facebook
twitter

Горещи новини

Наш режисьорски дебют взе три награди на студентски кинофест

512
Златна роза

Три награди грабна дипломният филм на режисьора Юлиан Рачев "Миг любов", съобщи БНР. Всъщност НАТФИЗ се завърна с четири награди от Международния студентски фестивал за късометражно кино, който тази година се проведе в Букурещ. 

Късометражният филм на Рачев спечели най-високото отличие, а именно това за „Най-добър филм“, както и призовете за „Най-добра актриса“ – Йоанна Темелкова и за „Най-добър актьор“ – Мартин Гяуров. Студентският фестивал има важно институционално значение за региона, чийто фокус тази година се спря върху кинообразованието в Югоизточна Европа. 

Награденият „Миг любов“ разказва историята на двама влюбени, които изживяват своята страстна любов – споделена, но забранена – за кратко. 

Ключови думи:

Юлиан Рачев, Миг любов
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Скулптурата „Заек“ стана най-скъпото произведение на жив творец

16.05.2019

1932 20
Джон Карпентър взе приза „Златна карета” в Кан

16.05.2019

357
Режисьорите Галин Стоев и Камен Калев получиха френски държавни ордени

20.04.2019

646

Коментари

ablepsia

Студентският фестивал има важно институционално значение за региона, чийто фокус тази година се спря върху кинообразованието в Югоизточна Европа

 

Ъ?  Регионът ли се е "спрял" на фокуса?

И какво точно  "институционализира" фестивалът? Да не би да е единственият студентски кинофеситивал в "региона"? И кой точно "регион" се визира - централноевропейският, източноевропейският или бившият соц такъв?

 

Или се смята за нооо яко да се нафрашка текстът с нищо незначещи, но затуй пък купешки (да не кажа "евроатлантически") словесни уроди като "институционално", "регион", "фокус"  и тям подобни безсъдържателни идиотизми?

 

КУПЀШКИ

 2. Непознати, обикн. чужди думи и термини в дадена област, които не са разбираеми, свойствени за езика на народа.

http://ibl.bas.bg/rbe/lang/bg/%D0%BA%D1%83%D0%BF%D...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×