губи маратонката, при втори жули носа си в горната лайсна на шофьорската врата.

Тук най-интересен е пукотът на съчки и пръчки в гората. Тоз идиот, шофьора /е идиот, защото интелигент никога не оставя ключовете от колата на таблото в присъствие на жена по халат/,  просто е посетил гората да бере гъби за алиби пред домашните. Нататък е ясно

 

Аз много го уважавам уважаемия Мошика, ама тоз път е усложнил имплементацията на фактите спрямо жалкия резултат

Влез или се регистрирай за да коментираш

×