facebook
twitter

Горещи новини

Местан обжалва паричната си гаранция и забраната за напускане на страната

Близките на пострадалите от катастрофата с Местан: Страхуваме се да не се потули
3248
Стопкадър видео Нова тв

В Окръжна прокуратура – Кърджали са постъпили жалби от Лютви Местан, чрез неговия защитник, против постановление на разследващ орган от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Кърджали от 19.04.2019 г., с което му е наложена мярка за неотклонение „гаранция“ в пари в размер на 10 000 лева, както и срещу постановление на Окръжна прокуратура - Кърджали, с което му е наложена мярка за процесуална принуда „забрана да напуска пределите на Република България“, съобщава държавното обвинение. Предстои жалбите да бъдат разгледани от съд. 

 

Кърджалийският съд вече отмени постановлението на прокуратурата, с което беше отнета книжката на Лютви Местан след катастрофата, при която загина 6-месечно бебе, разказва в същото време Нова тв. Решението на съда е окончателно и не подлежи на протест или обжалване. Така сега лидерът на ДОСТ ще може отново да управлява моторно превозно средство. Срещу Лютви Местан е повдигнато обвинение за причиняване на смърт на пътя по непредпазливост.

Близките на загиналото дете са изпратили вече искане до Върховната касационна прокуратура тя да упражни контрол върху следствените органи в Кърджали как се води разследването и дали всички доказателства се събират по надлежния ред, тъй като близките изказват съмнение, че разследването няма да е обективно, а част от фактите могат да бъдат променени.

„Имало е видимост, той не е спрял на СТОП-а, минал е директно на средата на пътя и така е станало произшествието. Местан е виновен, той не знае закона щом не е спрял на знака. Като се огледаш наляво надясно – всичко се вижда”, коментира дядото на починалото бебе Джавдет Сали.

Според близки на семейството, Лютви Местан не е оказал помощ, не е слязъл от колата си и половин час е стоял в нея докато дойдат полицаите. „Ако беше спрял нямаше да се случи такова нещо. Има добра видимост, можеше да се спре, да се помогне и всичко можеше. Ако беше спрял, това нямаше да се случи”, каза Ергюн Мюмюн – близък на семейството.

„Ако има закони в тази държава, то те трябва да са еднакви за всички нас”, посочи дядото на починалото бебе. „Дъщеря ми още не е в състояние да стане от леглото, все още лежи, не знаем какво ще й се случи. Все плаче и как ще свикне без бебето не знам. Вчера беше изписана от болницата в Кърджали”, посочи още той.

„Притесняваме се, че може всичко да се потули. Той има пари, има мощ и ще ги подкупи. Вярваме на държавата. Страх ни е от богатите”, заяви Ергюн Мюмюн.

Самият Местан обаче призова да не се раздават предварително присъди. Той разви тезата, че е трябвало да бъде ударен от другата страна, ако не е спазил предимството. Партийният лидер твърди, че е спазил правилата.

21

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Хиляди на протест срещу Гешев часове преди избора във ВСС /видео/

23.10.2019

1544 18
Бойко Борисов: След изборите ще доизчистим ГЕРБ

23.10.2019

769 9
Специализираната прокуратура дава на съд Миню Стайков

23.10.2019

380 4

Коментари

Седем с един...

Абе те да се страхуват да не изкарат тях виновни, че са му отнели предимството, което му се "полага" като председател на турска партия...

JR

Тъжна работа. Горките селяни. След 140 години бейовете пак ги мачкат.

мордохай

Специализираната прокуратура да поеме случая! Да бъде иззет автомобила на Местан . От ECU и Air Bag мodul  може да се свалят данните за скоростта на колата преди удара ! Това ще докаже, дали Местан е спрял на знака стоп. Трябва обаче да се вдигне шум и да се изиска тази експертиза!

читатель

Поддържам това!

Защото вече се прави опит...

"Самият Местан обаче призова да не се раздават предварително присъди. Той разви тезата, че е трябвало да бъде ударен от другата страна, ако не е спазил предимството. Партийният лидер твърди, че е спазил правилата."

Дано има един Бог за християни и мюсюлмани! Дано да излезе наяве Правдата!

rorik

Яко плаща Доган.Тия отговориха ли детето  в кошче ли е било?Като се случи случка и двамата са виновни. Не виждам у тия смирение. 

JR

Владко пробва да направи “бегам, бате!“... Ако му се подчинят са за съд!

П.п. Рюриковна, какъв Доган те гони, душа? Ти през последните години спала ли си?😀

NATURAL

елементана логика не схващаш, но се стараеш да си на всяк манфжа мерудия

Стоф

За Местан, както и за много други, законът е някъде далеч под тях. За това Местан е предприел маневра според привилегиите си. С чувство за ненаказуемост и превъзходство. 

Zmeja

Защо му трябва да напуска страната? Нали знае пътя до турското посолство и консулството в София.

JR

Не му се става Владко Асанж... 

пролетарий о тв...

Нека да погледнем на предисторията. Става нещастие, при катастрофа загива невинно детенце, а трима останали членове на семейството са ранени. По всичко личи, че виновен е един оглупяващ старец, с рефлекси на умряло куче и полусляп, който се бори да получи книжката си обратно, а желае и да напусне страната. Изтича цяла седмица и все още няма никаква яснота по въпроса. Нека да не се чудим, че на всеки нормален човек му се повдига от тази история, а младите тръгват към Терминал 2.

indiec

Кърджалийския съд ...?

Шумахер
снимка на Шумахер

Видях Местан по телевизията, където с вид на поправил се идиот мънкаше нещо за катастрофата, в която уби дете! Сега иска, щото е социално слаб, да му направят гаранцията 300 лв., че и чужбина да се разгилва. 
На тоя пезевенк и през ум не му минава, че в друга държава бял ден няма да види и ще му бият и сенкята!
 

ШКОЛНИКА МАРЕК

Ако Местан е социално слаб и иска гаранция от 300 лева, с какви пари ще ходи в чужбина, та толкова се напъва? Има пенсионери, социално слаби, които ходят за по 1 ден в чужбина. Наричат ги "куфарни търговци". А може би Местан е решил да се преквалифицира?

SvSophia
снимка на SvSophia

Кърджалийския съд...?

Кърджалии, даалии...

Тринити

.....и капъсъзи

Софи✌️

HBK

„Да не се раздава предварително правосъдие” е не само теза, ами задължение. Аксиома.  При толкова свидетели, разсъжденията на уважаемите форумци (включително моите) не са лишени от пристрастия.

 

Местан, безсъмнено е причина за катастрофата. Ако го нямаше там нямаше и да има катастрофа (да не забравяме, че засега няма обективни доказателства, че не е спрял на „Стоп-а”). Но за последствията от катастрофата (включително убитото детенце) вина могат да имат всички участници в ПТП-то. Вината на всеки от тях ще зависи от данните установени от следствието (надявам се обективно): скорост на движение на ПМС-тата, спирачен път, сигнализация на пътя, видимост, състояние на настилката, стриктно спазване на правилата за движение по пътищата (не само съобразяване с пътните знаци, но и използването на превантивни мерки при транспортиране на малки деца) и др.

 

Опасност от субективизъм има. Но в случая с г-н Местан си позволявам да мисля, че острието е насочено против него. Неговите политически врагове всред властимащите са много повече, отколкото са политическите му приятели. Медиите са в ръцете на неговите врагове.

овцеговедо

мъни, мъни, мъни - МНООООГО туркеш мъни!!!! а българистанското детище .... ми то не чини нищо-питайте сите управник!!!!

овцеговедо

мачкай сите гяуре БЕЙ!!!!, у них сите управниците са мацепродавци и джендъровци-глей у софето веке не са мале и тато , а са РОДИТЕЛ 1 и РОДИТЕЛ 2 !!!!

dobadoba

Имаше преди години един случай с Максим Стависки.

Който кьор-кютюк пиян уби две момичета край Ропотамо.

Сега си вее байряка в Россия, а жертвите му са 2м под земята(Бог да ги прости)...

⚓️

duch

ако сме държава това дело трябва да приключи за два месеца максимум

ама надали

Влез или се регистрирай за да коментираш

×