facebook
twitter

Горещи новини

Меркел заприличва на Шрьодер, твърди анализаторът Илиян Василев, бивш посланик в Москва

6456

Смекчаването на правилата за европейския газов пазар, което ще позволи строителството на проекта "Северен поток 2", е безпрецедентен удар срещу ЕС. 
Такава позиция изрази във Фейсбук бившият ни посланик в Москва Илиян Василев.

"Меркел се шрьодизира. Вероятно съзнава края на кариерата си", пише дипломатът, правейки аналогия с бившия германски канцлер Герхард Шрьодер, който влезе в управата на руската компания "Роснефт", а през 2017 г. дори оглави борда й. 

"Ударът който се нанася върху Европейския съюз е без прецедент. Когато стане реч за истински неща - отбрана, солидарност, единство - Германия на Меркел винаги се издънва, преследвайки стария си комплекс на липса на колонии и смятайки че без Русия няма шанс. А без Европа?", разсъждава Василев.

Франция се обяви срещу руския газопровод с аргумента, че не желае да засилва зависимостта от Русия и да вреди на страни от ЕС като Полша и Словакия. Париж заяви, че ще гласува за по-строги правила по Третия енергиен пакет на ЕС, но впоследствие  Берлин успя да постигне смекчаване. 

36

Още

Скопие: Правилно е македонски граждани, не северномакедонски

23.02.2019

1165 20
Ким Чен Ун тръгна за срещата с Тръмп във Виетнам

23.02.2019

635 30
Ураганен вятър обърна камион в Гърция

23.02.2019

1084 5

Коментари

Страници

fierсe
снимка на fierсe

***

Сладур

Страхотна статия! Много точно казано!

vkamen

От мое име, за мен, за теб, за България, е важно и добро за всеки и всичко от към енергиината обезпеченост.

Та Меркел, какво сте ни направили ?

ЛАФЪРДИЕВ

 Въх Илианчо.. Не думай.. Ма само Меркел ли? Или цяла Германия? Щото таквиз са и интересите..

ДОЙЧЕБУНДЕСБАНК ти го казва - преките инвестиции на Германия в икономиката на Русия за 2016 и 2017-та г. са по-високи от рекордите, постигнати пре безметежните години около 2010-та.. Стокообмена между Германия и Русия за 2018-та е РЕКОРДЕН В ДВЕТЕ ПОСОКИ.. И след КЛААС, МЕРЦЕДЕС, сега и БМВ си дига завод в Русия.. А ти си приказвай за санкции и спазвенето им.. И си са чуствай доволен, че българските консерви, вина и т.н. достигат до руския пазар през рафтовете на МЕТРО РУСИЯ и БИЛА РУСИЯ..

Тъмно пиво

И след КЛААС, МЕРЦЕДЕС, сега и БМВ си дига завод в Русия.

Това как те топли? Аз ще се радвам когато Волга и Москвич открият заводи в Германия.

циникЪтхедонист

Фрау Меркел, следващият под управител на Газпром за Западна Европа. ☺️

УмноКрасивЧуств...

***

водопроводчик1
снимка на водопроводчик1

Илиян Василев нощно време го е шубе да си бръкне под леглото да си извади цокалото, щото го е страх да не би там да се крият руснаци.

Българските политици като Илиян Василев ще оправят и германската политика.

Дерибеев

***

Предводител на ...

разсъждава Василев

Дали? 

Джакомо_Грели
снимка на Джакомо_Грели

"......разсъждава Василев".

Това навярно е от рубриката "Хумор,сатира и забава".....

п.с.Писали сме едновремено с Предводителя....✌️

Утринен зов

***

protor

От едно известно време насам другарката Меркел пак спечели симпатиите на форумното болшинство. А други времена бяха. 

AnonimusBG

Другата част на форума как се отнася към др. Меркел?

От кои е тя?

От нашите или от вашите?

Или по средата?

Курти влезе

Аналлизатор?

vkamen

към Меркел, За какво ви пречим. Какво искате от нас. Та подяволите коисте вие?

Каскет
снимка на Каскет

***

Status Quo

По мое скромно мнение Меркел няма друг избор , за да храни нас недоносените от набедената Източна Европа и по-край нас това дето се води "европейски съюз" трабва ефтина енергия .  САЩ  не предлагат ефтина алтернатива - производствените/транспортни  разходи за втечнен  газ изяждат възможността да са конкурентно способни на руският газ -това е реалността  и затова използват политически натиск и бесполезните крясъците на васална Източна Европа като заместител на лоялна конкуренция .  Не е розова картинката за конкурентите/противници  на Русия - по отчети на Световната Банка в 2020 Русия ще  стане 4 икономическа сила надминавайки Германия . 

Закономерно положение за държава с 78 Т-на  земни богаствства ,  човешки потенциал в нови технологии ( особенно IT) и боен дух несрещан в конкуренцията ( в преносен и буквален смисъл) . 

За нас остава само една надежда да се закачим в последният вагон на сивият влак и да се надявме на подеянията на същата тази Германия дето маститият анализатор критикува в стил - режи клона на който седиш. 

Интересен феномен - всичите най-лоялни васали на САЩ са дойната  крава за военно-промишленният и комплекс  и най-безкруполно всеки конкурент - без значение от коя Европа идва се наритва чрез политическо извиване на ръце и помоща на  местни мастити наместници продали и майце си за 30 сребърника . 

Емзеперикс
снимка на Емзеперикс
Богати руснаци продаващи на Европа значи сигурност за Европа защото и те купуват стоките на Европа.
Каскет
снимка на Каскет
Естествено че е сигурност, но зад продавачите с парите стои тяхната ретроградна идеология. Там е проблемът! Фактът, че се трепят един друг е без значение за западната цивилизация, но паралелно с това дават чатлак на пресата и медията да запълват празни пространства в гъзетите и ТВ емисиите. След като СССР беше разгромен без война, сраженията се прехвърлиха в сферата на икономическото и индустриалното разузнаване.

И в този момент Русия е основен спонсор на капитализма, защото продължава да преносочва спечелените пари към техния първоизвор. От това на капитала само му се глади косъма, а в това не виждам нищо нередно. Как живеят русияните е друга бира, но на кой ли му дреме за тях ?

банда

но зад продавачите с парите стои тяхната ретроградна идеология. Там е проблемът!

Жив да си брат! Долу капитализмът ! 👎 

pasi

**

SSlavov

Всичко е в ръцете на агента и всички го знаят ,но се правят на велики. Веригата от зависимости е толкова силна колкото най-слабата и брънка .Най-слабата брънка не са мераците на застаряващо величие да остане в историята като ментора си ,а е  една тясно специализирана компания . Тръмп им гледа сеира и като се набълбукат с кредити може да натисне савака . Ще го направи ли или ще поиска нещо е негов избор . Вече събирал пари за следващата кампания и може да е отворен за предложения .Сенаторите от двете партии точат ножа и е въпрос на време потока да се изплзва за транспорт на пратки .Времето тече и сме пред финала .

bay Dragan

Илияне,

давай сега за Турски поток!

SSlavov

За турския нашия го къпят с марна вода и е въпрос на време да сменят температурата - ние сме най-слабата брънка от веригата за съжаление .Не сме Турция и нямаме Ердоган .Единственият ни плюс  е ,че можем да определяме условията за тръбите ,но при условие ,че ни дадат думата .

Сгугню
снимка на Сгугню

по отчети на Световната Банка в 2020 Русия ще  стане 4 икономическа сила надминавайки Германия . 

 

Ъ-ъ-ъ, по кой показател това?

 

Щото в момента по БНП е десета. И то дръпна леко след 2015 щото се вдигнаха пак цените на нефта.

Ако паднат пак - пак ще падне надолу.

Явно очаквате сериозно поскъпване на нефта, види се.

purkop

RankCountryGDP
(billions of Current Int$)

 World134,981

1 China[n 1]25,238.56

2 United States20,412.87

3 India10,385.43

4 Japan5,619.49

5 Germany4,373.95

6 Russia4,168.88

7 Indonesia3,492.21

8 Brazil3,388.96

9 United Kingdom3,028.57

mick

Така и не разбирам, какво пречи един нов газопровод на ЕС? допълнителната диверсификация на някои страни? ааа да - другите няма да могат да цоцат от преноса?

 

Както и това, че втечнения газ няма да е конкуренция?

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Илиян Василев нощно време го е шубе да си бръкне под леглото да си извади цокалото, щото го е страх да не би там да се крият руснаци.

Българските политици като Илиян Василев ще оправят и германската политика.

 

Ами, ами, Водни. Нищо му няма. Прехранва се с русофобия като ред подобни нему некадърници, хванали се за шлифера на новия голям началник.

Нито е анализатор, нито е политик. Най-обикновен паразит в таз бизнес ниша. Ама днес е денят на Свети Харалампий, та нека почитателите му си похараламбят. 🚬

 

Паисий2

което ще позволи строителството на проекта "Северен поток 2", е безпрецедентен удар срещу ЕС.

В статията никъде не пише в какво се заключава ударът срещу ЕС! С какво построяването на един газопровод заплашва ЕС? С това, че има опасност да се спре тразита през една страна, която не е членка на ЕС ли? Или купуването на по-скъпия втечнен газ е полезно за контурентната цена на стоките от ЕС на международните пазари?

Май трябва да заменим ЕС със САЩ в статията и всичко си идва на мястото, но защо трябва да ни пука за интересите на САЩ?!

Страници

Topic locked
×