facebook
twitter

Горещи новини

Прокуратурата с дело за свастики върху паметници на червеноармейци и антифашисти

Неизвестните извършители са действали в парк „Пети октомври“ (Градската градина) и в парк „Митрополит Методи Кусев“ в Стара Загора
1313

Прокуратурата образува дело за свастики върху паметници на червеноармейци и антифашисти в Стара Загора, става ясно от официално съобщение на държавното обвинение. Според него, от 12.04.2019 г. Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство, по описа на Първо РУ на МВР – гр. Стара Загора, за извършено престъпление по чл.216 ал.1 от Наказателния кодекс - за унищожаване или повреждане противозаконно на чужда движима или недвижима вещ.

Прокуратурата съобщава още: "На 11.04.2019 г. срещу 12.04.2019 г., в гр. Стара Загора, в парк „Митрополит Методи Кусев“ , е бил повреден чрез изрисуване на свастики с червена боя паметника на починалите след войната в полева болница червеноармейци и волнонаемни (Паметника на Съветската армия).

В същия период в гр. Стара Загора, в парк „Пети октомври“ (Градската градина), е била повредена чужда недвижима вещ – Паметника на антифашистите, чрез изрисуване на свастики с червена боя.

Досъдебното производство е започнало с оглед на местопроизшествие. Разследването се провежда под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. Към момента се проверяват всички версии и се извършват неотложните процесуално следствени действия".

19

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Захариева е на официално посещение в Русия

20.10.2019

1144 8
Петима са загинали при тежка катастрофа край Омуртаг

20.10.2019

2928 10
ТЕЛК комисиите ще работят и без специалисти по конкретното заболяване

20.10.2019

288 5

Коментари

Диагностик

За беше известно до сега, че в района на Стара Загора е имало загинали червеноармейци. Не сме чели за боеве у нас.

fierсe
снимка на fierсe

и?!?

Казуса
снимка на Казуса

И за Самуил не беше известно досега, че е загинал край София, ама на - и той с паметник в София. 

Liubo50

Починали са във военната полева болница и са погребани в Стара Загора.

inventus

Неизвестни зер! Много добре са си известни и те и вдъхновителите им ама тия последните малко висока топка им идват на прокуратурата май...А да ги видим какво ще направят!Няма да излезе на добър край тази пещерна русофобия у нас...няма.

Zmeja

престъпление по чл.216 ал.1 от Наказателния кодекс - за унищожаване или повреждане противозаконно на чужда движима или недвижима вещ.

Ало, Прокуратурата-а-а! Това ли е престъплението?

Миряна Б.

 

 

Не сме чели за боеве у нас.

 

Чели сме за боеве в Румъния, докато крал Михай не скъсва с хитлеровската коалиция. И двамата с наш Борис се оказват почтени люде през войната. Михай е награден с най-високия съветски военен орден "Победа". Дунава прекосяват немалко съветски воини с ужасни рани.

 

оффтопик. Това ми напомня епизода от "война и мир", в който смъртно раненият княз Андрей гледа в полевия лазарет как режат крака на смъртния му враг, отнел му Наташа - Анатол Курагин. И не го мрази вече. Не всеки е способен на такова нещо.

 

Liubo50

Права си Миряна. Това са починали ранени Съветски войници във военната полева болница в Стара Загора и тук са погребани.

fierсe
снимка на fierсe

а за паметника на съюзниците на същите рашъни нито дума, нали?!?

Миряна Б.

 

 Трябва поправка към закона за движимо, недвижимо и пр. имущество - а именно, политически вандализъм. по десеторка всекиму. Май е малко, а?

Manrico
снимка на Manrico

Паметникът не е унищожен, не смятам и че е повреден - изпълнява си функциите - камунизи и русофили да му се кланят. Пък и за да е "чужда вещ", трябва да си има собственик с документи. Така че малко нефелно ми се вижда делото. Ако пък не е, да се задейства прокуратурата и за всички надраскани и нацапани сгради - те са по същия начин повредени, а дори си имат ясни собственици.

Казуса
снимка на Казуса

изпълнява си функциите - камунизи и русофили да му се кланят.

 

И всички останали нормални хора, които имат историческата памет за злото на човеконенавистните идеология и дела на фашизма.

ИвКо

И не го мрази вече. Не всеки е способен на такова нещо.

Все пак си мисля, че способните на такова нещо към момента в България са болшинство, да кажем някъде около 80%.

LePenseur
снимка на LePenseur

Привидя ми се фентъзи: поклонници на Верди оскверняват паметника на Вагнер в Тиргартен и берлинската прокуратура се задейства. Манрико пише: "Паметникът на Вагнер не е унищожен, не смятам и че е повреден - изпълнява си функциите - вагнерианците да му се кланят."

peniko

Оф топик:

Алоо редакцията:  от вчера гледам да мерна нещо за европейското по борба – ни дума ни вопъл ни стон. Ни в горещи, ни в спортни....никъде.  А нашите момичета спечелиха 2 златни и 2 сребърни медала и са на 2-ро място в генералното класиране при жените. Да са живи и здрави! Даже и на азерите им изкарахме златен медал.  

Пишете за секакви дивотии ама кога се вдига трибагреника и се свири Мила Родино не ви стигат буквите. Пфу!😡

SvSophia
снимка на SvSophia

Такъв достоен хероически акт няма как да не е повлиян от светлия пример на АБПКП (активните борци против комунизЪма постфактум) и ЗБВБСР (заслужилите борци в борбата срещу Русия) видни, някои отвсякъде, херои Александър Йорданов, Манол Глишев, Антон Тодоров, Спас Гърневски и останалия каймак на “елита” на съвременното българско оПШТество.

СвКащей
снимка на СвКащей

Разкри ти кой е вапцал камъняка, ракрииии... тичай да осведомиш прокуратурата да не тражат яловото - ей ги престъпниците. Народен съд моеш ли спретна, че да не се харчи време? 

Предводител на ...

И за Самуил не беше известно досега, че е загинал край София, ама на - и той с паметник в София.

Връзката на цар Самуил със София е много по-тясна, отколкото твоята.

Предводител на ...

Пък и за да е "чужда вещ", трябва да си има собственик с документи

Има си. Или за теб само частната собственост е собственост? Обичаш вероятно да си "береш" плочки от тротоара?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×