facebook
twitter

Горещи новини

Навършват се 50 години от кацането на "Аполо 11" на Луната

2022
НАСА

Днес се навършват 50 години от кацането на човек на Луната. "Аполо 11" е първият пилотиран космически кораб от програмата "Аполо" на НАСА, чийто екипаж каца на Луната. Корабът излита на 16 юли 1969 г. от космическия център Кейп Кенеди във Флорида с екипаж Нийл Армстронг, Майкъл Колинс и Едуин Олдрин.

"Аполо 11" достига Луната на 19 юли след 76 ч. полет и преминава в окололунна орбита. След няколко обиколки на земния сателит астронавтите виждат предварително набелязания район за кацане в Морето на спокойствието.

На 20 юли около 102 ч. след старта Лунният модул се отделя на височина от 110 км над повърхността. Маневрата се извършва откъм близката страна на Луната в постоянна връзка с Контролния център в Хюстън и останалия на орбита Команден модул. По план "Ийгъл" трябва да се прилуни на автоматичен режим, но поради претоварване на бордовия компютър Армстронг и Олдрин преминават на ръчно управление.

В 20 часа 17 минути и 42 секунди координирано универсално време Лунният модул каца в Морето на спокойствието. Заплануваната по програма почивка след прилуняването е отменена по молба на астронавтите и се пристъпва към операцията за излизане на лунната повърхност. Външната бордова камера предава директно по телевизията пред милиони зрители историческия момент на първата крачка, направена от Нийл Армстронг на друго небесно тяло. С думите "Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството" на 21 юли в 2 часа 56 минути и 20 секунди той оставя първите човешки следи по повърхността на Луната. 15 минути по-късно Едуин Олдрин също излиза от Лунния модул.

87

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

МВнР: При стрелбата в Чикаго са убити трима българи

13.10.2019

4428 22
САЩ изтеглят още 1000 военни от Северна Сирия

13.10.2019

2722 57
Външните министри на ЕС ще обсъждат Сирия

13.10.2019

454 2

Коментари

Страници

Диагностик

Нека сега някой да ни увери, че това не се е случило, а е постановка на Холивуд.

Shaaban_bin_Robert

Какво му е по-различното на "сега" от "преди"?

редник

При едно по-разумно човечество на Луната можеше да има обитаеми бази и космодрум...

торбаЛан

За чий? Да ходят милионерите на плаж?

Shaaban_bin_Robert

По-добре да си харчат парите за плаж на Луната, отколкото за боНби и Амуниции на Земята.

ЗИП
снимка на ЗИП

Изключителен шедьовър на Холивуд. Спор да няма....

 

:)

 

По този повод нещо легендарно от едни от класиците на индустриалния метъл....

 

https://www.youtube.com/watch?v=Rr8ljRgcJNM

 

:)

Гласът

Изключителен шедьовър на Холивуд. Спор да няма....

Така е. Мосфильм успява само полет в околоземна орбита да инсценира.  Холивуд инсценират и полет до Луната. Кой колкото може...

Purple_Haze

Ю.И. МУХИН:  https://www.youtube.com/watch?v=Pj7FkxsK4CE

1. 50 ЛЕТ АФЕРЕ: НАСТОЯЩАЯ ГОРДОСТЬ NASA

http://www.ymuhin.ru/node/1983/1-50-let-afere-nast...

2. 50 ЛЕТ АФЕРЕ: НАСТОЯЩАЯ ГОРДОСТЬ NASA

http://www.ymuhin.ru/node/1984/2-50-let-afere-nast...

DeOjeda
снимка на DeOjeda

И гроздето им кисело, и искандери нямат, и не са духовно извисени...

artid

A също и 42 години от първия филм "Междузвездни войни" на Лукас . 

Несъмнено филм - епоха в фантастиката

ЗИП
снимка на ЗИП

Ако повечето хора не вярват, че нещо се е случило значи то не се е случило !

 

:))

 

Реднеците сами си се заковаха. С тези техни мании по конспирациите. Сега да си сърбат попарата, която сами си надробиха....

 

:)

Гласът

Реднеците сами си се заковаха. С тези техни мании по конспирациите.

Ти ще изкараш, че цялата русофилска фаланга на форума са "реднеци".

Н16
снимка на Н16

Не могат те, и 50 години след постановката, да отидат до Луната и да се върнат. А развитието на науката и техниката, би трябвало да е доста по- напред - от тогава. Щото едно е да печаташ хартия (долари), и съвсем друго - да излизаш в космоса. И да се връщаш обратно, съответно.)

Гласът

Но ако хартията ти се казва "американски долар", и можеш да изхарчиш 100 милиарда от нея, много неща можеш да направиш, които повечето други или не могат или не им стиска да ги направят. Ако хартията ти се казва зимбабвийски долар, с 100 милиарда от нея можеш да си купиш един геврек. 

ЗЛАТИЯ

Лелее, ако бяха кацнали първи руснаците и някой се опиташе да го изкара постановка...

К'во дране на гимнастьорки и свирепо мятане на амбразурата щеше да има, ама не би😉

ЗИП
снимка на ЗИП

Who cares за отминалите космически величия САЩ и Русия ?

 

:)

 

Голямата новина днес е :

 

Иран плени британски танкер в Персийския Залив !

 

Жега а ?

 

:))

 

 

Гласът

Иран плени британски танкер в Персийския Залив !

Сигурен съм съм, че и след 50 години хората ще си спомнят за пленения "британски" танкер (с руски екипаж, и притежание на шведска фирма).

BadBadBoy
За сетен път се убеждавам, че единственото, което остро ми липсва в сегашния форум е функцията "игнор". Колко формени идиотщини биха били филтрирани, ако се приложи дори към един ник...
Хумангоид

😅Как се бяха изразили тук в предходен материал, преди седмица... "твърди се, че в хода на лунната програма са кацали на Луната", беше май.

Диагностик
BadBadBoy
Интересно би било по този повод да чуем коментар на тов. Джимо, нали уж бил правил симултантен превод на кацането, излъчвано по БТ.
МногоУмен
снимка на МногоУмен
Бяха на Луната. Кацаха там. 5% показаха на публиката. 95% скриха , изкривиха , изтриха , замениха със студийни кинематографии (на Хавай). Огромна измама , огромна лъжа , но тя не е в плоскостта "Били ли са американците на Луната - не са били"... Измамата е - какво крият ! Самата теория на "Лунната измама" е контролирано изпускана от американските служби , и в крайна сметка отлично проведена глобална операция. Светът е успешно разделен на две групи хора - такива които вярват безрезервно на официалната история на НАСА , и скептици , които са убедени че САЩ никога не са стъпвали на лунната повърхност...
BadBadBoy
Глупости на квадрат. Директно предаване по телевизията (превод в ефир: джимо), 95% били скрили. Може би е трябвало да излъчат и как астронавтите серат, та дебилите - любители на конспиративни теории да мирнат.
Purple_Haze

За каква дефекация става дума, като те купиха космически тоалетни от СССР?

 

О прозе жизни в миссиях "Apollo"

https://topwar.ru/99530-o-proze-zhizni-v-missiyah-...

 

Всё это пахнет не очень

https://cont.ws/@rodavion/994713

 

НАСА заказало у России космический туалет в 2007 году, его стоимость составила 19 миллионов долларов. Этому предшествовали неудачные попытки американских инженеров создать свой санузел.

https://ria.ru/science/20180703/1523845860.html

Slava
снимка на Slava

https://www.instagram.com/nasa/

 

По случай годишнината - снимки от НАСА в инстаграм

ЗИП
снимка на ЗИП

Директно излъчване от Холивуд !

 

:))

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Не може мистификация от такъв космически мащаб да просъществува половин век и да не бъде развинчана с реални доводи, а не с интелектуални упражнения. 

После, американците трябва да са били най-големите балъци да си спретнат подобно нещо, защото са били наясно, че в съвсем недалечно бъдеще и други освен тях ще отидат на Луната и ще ги разконспирират. Резилът в такъв случай също би бил космически. 

Така че няма нужда от глупотевини. В близките години се очертава истински щурм на Луната - за там се готвят и американци, и руснаци, и китайци, и японци, и индуси, и израелци, и европейци, и кой ли не още. 

Предстои да получим категорични доказателства за реалните събития. 

Тогава всички, които вярват, че никой не е стъпвал на Луната, ще изглеждат пълни смешковци. 

торбаЛан

Сега вече борбата е за редки метали, които да могат да се доставят от Луната. В съвсем скоро време ще излиза по-евтино да си ги карат оттам. В миналото всичко е било едно безсмислено съревнование от типа "на кого му е по-голям". Затова е и целия интерес.

МногоУмен
снимка на МногоУмен
...защото са били наясно, че в съвсем недалечно бъдеще и други освен тях ще отидат на Луната и ще ги разконспирират....... Ха ха ха ! И това ли се случи през изминалия половин век ? Или нещо съвсем друго ? И съвсем необяснимо , на пръв поглед... Типичен пример за уишфул тинкинг , ама със задна дата. 😜
DeOjeda
снимка на DeOjeda

Така че няма нужда от глупотевини. 

То нужда че няма - няма, но са неизбежни. Вървят в комплект (нагрузка) със сталинизма и православно-самодържавното евразийство...

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×