Quantcast
Москва: Невъзможна е каквато и да било дискусия с Украйна за Крим | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Москва: Невъзможна е каквато и да било дискусия с Украйна за Крим

Това беше заявено много пъти на различни нива, обяви Дмитрий Песков.
3506
Архив: БГНЕС

Русия изключва каквито и да било преговори с Украйна относно Кримския полуостров, тъй като Москва намира за невъзможно да обсъжда този въпрос с Киев, заяви в понеделник говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от БНР

"Не може да има реакция от страна на Кремъл. Каквато и да било дискусия за Крим е невъзможна. Това беше заявено много пъти на различни нива", подчерта Песков.

През септември украинският президент Володимир Зеленски заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е обещал да помогне на неговата страна да си върне Крим, който беше анексиран от Русия през 2014 г., припомня Националното радио.

40

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Русия към САЩ: Спрете с провокациите, че ще има ответни действия

28.11.2020

Обновена

31350 120
Русия и САЩ избегнаха на косъм тежък военноморски сблъсък

24.11.2020

25268 132
ЕС ще удължи с още 6 месеца санкциите срещу Русия

27.11.2020

995 27

Коментари

Страници

Сгугню
снимка на Сгугню

Русия може колкото си ще да внушава на който е готов да слуша, че Крим е вече и вовеки руски, но има доста да почака до реално международно признание на факта, а и вероятно ще й се наложи и да даде нещо в замяна.

Чичо Гошо

Ние още чакаме гладните бунтове...

?

Boris65

Горките .

Даскал Цеко

Снимката е върховна. Ако аз и́ бях автор, щях да я нарека "Погоди, и до тебя доберёмся!"

 

Krasimir Chenov

Кварталната батка и Митко Тромпета!

bilbotorbins

Оня ден четох за събитията в Кипър през 1974 год. Според мен случилото се там е аналог на преврата в Украйна и събитията в Крим, ДНР и ЛНР. Разликата е само в жертвите. Днес, никой не поддържа санкции срещу Турция и не призовава Ураган да върне завзетото.

Дяд Омраз

Не е аналог. Севернокипърската Република не се присъедини към Турция. Въпреки, че и там имаше вежливи човечета.

Шчекн-Итрч

...

Andrij

Присъединяването на Крим към Русия е аналог на Съединението на България-присъединяването на Източна Румелия към Княжество България.И в двата случая територии населени с етнически еднородно население,които преди са били част от една държава са отново заедно.И в двата случая чрез волеизлеянието на народа. И в двата случая практически без жертви,за разлика от Кипър или Косово.Крим няма да е руски само при ситуацията при която Кьонингсберг престана да е немски,т.е. когато на полуострова не остане жив руснак.

Magi

Въпросът с Крим действително е приключил и който го поставя е с цел да предизвика скандалии говорене срещу Русия.

dobadoba

Имаше в Крим към 50+ МиГ 29.

Винаги ми е било интересно дали руснаците ги оплячкосаха или укрите са ги прибрали.

⚓️

Колкото до Крим - не вярвам да се върне.

Най-малкото вече няколко години московците търпят санкции заради него...

По-скоро Украйна ще.

Каубой
снимка на Каубой

Няма да го върнат, инатливи са...Даа, Щатите гътнаха ссср-то, та русвели ли? А, братски Китай само чака да прилапа каквото може. Гърчове  на ниския император...

марк

 

 

 

                Русия може колкото си ще да внушава на който е готов да слуша, че Крим е вече и вовеки руски, но има доста да почака до реално международно признание на факта, а и вероятно ще й се наложи и да даде нещо в замяна.

 

                                    Тук явно бъркаш понятията ''реално'' и ''официално''. Щото с посещенията на парламентарни групи от целият ЕС в Крим реално се признава законноста на присъединяването му към Русия.Още повече , че изразът ''вовеки'' не се отнася за временно пребиваващи на този свят , такива като теб и мен . И в Ю. Осетия и в Абхазия животът продължава и хората живеят , работят, раждат се без да ги интересува дали са признати официално или реално . Сал ти се вълнуваш от тойзи факт ...

Krasimir Chenov

Винаги се учудвам когато чета русофилски трол с име Марк. Кой Марк? Марки Марк Уолбърг ли? Марк Хамил ли? Марк Зукърбърг ли? Или Марк Антоний? Искам да те осведомя , че тия всичките са така да се каже продукт на омразния запад. Обърни внимание на имена като Партенка или Ватенка или Ушанка! Може и Колхозник. Баяришник е много яко! По-русофилски са някак си! 

Но мисълта ми е.за фалшивите новини които троловете произвеждат. Имат право русофилите да дърпат България да излезе от ЕС. Направете един рвферендум и да чуем как ще се произнесе суверена. Но недейте да лъжете тавариши русофили. Както в този случай - никога официални делегации и лица не стъпвали в Крим след 2014 г. Освен на частни посещения както ти каза друг колега от форума. Като например примера за баш русофилин Болен Лидеров. Та така тавариш Партенка, НЕ лъжи. На лъжата краката са къси!

Boris65

И ние се учудваме на красивите мирини славянските никове . 

 

Дяд Омраз

Щото с посещенията на парламентарни групи от целият ЕС в Крим реално се признава законноста на присъединяването му към Русия.

 

Няма нито едно официално посещение на парламентаристи - и още по-малко парламентарни групи - в окупирания Крим. Това, че някакви популистчета или други полезни идиоти са посетили като частни лица Крим по никакъв начин не легализира анексията.

Прочее, ясно е, че Крим ще си остане Руски - до момента, в който някой по-мъдър бъдещ ръководител осъзнае, че Крим в Русия носи повече негативи, отколкото позитиви на държавата

марк

 

              В момента в който Церберът САЩ се направи че не  вижда , всички като един ще се завтекат към Крим и Русия. За  сега обаче демократично ги държи на къса каишка но керванът си върви ...И чакайте , чакайте някой нов Горби , то друго и не ви остана .

 

Вова

Абе ,другарю..

Лично на теб,какво пречи да се метнеш на един самолёт и айда в Крим и Русия? При своите...

Виждам как мразиш всичко и всички в днешна България. Душата те боли. А там,...ех, там можеш да поднасяш цветя,кеф ти пред паметниците на Ленин,кеф ти пред железния Феликс. И е пълно с таварищи.

Впрочем,бившите офицери зкпч-та, с каква съвест получавате пенсии? Нали бяхте положили клетва да защитавате социалистическата родина? Хем нищо не защитихте , хем немалки заплати ви даваха, а сега и големи пенсии получавате. Полковник  о.з.е с 1100 лв.пенсия. например.

 

paragraph39

Politico: Зеленски обвини САЩ, че третират страната му като шахматна фигура

2 Декември 2019

"Никога не бих искал Украйна да бъде парче на картата, на шахматната дъска на големите световни играчи, така че някой да ни хвърля насам-натам, да ни използва като прикритие, като част от някакъв пазарлък", каза Зеленски...

http://www.focus-news.net/news/2019/12/02/2725417/politico-zelenski-obvini-sasht-che-tretirat-stranata-mu-kato-shahmatna-figura.html

ppipi7766

Окупираните територииот Израел, Кипър?

Да те не са признати,не са се присъединили и какво от това?

Те са си Израелски и Турски.

Руснаците не се занимават с лицемерни глупости.

Тръм ще им помогне да си върнат Крим, кога Израел върне територии на Сирия и Палестинската автономия.

Познахте!?

Друг път!

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Мандалото лопна.. ☺️ 

america1332002

то и брежнев казваше че дискусии по отделянето на страни от соц. лагера е невъзможно. а няколко години след като брежнев пукна не само страните от лагера но и всички республики на СССР се отделиха.

Чичо Гошо

Велкоме. Липсваше ни ?

марк

 

 

 

                       Не си ли чувало , че историята се повтаря само като фарс ???

JollyRoger's

Бай Дончо се причисли доброволно към пробиващите озона добичета... Колкото до клоуна, той си знае. Ако е забравил, да попита бат'Коломойски... Жалко за Украйна! 

paragraph39

НЯМА никакво юридическо/международноправно/ основание да бъде обвинявана Руската Федерация/Русия/, че е удовлетворила, по съответния в Русия официален ред и от съответния официален орган на Русия, молбата на независимата/ след референдума от 2014 г./ държава Републикая Крим - за присъединяването ѝ/всъщност, ВРЪЩАНЕТО ѝ към федерацията!/!

И НЕ е работа на Русия да проверява и доказва, дали този референдум в АР Крим е бил законен или НЕзаконен! Русия е получила молба от законната власт в АР Крим и е удовлетворила молбата! ТЧК

Ако някой има претенции, че референдумът в АР Крим през 2014 г. е "нелегитимен", трябва да го докаже в Съд- защото, по принцип/по оборима Презумпция!/, проведени Избори или Референдум са легитимни, до доказване на противното в Съд!

Преди сезиране и решение на Съд, никой няма право и НЕ трябва да се претендира/?!/ и да се злоупотребява/!/ и МАНИПУЛИРА с твърдения за "нелегитимен референдум! ТЧК

А хронологията на "казуса Крим" е следната:

Първи в референдума е въпросът за Независимост на АР Крим от Украйна- и Мнозинството от Избирателите гласува "За!".

След него/втори/ е въпросът в референдума относно присъъединяването отново/връщането!/ на вече независимата/ съгласно отговора по първия въпрос!/ Република Крим към Руската Федерация/ където АР Крим е била до 1954 г./- и Мнозинството от Избирателите гласува "За!".

Ерго, при отрицателен отговор на първия въпрос, отпада изпълнението на втория!

П.П. Трябва да се отчита и факта, че т.нар. "международна демократична общност" подкрепи тотално и призна пълна Независимост на АО Косово/ която даже НЕ беше АР!/ от Сърбия- при това, БЕЗ референсдум в АО Косово!!! Достатъчен е този одобрен от нея прецедент, за да НЯМА т.нар. "международна демократична общност" претенции, нито към АО/АР/ Крим, нито към Русия и да НЕ лицемерничи/например, признава Независимост на АО Косово от Сърбия, а "демократично" НЕ признава Независимост/след референдум там!/ на АО Каталуния от Кралство Испания или на Северна Ирландия от Великобритания!

А сега същата тази т.нар. "международна демократична общност" е и "демократично" против евентуално отделяне от Република Косово на Севарно Косово/населено предимно със сърби/ и присъединяването му към Сърбия! ПФУ!

 

ПГеоргиев

К'во да прави Володя Зеленски като това му бе една от основните точки в предизборната му програма.

От една страна войната в Донбас, от друга радикалите го критикуват и заплашват с нов Майдан ако "клекне" пред Русия на срещата на Нормандския формат. Пече му се на главата, а той не е глупав човек, не е и "ястреб".

Иска му се да го запомнят като президента-миротворец, който е успял да спре кървавата гражданска война, отнела живота на десетки хиляди граждани.

Но масите не искат да живеят постарому, а в Украйна не искат поновому.

Ето днес в ДНР Пушилин е предложил да се изключи украинския език като официален и да остане само руския.

Не знам какво може да предложи Украйна на ДНР и ЛНР, за да се откажат от независимостта си и да се върнат в състава на украинската държава. "Взичко" ще е  недостатъчно за хора, които са вкусили от свободата и самоопределението.

Но пък и ка Путин не му се искат нови проблеми и главоболия със санкции и не прдприема нищо конкретно, относно Донецк и Луганск. Задоволява се само с изпращането на хуманитарни помощи и не повдига въобще реч за присъединяване.

А на Зеленски скоро ще му се наложи да вземе болезнено решение за гражданската война. От една страна са Германия и Франция, които ще настояват за край на войната, а от другата са американците, които ореследват икономически и политически цели с несигурността в Украйна.

Володя е по средата на сандвича.

Вова

Сравнението между севернокирърската република и Крим е некоректно.

Турция не присъедини територия. Формално има непризната република,населена с турци и сателит на Турция. Руснаците направиха този номер със Сев. Осетия и Абхазия. Непризнати републики,де факто асоциирани с РФ. 

С Крим можеше да стане същото. 

Светът е склонен да приема отделили се територии като непризнати държави,но не и анексирането на чужда територия .

Емил Станоев

Ако не е коректно сравнението то тогава Защо Турция извършва в тази зона проучване за добив на Петрол ?? Че и военни кораби има за да охраняват !

paragraph39

Вова,

/:/Сравнението между севернокирърската република и Крим е некоректно.

........................................................................................................................

Така е!

Първо, Турция извърши военна АГРЕСИЯ и Окупация срещу държава/Република Кипър/-член на ООН!

Второ, никоя държава в Света НЕ е признала т.нар. "Севернокипърска Република"!

Трето, Руската Федерация е призната от всички държави в Света- без значение дали във федерацията членува или не АР Крим!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш