facebook
twitter

Горещи новини

Милчо Левиев отказва да е почетен гражданин на Пловдив

4618
Снимка: БГНЕС

Милчо Левиев се отказа публично от званието си „Почетен гражданин на Пловдив“. В обръщение до кмета Иван Тотев и "всички, до които това писмо се отнася", световноизвестният музикант изразява обидата си от общинската администрация, съобщи БНР.  

Джазменът бил обиде, че не е бил поканен на церемонията по откриването на домакинството на Пловдив за Европейска столица на културата. А в същото време се е борил да защити града пред кандидатурата на София. „Вашето и на администрацията Ви отношение лично към мен е като към НЕпочетен гражданин. Твърдо не одобрявам Вашата администрация и се страхувам за вредите, които тя нанася на пловдивската култура, пише той. 

Ето и пълния текст на писмото:

"Предполагам знаете, че съм отдавна удостоен от Община Пловдив като Почетен Гражданин на този град, където съм роден и образован. След избирането на града за Европейска културна столица за 2019 г. същата община прави всичко друго, освен да се отнася към мен почетно, камо ли почтено. Още преди години подкрепих Пловдивската кандидатура за Културна столица в борбата със София, за което си спечелих враг в лицето на Йорданка Фандъкова (все още кмет на София) и нейния антураж. Впоследствие всички проекти за София, които представи екипа ми с мое участие, бяха с лека ръка отхвърлени.

Чух и гледах редица интервюта, включително Вашето и на директорката на International Plovdiv Jazz Festival (който аз основах и ръководех под името Plovdiv Jazz Evenings). В тези интервюта дори не се спомена моето име?! Миналата година навърших 80 години и не получих нито един ред поздравление от Община Пловдив. Не бях поканен и на тържественото откриване. Вашето и на администрацията Ви отношение лично към мен е като към НЕпочетен гражданин.

Като гражданин твърдо не одобрявам Вашата администрация и се страхувам за вредите, които тя нанася на Пловдивската култура, затова официално се отказвам от званието “Почетен Гражданин на Пловдив”.

23

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Корнелия Нинова: Ламбо, дръж се, до теб сме!

17.10.2019

1006 5
Томичовият псалтир идва за пръв път в България

09.10.2019

686
Филмът „Ирина“ на Надежда Коцева е номиниран от Европейската академия

08.10.2019

463 7

Коментари

JollyRoger's

Ръц! А Тотев си мисли, че ще задмине тотализатора...

Левиев👍

сталкер пустиняк

Но пък това е нормалното отношение на пренебрежение към един световно извествен музикант от страна на разните герберуги, дето само строежи на стадиони са им в главата. 

А Милчо Левиев е номер едно! Нито един гербераст не може да му стъпи и на малкото пръстче!

 

ДЖОМАГА
снимка на ДЖОМАГА

Може може

гербарите ги избират на колко си пъти.тоя никой за нищо барем консул не са го пратили, сал едно безплатно пътуване с градския транспорт общо взето го е закъсал яко.мислел че поканата върву с нещо маТреално.и ордени 1500 лева ф пликче няма. Мъка!

циникЪтхедонист

 Евалата, бате Милчо.

Общината има вопиюща нужда от джаз-профилактика. 

:) 

 

Гларyс

Милчо Левиев е почетен гражданин на света. А тези са преходни и незапомнящи се.

El_Viejo

Абсолютно е прав ! Жалки..  дребни , .. празни, .. вредни чиновничета !!! ☝️👍

Augereau

Тотев вреди на пловдивската култура от много време и Левиев не трябваше да чака да бъде лично обиден, за да заеме силна позиция по темата. 

 

Много тъпо - това отказване от почетното гражданство можеше да е силен шамар за културната политика на Тотев. Поднесено така обаче звучи просто като един човек, който мрънка, че не му се обръща внимание. Не го били поздравили за рождения ден!!!  No comment. 

Danibus

Какво искате от кмет, чиято визия за обществено-културен живот се ограничава в ритуалното колене на прасе пред общината.

Милчо Левиев👍

onzitam
Доц.Трътлев

"Густо майна Фелибето - кифли фраш" и Милчо Левиев ?

Нафарфор

и от селяни има нужда! 😅

Джиджи

Милчо Левиев е почетен гражданин на света.

Милчо Левиев е пич. И голем музикант ❗️❗️❗️

 

Пич беше и пич ще си остане ... 👏 💋

AnonimusBG

Благодарско за края на заточението ми.

Но бих бил премного благодарен ако ме пратите отново там ЗАВИНАГИ.

дъртреалист

Глупак.

Той си мислел, че е почетен член на администрацията на Пловдив.

И се ядосва, че ТЯ не го уважава...

И плюе на града...

Браво...

Келеш...

Shaaban_bin_Robert

IДа наречещ Милчо Левиев "глупак" и "келеш" трябва да си най-малко Глен Милър или поне Дюк Елингтън.

Лично мнение.

Джиджи

И още едно лично!!! 👏

zaho47
снимка на zaho47

Достоен отговор на Маестрото! Още повече, че беше направен и филм с абсурдното заглавие "Silent movie" по повод неговата осемдесет годишнина, който в никакъв случай не показа достойнството и авторитета на този световноизвестен български композитор и музикант! Малко е да се каже, че този филм беше една долна подигравка с цялостното творчество и живота на Милчо Левиев.

AnonimusBG

Благодарско за края на заточението ми.

Но бих бил премного благодарен ако ме пратите отново там ЗАВИНАГИ

ДЖОМАГА
снимка на ДЖОМАГА

Дж

дятката се зел сериозно,липсвало му покани и теманета забравен отдавна да нее учен,лекар?светове иьвестен но гигагалактически суетен суек.джаз днешните ора не слушат да чака покана от света за кво му е от няккво село?на дърти години заквичал...ми пратете смс бе и на милко калайджиев също. Дарете внимание платете му суетата1я значи да искажеш мнение Различно от ах и Ок трябва да си в съответната сфера гений,че нали публиката,потребителите правят някой гений а не самият той....дан споменавам мангала мултак...

Sapienti_sat

Милчо Левиев 👍

 

https://www.youtube.com/watch?v=VxvPptQ3QNo

Джиджи

Освен на няколко самостоятелни концерта в зала „България” в София, съм го слушала в една кръчма в Стария град по време на Пловдивския панаир.

 

Приятели ме бяха издирили специално, сякаш са знаели какво ще се случи.

 

Както си свиреше на пианото, Милчо изведнъж зърна някакъв циганин с цигулка, който явно „гастролираше” от кръчма на кръчма. И последва такъв музикален спектакъл, какъвто и на Бродуей не биха могли да предложат … 😂💥👏

Johnny2965

Нормално е званието "почетен" да предоставя определени привилегии. Като безплатно паркиране, например. Или редовни покани за всяко събитие на града.

Но действително г-н Левиев е сгрешил използвайки агумента "аз", за да изрази възмущение от профанизираната градска администрация. Подобен аргумент, независимо кой го използва, би предизвикал само усмивки. Затова се учудвам, че редакцията е сметнала реакцията на Левиев за обществено значима новина.

дъртреалист

Защото във високомерието си нанася обида на целия град.

Гражданска неграмотност...

И - за да може всеки да си прави изводите.

...

Величието на един човек не произтича от самомнението му, а от делата му.

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×