facebook
twitter

Горещи новини

Преброяват ни през 2021 г.

413
Pixabay

Парламентът одобри на второ четене Закона за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г.

Основната му цел е да осигури събирането и обработката на актуална и достоверна статистическа информация в три основни направления – брой на населението и жилищния фонд; структура на населението по пол, възраст, образование, икономическа активност и други демографски и етнокултурни признаци; характеристики на жилищния фонд в страната, предаде БГНЕС.

Председателят на Националния статистически институт (НСИ) Сергей Цветарски обясни, че такова преброяване през 2021 г. ще извърши във всички държави от ЕС, а то трябва да даде моментна снимка на демографското състояние на всяка една от тях.

„Надяваме се, че всички разбират важността на това мероприятие. То не само е мащабно и изисква много усилия и средства, а в същото време ще осигури информация, която е необходима за дефиниране на важни социални и икономически политики. Въз основа на данните от преброяването ще се извършат и всички остани действия по изготвянето на политиките на България през следващия програмен период и до следващото преброяване“, обясни председателят на НСИ.

Преброяването ще бъде задължително, но начинът, по който ще отговарят хората, е различен за различните въпроси. „Бих призовал гражданите да се отнесат сериозно към отговорите на въпросите“, каза Цветарски.

От НСИ очакват да им бъдат необходими около 20 хил. преброители, което е по-малко в сравнение с предходните преброявания. Причината за това, че то ще бъде комбинирано, и по електронен път, и чрез анкетьори. Всички преброители ще бъдат проверени за чисто съдебно минало, а за това НСИ ще се партнира с МВР.

Изготвянето на въпросника предстои тепърва, но е предвидено в него да присъства и отговор „Не се самоопределям“. Преброяването ще струва на бюджета около 38 млн. лева.

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Новата формула за пенсиите ще бъде поправена

19.03.2019

8752 114
Съдът даде ход на делото за трамваите по столичния бул. "Скобелев"

19.03.2019

769 2
На 31 март ГЕРБ ще представи листата си с кандидати за евродепутати

19.03.2019

522 26

Коментари

Penchobre

Преброяват ни през 2021 г.

 

А на паша - кога? И кога ще ни стрижат?

торбаЛан

По добре питай за водопой. Помага за оросяването на мозъка.

Penchobre

А, шофьорчето! Вас ще ви броят отделно.

wreckage
снимка на wreckage

Преброяват ни през 2021 г.

Петьо the fucking Блъскоф ще одговаря за теа дебилни заглавия, когато бъде призован од Съответния Орган.

Джакомо_Грели
снимка на Джакомо_Грели

Сакън!Хич да н'съ охарчва бюджетя!Имаме 2,5 милиона пенсионери,1 милион администрация и 1,5 милиона индоевропейци,порода лилав венец.Общо-5 милиона!До 2021 все още ще се водим и "държава".Макар,че отдавна не сме.А в 2031-ва ще има 5-6 града,оградени с бодлива тел и шарампол.Другото ще е Светата Българска Пустиня!

sega_reader

Има ли пряка връзка между преброяването на населението и ... публикуваните имена в избирателните списъци ?

Защото сега няма.

При преброяване сме 5 милиона, а в избирателните списъци има 7 милиона.

И съответно партиите си разпределят от нашите пари, под форма на субсидии за ... 7 милиона.

Stern

структура на населението по пол, възраст, образование, икономическа активност и други демографски и етнокултурни признаци

И как ще стане това с демографските и етнокултурни признаци, когато няма да има задължение да се обявява етноса?

Лoвkия

Това се прави с цел преброяване на ония лапнишарани със "санираните" жилища, за да им ги отнемат, гадовете!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×