facebook
twitter

Горещи новини

МВР прави нови лагери за мигранти, без да пита кметовете

3819
БГНЕС
Обществените нагласи в България са срещу приемането на бежанци и мигранти

Селище за 280 души в Малко Търново и за над 1600 – в Елхово ще се изгражда, става ясно от поръчка, обявена от МВР. Най-вероятно това ще са лагери за мигранти, тъй като и финансирането е европейско – от фонд "Убежище, миграция и интеграция", предположи БНР.

Над 8 милиона ще бъдат вложени в площадки за разполагане на контейнери в Малко Търново, в Елхово и в Любимец. Бъдещият лагер в Малко Търново ще се намира на ул. „Княз Борис I“ 54. Той трябва да е за до 280 души на територия от 7,5 дка. Предвидено е обектите да са с монолитни огради, буферна зона, КПП, вътрешни огради, охранителни системи. Ще се изграждат контейнери за раздаване на храна, административни, за временно настаняване и санитарно-битови – бани и тоалетни.

В Елхово селището ще е на територията на Регионалната дирекция на гранична полиция. То ще е далеч по-голямо, на територия около 27 дка, за 1632 души, става ясно от обществената поръчка, която е обявена преди няколко дни.

Кметовете на Малко Търново и Елхово не са запознати с плановете на МВР, отбеляза БНР. Градоначалникът на Малко Търново Илиян Янчев е в болнични и извън страната и обеща да провери информацията. Кметът на Елхово Петър Киров отказа коментар и поясни, че на дневен ред е подготовката за празника на града.

По официални данни българските бежански лагери са почти празни, защото никой не иска да остане за постоянно. Има риск обаче транзитно преминалите десетки хиляди мигранти да бъдат връщани от западните държави, защото за първи път са пресекли границата на ЕС именно през територията на България.

32

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

София подаде документи за закупуване на 52 нови електробуса

25.08.2019

1204 10
Гратисът в транспорта на София бил 7%

25.08.2019

666 13
Село Атия се вдигна на протест срещу 3 депа за отпадъци

25.08.2019

553 8

Коментари

Страници

Предводител на ...

Упс.

Бацко и кокалиция са взели паричките и връщане назад нЕма.

Тука и питане на КС за умиване на ръце не върши работа.

kissсинджира

Пък аз мислех, че в апартамента на Цецо има място за три либийски племена и той като един хуманен евроатлантик ще ги вилкомен. 

маргаритка2

От затворен тип - ще ни връщат само доказани престъпници.

Предводител на ...

Сега е моментът Боко да благодари на приятеля си Орбан и на другите вишеградски малоумници, които са твърди противници на квотното разпределение. 👏

маргаритка2

И, колкото и да не ми се вярваше теорията, че избиват животните и гонят хората от Странджа с цел заселване с муджихидини..

 

Се оказа вярна?!?

Гларyс

Справедливо би било да заселим и шайката в същия лагер!

Предводител на ...

Ни Елхово, ни Любимец са в Странджа, а хората бяха изгонени оттам по соца, та после и "Странджа-Сакар" не помогна. Сал една войска крепеше демографията донякъде, после и тя си замина.

Ай малко по-интелигентно, ако обичаш.

Стоф

Първо в лагерите, после? 

inventus

Предводителят да не споменава думата "интилигентно" щото сме свидетели как оставиха едно цяло село в Странджа да изгори до основи а неколцината старци живеещи там изселиха при роднини. Останаха само улиците и електрическите стълбове. Чудесна основа за палатков или фургонен лагер.

Предводител на ...

щото сме свидетели как оставиха едно цяло село в Странджа да изгори до основи

Кое бе това село? 

маргаритка2

Да се върнем по същество и по-интелигентно.

 

Теорията беше за Странджа, но избиха животните безпричинно точно в районите, където сега ще заселват престъпниците от Меркелово.

 

Няма как да ги държат затворени, така че предстои да плъзнат в областта, като отдавна забравеното морбили.

 

Дали там или в северозапада е все едно.

 

Благодарим ти Баце, благодарим ти ЕС! За новата придобивка!

 

И тая пасмина очаква да й гласуваме на 26-ти!

 

Предводител на ...

Теорията беше за Странджа, но избиха животните безпричинно точно в районите, където сега ще заселват престъпниците от Меркелово.

Това, разбира се, не е вярно. Да ти услужа ли с карти - физикогеографски и административни?

маргаритка2

Мерси.

Вече казах, че кой точно ъгъл от двора герб е определил за външен кенеф, не ме интересува!

 

Това е предоставяне на територия! Да ги качат на връх Ботев!

Предводител на ...

ЛозУнгите са едно, бездарните конспиративни теории друго, фактите - трето и четвърто. Последните ужасно много ти куцат, зарежи ги и се отдай на първите две.

маргаритка2

Фактите с включването на военни по искане на МВР?

Или неочакваната репетиция със съльотворния газ?

 

Петияр факт обсъждаме - има обществена поръчка.

Както каьва Цвъко - имаме воля! / да осерем България!/

Предводител на ...

Има, да. Тя те изненадва?

Боко бая гюбеци направи да се откачи от едно подписано отдавна от България споразумение, ма приятелят му Орбан му забиваше ръждив нож в гърба. И пак, и пак, и пак. А вие ръкоплещите на приятеля Орбан. Да вземете първо да си решите вътрешните драми.

seyko

Марги,

 

 много си смела и добре написано, но фризера работи на пълни обороти.

kissсинджира

А партнерите пита ли ги или те плачат и си връзват релси на вратовете? И странно защо се стро като няма бежанци и ГЕРП се справят прекрасно с охраната на границата? 

Лoвkия

 И странно защо се стро като няма бежанци и ГЕРП се справят прекрасно с охраната на границата? 

Стро се, щото от Западна Европа ще връщат у нас мигранти, които не са одобрени.

И като така се връщат на страната, през която са влезли в ЕС.

Маргото нема да стъпи на юг от Железница.

Но гледай положителното - тоя път милиони ще гласуват за Корнелия.

вила

От 621 Г. насам ХИДЖРА е стратегия на едни...В резултат на нея след Медина,вярата им покори  голяма част от света.Странноти опасно е поведението на европейските лидери,почти всички без деца,които  обслужват целите на ХИЖДРА.

seyko

Валери Симеонов затова е вечно усмихнат. Пак удари десятката.

 Хотел-ресторанта му в Малко Търново пак ще бъде фряшкан със строители.

 Върви му на момчето.

PlaNed
снимка на PlaNed

Кметът на Елхово Петър Киров отказа коментар и поясни, че на дневен ред е подготовката за празника на града.

Хвала на този кмет! Бахурляка иска да затрие Елхово подобаващо, ако не с фанфари, то поне с Кондьо и Преслава

Лoвkия

Дреме ми за кукерландията и Елхово в частност, изкарах две години в тоя никъф град...

сталкер пустиняк

За някои това все още е част от България, нищо, че за тебе това е никакъв град и не ти дреме за него. 

циникЪтхедонист

На първо четене звучи като затвор. 

Но пък това с контейнерите оборва горната теза, освен ако не са някъв специален модел"килия" тия контейнери.

☺️

сталкер пустиняк

Като се напълни страната с  араби и негри мюсюлмани, то ще почнат и подобни на тези ексцесии. 

 

47-годишен сенегалец с италиански паспорт отвлече автобус с 51 деца, след което го запали. Мъжът е бил шофьор на рейса, а трагедията се разиграла в северната италианска провинция Кремона, близо градчето Сан Донато край Милано, съобщиха световните агенции.

Водачът на автобуса се отклонил от обичайния маршрут, докато превозвал 51 деца на около 12 години и техен преподавател.

Мъжът беше идентифициран като Усейну Си, роден в Сенегал, но от 2004 г. с италианско гражданство. Си е имал досие в полицията, предаде АНСА.

Според възстановката на събитията Си наредил на учителя, придружаващ учениците, да завърже ръцете на децата с полиетиленови връзки. Децата трябвало да бъдат вързани на групи от по четири-пет. Учителят обаче не ги вързал много стегнато и децата успели да освободят бързо ръцете си. Си казал на учениците, че отвлича автобуса и никой няма да оцелее.

През това време някои от учениците успели да се обадят на близките си, които подали сигнал за отвличането в полицията. Последвало преследване и автобусът бил спрян на полицейска пътна блокада. Тогава водачът слязъл от автобуса, като преди това излял бензин вътре, след което го подпалил.

Дванадесет деца и двама възрастни били откарани в болница заради вдишване на дим, предаде АНСА. Според ДПА пък на общо 23 души била оказана медицинска помощ за леки травми.

Учителят, придружавал учениците, разказал, че не за първи път Си кара автобус с деца. Той е разказал, че познавал шофьора, който бил ядосан на италианското правителство заради неговата миграционна политика.

Ужасът на децата в автобуса е продължил 40 минути. Учителят разказва, че Си е искал да стигне с автобуса до една от пистите на летище Линате в Милано.

Едно от децата в автобуса разказва, че Си е заплашвал децата да ги залее с бензин и да ги подпали. Той не преставал да повтаря, че хората в Африка умират и че вината за това е на Салвини и Ди Майо.

Матео Салвини и Луиджи Ди Майо са двамата италиански вицепремиери в правителството на Джузепе Конте, което води твърда антиимигрантска политика и което затвори италианските пристанища за кораби на неправителствени организации с мигранти на борда.

 

Мида

Добро място са избрали - близо до морето. "Бизнесът" реве за работници. Бармани, сервитьори и камериерки - с бели одежди и черничики физиономии.

PlaNed
снимка на PlaNed

Остава да направят там и филиал на БАН и да открият 2-3 болници, а половинката на синоптичката да построи поне един бизнес инкубатор.

ИвКо

Не бих казал, че трябва да има съд за такива като сенегалеца. 

Предводител на ...

Дреме ми за кукерландията и Елхово в частност, изкарах две години в тоя никъф град...

Елхово и Елховско е много интересно място/регион. Открих го за себе си през 1997 г., оттогава все имам повод да съм там за по-дълго или за по-кратко. Най-малкото заради това не ми минават тъпотиите "Боко го затри(ва)". Е, кат за пред бус-лентата на "България" такива лафчета минават.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×