facebook
twitter

Горещи новини

Отказана работа е причина за инцидента в столичния кв."Овча купел"

1846

До инцидента с барикадиралия се мъж в столичния квартал "Овча купел" се е стигнало след посещение на полицейски патрул от 6-то РУП на адреса, разкри пред bTV директорът на СДВР Георги Хаджиев.

След подаване на сигнал в полицията от собственик на охранителна фирма, че мъж с камуфлажна униформа и оръжие го е търсил в офиса му и го е заплашвал, патрул от Шесто РУП отива на адреса на лицето, но при опита им да установят контакт с него, той е открил огън с огнестрелно оръжие в апартамента си.

Установено е, че въпросният мъж е бил на събеседване за работа при собственика на охранителната фирма преди два месеца, но не е бил одобрен. След това е започнал да изпраща до работодателя съобщения със заплахи за убийство. Това е била причината за посещението на полицаите на конкретния адрес.

Вечерта, когато е започнала обсадата, ръководството на СДВР е преценило, че е удачно на място да бъдат извикани психолози, които да преговарят с барикадиралия се, а поради напредването на времето е решено разговорите да продължат на другия ден. Разговори с барикадиралия са провели и негови близки, надявайки се да го накарат да излезе от апартамента. Полицията е имала информация, че в жилището, освен барикадиралия се, няма заложници, заяви комисар Хаджиев. 

На другия ден след като е бил загубен контакт с барикадиралия се мъж, е решено да се проникне в апартамента с помощта на специализираното тактическо звена на СДВР и специалния отряд „Кобра”.

Комисар Хаджиев подчерта, че тяхна задача и цел е било да съхранят живота на мъжа. Полицаите са проникнали не само през балкона, но и през вратата, като целта е била едната двойка да отклони вниманието на барикадиралия се мъж. Операцията е протекла нормално. Екип на Спешна помощ е прегледал мъжа след изважднато от жилището му. Той е в добро състояние, не се налага да бъде хоспитализиран.

Тепърва предстоят процесуално-следствени действия. Мъжът ще бъде задържан за 24 часа, а утре му бъде направена психиатрична експертиза дали е способен да носи отговорност. Ще му бъде образувано досъдебно производство за „закана за убийство” по чл. 144 от Наказателния кодекс.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Две са блъснатите от колата на НСО деца

13.12.2019

2054 18
Според експерт нямаме нужда от нов "Фалкон"

13.12.2019

129 1
Кметът на Несебър излиза от ареста срещу гаранция от 40 000 лева

13.12.2019

101

Коментари

Devil in Exile

Невероятно, но факт - "спецчастите" на са дали жертви. В зората на демокрацията очистиха трима полицаи като кучета и още не се знае кой? В същото време МВР министъра беше в компанията на проститутките на СИК начело с Жени Калканджиева, която Маргинът профилактично спукваше от бой. После се самоизтребиха в Бели брези. В по-ново време в Лясковец бяха натирени от некадърния главен секретар на МВР.

vasilevil

Нямал е огнестрелно а газово оръжие.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×