facebook
twitter

Горещи новини

Неиздавани разкази на Хемингуей ще бъдат публикувани през 2019 г.

301

Два неиздадени разказа от Ърнест Хемингуей ще бъдат публикувани през лятото на 2019 г., съобщи издателят, притежател на литературното наследство на писателя Майкъл Катакис. 

Според Катакис разказите "Паметникът" и "Индийската страна и бялата армия", написани в средата на 50-те години на ХХ век, ще допълнят книгата с поредното преиздаване на романа "За кого бие камбаната". Изданието ще включва и разказа "Стая с изглед към градината", който за първи път бе публикуван в списание "Странд" едва през миналия август, предаде БГНЕС.

През 1956 г. Хемингуей пише пет кратки разказа, посветени на преживяванията му през Втората световна война като кореспондент. Известно е, че той е поискал от издателя Чарлз Скрибнер да публикува тези текстове след смъртта му, заради "доста шокиращото" съдържание, разказващо за "нелегални войници и хора, които убиват други хора".

Една от тези истории - "Черно магаре на кръстопът", е публикувана преди няколко години, заедно с друг разказ - "Лъжлива репутация".

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Милчо Левиев отказва да е почетен гражданин на Пловдив

07.03.2019

4476 23
Фронтменът на "Продиджи" се е самоубил в дома си

04.03.2019

3631 11
Украйна няма да участва на "Евровизия"

27.02.2019

3681 30

Коментари

ablepsia

притежател на литературното наследство на писателя Майкъл Катакис

 

Писателят Майкъл Катакис е оставил литературно наследство - това разбрахме. Само не става ясно кой е притежателят му.

 

 

 

Хемингуей пише пет кратки разказа, посветени на преживяванията му 

 

Чии преживявания, кой тоз "му" - за никъв "му" не става дума по-горе. Може би за преживяванията си - за своите собстевени преживявания, а?

до нови срещи

Тук правилното е "му". Ако беше "си", преживяванията щяха да са на разказите, не на Хемингуей. Ако искате "си", изречението трябва да стане "Хемингуей посветил пет разказа на преживяванията си".

urupuchi

Тук правилното е "им си". В бележка до издателя  е пояснено: "Посвещавам тези 5 разказа на техните собствени преживявания."

 

ПС. Новината е гореща не заради самите разкази, а заради това че Е.Х. все още е считан за интересен писател.

Сократ-май

Няма Е. Х.

Или Ъ. Х. - или Э. Х.

до нови срещи

Няма Е. Х.

Или Ъ. Х. - или Э. Х.

Не е ли Э. Г.?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×