facebook
twitter

Горещи новини

Плевнелиев обяви, че ГРУ стои зад мощната хакерска атака през 2015 г

Тогава са блокирани сайтовете на МС, ЦИК, президентството
4769
БГНЕС
Плевнелиев след заседание на КСНС през април 2016 г., на което се разглежда проблема с киберсигурността

„През 2015 г.  по време на кметските избори, които бяха комбинирани с референдум, срещу България бе извършена най-силната и мощна кибератака, която някога е извършвана на Балканите”. Това заяви в предаването „Здравей, България” по Нова тв Росен Плевнелиев – президент на страната от 2012-2017 г.

„Президентската институция, Министерският съвет, сайтът на ЦИК, бяха атакувани по такъв начин, че бяха блокирани. Сайтовете на тези най-важни институции не можеха да функционират. Като държавен глава реагирах – поисках обяснение от всички служби, поисках в рамките на международно разследване да намерим кой извърши тази кибератака срещу България и българската демокрация. Тя целеше да провали едни демократични избори. С много голяма степен на вероятност на база на писмени документи и доклади, можем да кажем, че зад тази атака стоеше групата Sofacy - Fancy Bears, която се свързва с руското военно разузнаване ГРУ. За тази група има огромни съмнения, че участва и в манипулирането на избори в САЩ и в кражбата на данните на Бундестага и германските депутати”, заяви още Плевнелиев.

Той изтъкна, че като държавен глава тогава веднага е събрал КСНС и е запознал всички отговорни фактори в държавата, посочил е докладите на партньорските служби и е поискал ясни и конкретни действия.

„През 2019 г. отново валят съмнения, обвинения”, коментира Плевнелиев. Относно случая „Гебрев”, Плевнелиев заяви, че когато е станало отравянето той не е получавал доклади и информации, не е имало дори устни разговори по темата с шефове на службите.

„Провалите на българската държава са поне два. Четири години след случая още сме в сферата на съмнения и версии. Институциите дължат свършена работа. Когато има отровени баща и син, институциите са длъжни да се намесят и да търсят отговорни”, заяви Плевнелиев

„Имало е съмнения, медиите са писали, има опит за отравяне, институциите не са довели нещата до това да се намерят виновните и те да бъдат поставени под закона. Отново имаме повод да кажем, че тези 4 години някой нещо е свършил, нещичко е демонстрирано, но не сме стигнали докрай, не сме решили казуса. Българските институции често произвеждат повече съмнения, отколкото резултати”, коментира Плевнелиев.

94

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Газопроводът "Турски поток" ще е готов до края на годината

24.05.2019

280 8
Ректорът на СУ: Безобразието на политиците се превръща в традиция

24.05.2019

666 9
Папа Франциск към българите: Пазете и разпространявайте мира

24.05.2019

383 9

Коментари

Страници

Penchobre

Тези данни, които споделя г-н Плевнелиев са прогнозни, но малко несигурни, както е и определяне на времето. По аналогия с презиндентша, може ли да се каже синоптикчик?

Direktiva

Русия е вражеска държава и е съвсем естествено да ни мъти водата по избори!

JollyRoger's

Дзъннн!$$$🐏💨

kempes

Тази сутрит ТО дефилира в една от националните телевизии. Успях само да му видя лигавата физиономия и на третата секунда ръката сама сгреши, без мое знание превключи на друг канал, там група лъвове ядяха антилопа Гну.

Боже, Боже, какви хора минаха през ръководството на бедната ни държава. А иначе четем в историята какви пълководци и смели мъже сме имали за държавници.

Какво падение, каква трагедия.

JollyRoger's

Солист на кавал - Росенчо! Бис!

Отровени били баща и син... А когато баща убива сина си с шейна? Го правим банкер...

Айде у лЕво!🎃🎃🎃

Su38

„Имало е съмнения, медиите са писали, има опит за отравяне, институциите не са довели нещата до това да се намерят виновните и те да бъдат поставени под закона. Отново имаме повод да кажем, че тези 4 години някой нещо е свършил, нещичко е демонстрирано, но не сме стигнали докрай, не сме решили казуса. Българските институции често произвеждат повече съмнения, отколкото резултати”, коментира Плевнелиев.

***

Аха, какво и да кажат, колкото и ясно да докажат, че това е било обикновено битово натравяне, дори да докажат, че е било поради лоша хигиена, ще ревем, докато някой не каже, че ГРУ се е опитало да отрови някого си.

Ако Плевнелиев искаше да изчисти името на държавата си, трябваше да забрани участие на каквито и да е чужди "експерти", да натиска нашите да са убедителни, без да се крият зад чужди имена и без да работят под чужд натиск, бил той немски, английски, руски или американски.

Защото кой ни гарантира, че нашите "партньор" не искат да ни накиснат и използват като маша за собствените си цели?

Калинчо

Подготвил съм си нова тема, но се привързах към ника ти и няма да го коментирам.

19namo

Не го сменяй, този направо ме хвърля на пода :)

Диагностик

И Плевнелиев започна като Радев да мърмори и черни службите. 

Факт е, че по време на изборите огромен брой искания за информация се появиха в мрежите на институциите и ги блокираха. 

Това ще се получи и при следващите. 

Колкото до случая Гебрев, 2015 г не е бил това, което е сега, не е представлявал интерес или заплаха за никого. 

Тренд Петков

Даже ми е симпатичен...Този клетник, който с тъпа упоритост ни пробутват, май си вярва...Преди бях сигурен, че се прави на маймуна за пари...Сега не съвсем сигурен....Че кой ще му плаща за такава работа? Че ние си го знаем колко струва..Нима не мисли някой, че Той че като държавен глава тогава веднага е събрал КСНС и е запознал всички отговорни фактори в държавата? Щото те не са знаели...Той..дето свястна дума на кръст не можа да каже? И Той ги е запознавал с неща, подадени му за прочит от същите отговорни фактори..Ма не, Той им е отварял очите..А иначе, вижда те ли.... с много голяма степен на вероятност атаката целеше да провали едни демократични избори...Щом е вероятност, какво да кажем?Вероятности много. Вероятност е и да е побъркан...в каква степен вие си решете. По същата логика. 

ЗИЛ131

Да оправдаваме камения век в дигиталните услуги, в който битуват сайтовете на бг институциите  с ГРУ е меко казано глупаво.

AgentMi6kin

 За тази група има огромни съмнения, че участва и в манипулирането на избори в САЩ и в кражбата на данните на Бундестага и германските депутати

Ъхъ, ъхъ, и нито едно доказателство...А забравих, някой руснак бил рекламирал секс играчки в Инстаръп и така манипулирал изборите. Благодарим за редовната дневна доза русофобия. За някои има халюцогенни пушки, други ги обработват чрез медиите.

ablepsia

да бъдат поставени под закона.

 

Ъ?

Седем с един...

Ъхъ!

цензура

Ама разбира се... без голия охлюФ не може!

 

Трябваше да се досетя по следите от слуз по пилингаторите на форцепса 😂 

 

Колко жалко е да си нещастник! 

ablepsia

 Българските институции произвеждат повече съмнения, отколкото резултати

 

Ъ?

19namo

Време е за Министерство на съмнението. Седем дни в седмицата, двайсет и пет часа в денонощие(  за целта се полага извънреден труд).

purkop

Няма какво да му се обръща внимание на това нещо.

Жалко за друго.

Тук вече имаме не код "жълто", а код "оранжево".

Повече не мога да си позволя да кажа.

jorro2

С много голяма степен на вероятност на база на писмени документи и доклади, можем да кажем, че зад тази атака стоеше групата Sofacy - Fancy Bears, която се свързва с руското военно разузнаване ГРУ

 

Ха, ха... усвоил е новоговора: Хайли-лайкли... 

ЗИП
снимка на ЗИП

Явно англосаксите искат да вкарат България в мръсните си игрички.

 

Нека не забравяме, че те исторически винаги са били нашия най-голям враг а Чърчил дори искаше да срине София и да засади картофи на нейно място....

 

Българския елит трябва три пъти да премисли преди да се съгласи да участва в тази пиеска.

 

Защото 2020г идва със страшна сила. И транзита през Исакча пресъхва.....

 

Мисля, че всички разбират, че ако България влезе в това представление то ни "тръба" ще видим, ни посещение дори на Медведев ( вече за него се молим).....

 

:))

Калинчо

Чърчил дори искаше да срине София

Чърчил не просто искаше, а СЕ ОПИТА да срине София, бате, което откъдето и да го гледаш си е военно престъпление без давност, изискващо компенсации за страдания и пропуснати ползи..

цензура

Стига да има кой да ги поиска...

 

Не можаха да понесат мсълта, че БОКО не им облиза задника с изгонването на руски дипломати и решиха да чистят партия ГРОБ от него, само дето не таксуват факта, че партия ГРОБ Е БОКО! 

 

Отделно САЩ целят спирането на турски поток и така да ограничи Турция, не толко България, ама не вярвам тук да има единомислие - даже напротив. 

 

Седем с един...

Чърчил все пак е постигнал нещо в желанието си да превърне София в картофено поле...Я вижте какъв картофопроизводител си имаме за МП и каква кметица от картофения рай - Самоков...Се близо до столицата...Явно не всички боНби са паднали където им се е искало... 

erkek

Активизирането на американските слуги по медиите явно има друга цел,а не предстоящите избори.Месец май е далече,а антируското квичене не може да продължи до тогава-от нафталина не знам кой трябва да измъкнат.Най-вероятно искат да опорочат 3 март.Плевела вече каза че в Руско-турската освободителна война не е участвала Русия,сега освен да поканят Порошенко-знам ли до къде могат да стигнат извратените им мозъци.

jorro2

Дончев каза, че не може да локализира кой е авторът на атаката през 2015 г.

 

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/02/13/3389377...

цензура

бочко, ако сега се огънеш, считай се труп! 😆 ... те също, ма ще го разберат от по-после 😉

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Веществото може да бъде закупено от аграрни магазини, но не в чист вид.

 

Тъй де. Нуреле Д.

TheBoss

Чърчил дори искаше да срине София

Чърчил не просто искаше, а СЕ ОПИТА да срине София, бате, което откъдето и да го гледаш си е военно престъпление без давност, изискващо компенсации за страдания и пропуснати ползи..

 

Е, руснаците потопиха цивилен кораб Струма с над 700 пътника, да не говорим за поддържането, финансирането, въоръжаването и изпращането на терористични групи в България при продължаващи тогава дипломатически отношения между България и СССР. След което сринаха и източиха цяла държава в продължения на 45 години. Това са военни престъпления!

ЗИП
снимка на ЗИП

"Струма" е бил пълен с евреи на път за Палестина. Това е била пак неква операция на англосаксите, която не е била изпипана кат хората.

 

Потопен е по случайност.....

TheBoss

Бил е пълен с цивилни. Не е бил военен кораб. Престъплението си остава престъпление независимо от некадърността на руските моряци.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×