facebook
twitter

Горещи новини

Омбудсманът представя в ЕП петицията срещу двойния стандарт при храните в ЕС

228

Омбудсманът Мая Манолова ще представи в Европейския парламент петицията на българските граждани срещу двойния стандарт при храните и напитките в Европейския съюз, съобщи БНР.

Изслушването на българския омбудсман в комисията по петициите е предвидено за 11 ч. българско време. През октомври 2017 г. Манолова изпрати до Европейския парламент петиция за нарушение на европейското право с искане за промяна в европейското законодателство, включително в Директивата за нелоялните търговки практики. Целта бе спиране на производството и разпространението на храни от една и съща марка, но с различни съставки и качество в страните-членки на ЕС. Според Манолова, това е не само нарушение на правата на българските граждани, но и на гражданите от Вишеградската четворка, Гърция, Хърватия и Румъния, както и на принципите за функциониране на общия европейски пазар. 

Срещу двойния стандарт в храните и напитките в различните страни от ЕС публично се обявиха председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер и еврокомисарят по правосъдието и защитата на потребителите Вера Йоурова.

В интервю за "Хоризонт", Манолова изрази очакване законодателната промяна да бъде приета до края на мандата на този Европейски парламент:

"Освен петицията на български граждани, в Комисията по вътрешен пазар ще бъде обсъждан и гласуван потребителския пакет , част от който е проблемът с двойните стандарти при храните. Ще имам среща и с еврокомисаря Йоурова", каза Манолова.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

КЗП обяви, че няма двойни стандарти при храните

13.02.2020

1538 13
Гешев постави България под прожектора заради съмненията за сериозна корупция

19.12.2019

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

5782 3
Слабаков: Заплатата на евродепутат е само 6000 евро

22.12.2019

5388 19

Коментари

Дежурния

Внасянето на петицията като омбудсман на България ли е или искрено и лично персонално от името на нещо белокрило, отишло в западна Европа на шопинг за данъкоплатска сметка?

УмноКрасивЧуств...

Аз викам да почваме да опаковаме ? в целофан и да ги продаваме на Запад като български храни, щото това е  ина традиционна европейска практика. 

rorik

==Внасянето на петицията като омбудсман на България ли е или искрено и лично персонално от името на нещо белокрило, отишло в западна Европа на шопинг за данъкоплатска сметка?==

 

Мисля че бавно и ясно казаха какви са храните в България.

За пенсия 100 евро , такива и толкоз.

Ама верно екскурзийката   безплатна е сладичка.

Влез или се регистрирай за да коментираш