facebook
twitter

Горещи новини

Меркел заприличва на Шрьодер, твърди анализаторът Илиян Василев, бивш посланик в Москва

6458

Смекчаването на правилата за европейския газов пазар, което ще позволи строителството на проекта "Северен поток 2", е безпрецедентен удар срещу ЕС. 
Такава позиция изрази във Фейсбук бившият ни посланик в Москва Илиян Василев.

"Меркел се шрьодизира. Вероятно съзнава края на кариерата си", пише дипломатът, правейки аналогия с бившия германски канцлер Герхард Шрьодер, който влезе в управата на руската компания "Роснефт", а през 2017 г. дори оглави борда й. 

"Ударът който се нанася върху Европейския съюз е без прецедент. Когато стане реч за истински неща - отбрана, солидарност, единство - Германия на Меркел винаги се издънва, преследвайки стария си комплекс на липса на колонии и смятайки че без Русия няма шанс. А без Европа?", разсъждава Василев.

Франция се обяви срещу руския газопровод с аргумента, че не желае да засилва зависимостта от Русия и да вреди на страни от ЕС като Полша и Словакия. Париж заяви, че ще гласува за по-строги правила по Третия енергиен пакет на ЕС, но впоследствие  Берлин успя да постигне смекчаване. 

34

Още

Шри Ланка въведе извънредно положение

22.04.2019

1372 11
Автомобил Tesla се самовзриви на паркинг в Шанхай

22.04.2019

2189 29
“Поколението Х” в САЩ масово страда от депресия

22.04.2019

2177 13

Коментари

Страници

fierсe
снимка на fierсe

***

Сладур

Страхотна статия! Много точно казано!

vkamen

От мое име, за мен, за теб, за България, е важно и добро за всеки и всичко от към енергиината обезпеченост.

Та Меркел, какво сте ни направили ?

ЛАФЪРДИЕВ

 Въх Илианчо.. Не думай.. Ма само Меркел ли? Или цяла Германия? Щото таквиз са и интересите..

ДОЙЧЕБУНДЕСБАНК ти го казва - преките инвестиции на Германия в икономиката на Русия за 2016 и 2017-та г. са по-високи от рекордите, постигнати пре безметежните години около 2010-та.. Стокообмена между Германия и Русия за 2018-та е РЕКОРДЕН В ДВЕТЕ ПОСОКИ.. И след КЛААС, МЕРЦЕДЕС, сега и БМВ си дига завод в Русия.. А ти си приказвай за санкции и спазвенето им.. И си са чуствай доволен, че българските консерви, вина и т.н. достигат до руския пазар през рафтовете на МЕТРО РУСИЯ и БИЛА РУСИЯ..

Тъмно пиво

И след КЛААС, МЕРЦЕДЕС, сега и БМВ си дига завод в Русия.

Това как те топли? Аз ще се радвам когато Волга и Москвич открият заводи в Германия.

циникЪтхедонист

Фрау Меркел, следващият под управител на Газпром за Западна Европа. ☺️

УмноКрасивЧуств...

***

водопроводчик1
снимка на водопроводчик1

Илиян Василев нощно време го е шубе да си бръкне под леглото да си извади цокалото, щото го е страх да не би там да се крият руснаци.

Българските политици като Илиян Василев ще оправят и германската политика.

Дерибеев

***

Предводител на ...

разсъждава Василев

Дали? 

Джакомо_Грели
снимка на Джакомо_Грели

"......разсъждава Василев".

Това навярно е от рубриката "Хумор,сатира и забава".....

п.с.Писали сме едновремено с Предводителя....✌️

Утринен зов

***

protor

От едно известно време насам другарката Меркел пак спечели симпатиите на форумното болшинство. А други времена бяха. 

AnonimusBG

Другата част на форума как се отнася към др. Меркел?

От кои е тя?

От нашите или от вашите?

Или по средата?

Курти влезе

Аналлизатор?

vkamen

към Меркел, За какво ви пречим. Какво искате от нас. Та подяволите коисте вие?

Каскет
снимка на Каскет

***

Status Quo

По мое скромно мнение Меркел няма друг избор , за да храни нас недоносените от набедената Източна Европа и по-край нас това дето се води "европейски съюз" трабва ефтина енергия .  САЩ  не предлагат ефтина алтернатива - производствените/транспортни  разходи за втечнен  газ изяждат възможността да са конкурентно способни на руският газ -това е реалността  и затова използват политически натиск и бесполезните крясъците на васална Източна Европа като заместител на лоялна конкуренция .  Не е розова картинката за конкурентите/противници  на Русия - по отчети на Световната Банка в 2020 Русия ще  стане 4 икономическа сила надминавайки Германия . 

Закономерно положение за държава с 78 Т-на  земни богаствства ,  човешки потенциал в нови технологии ( особенно IT) и боен дух несрещан в конкуренцията ( в преносен и буквален смисъл) . 

За нас остава само една надежда да се закачим в последният вагон на сивият влак и да се надявме на подеянията на същата тази Германия дето маститият анализатор критикува в стил - режи клона на който седиш. 

Интересен феномен - всичите най-лоялни васали на САЩ са дойната  крава за военно-промишленният и комплекс  и най-безкруполно всеки конкурент - без значение от коя Европа идва се наритва чрез политическо извиване на ръце и помоща на  местни мастити наместници продали и майце си за 30 сребърника . 

Емзеперикс
снимка на Емзеперикс
Богати руснаци продаващи на Европа значи сигурност за Европа защото и те купуват стоките на Европа.
Каскет
снимка на Каскет
Естествено че е сигурност, но зад продавачите с парите стои тяхната ретроградна идеология. Там е проблемът! Фактът, че се трепят един друг е без значение за западната цивилизация, но паралелно с това дават чатлак на пресата и медията да запълват празни пространства в гъзетите и ТВ емисиите. След като СССР беше разгромен без война, сраженията се прехвърлиха в сферата на икономическото и индустриалното разузнаване.

И в този момент Русия е основен спонсор на капитализма, защото продължава да преносочва спечелените пари към техния първоизвор. От това на капитала само му се глади косъма, а в това не виждам нищо нередно. Как живеят русияните е друга бира, но на кой ли му дреме за тях ?

банда

но зад продавачите с парите стои тяхната ретроградна идеология. Там е проблемът!

Жив да си брат! Долу капитализмът ! 👎 

pasi

**

SSlavov

Всичко е в ръцете на агента и всички го знаят ,но се правят на велики. Веригата от зависимости е толкова силна колкото най-слабата и брънка .Най-слабата брънка не са мераците на застаряващо величие да остане в историята като ментора си ,а е  една тясно специализирана компания . Тръмп им гледа сеира и като се набълбукат с кредити може да натисне савака . Ще го направи ли или ще поиска нещо е негов избор . Вече събирал пари за следващата кампания и може да е отворен за предложения .Сенаторите от двете партии точат ножа и е въпрос на време потока да се изплзва за транспорт на пратки .Времето тече и сме пред финала .

bay Dragan

Илияне,

давай сега за Турски поток!

SSlavov

За турския нашия го къпят с марна вода и е въпрос на време да сменят температурата - ние сме най-слабата брънка от веригата за съжаление .Не сме Турция и нямаме Ердоган .Единственият ни плюс  е ,че можем да определяме условията за тръбите ,но при условие ,че ни дадат думата .

Сгугню
снимка на Сгугню

по отчети на Световната Банка в 2020 Русия ще  стане 4 икономическа сила надминавайки Германия . 

 

Ъ-ъ-ъ, по кой показател това?

 

Щото в момента по БНП е десета. И то дръпна леко след 2015 щото се вдигнаха пак цените на нефта.

Ако паднат пак - пак ще падне надолу.

Явно очаквате сериозно поскъпване на нефта, види се.

purkop

RankCountryGDP
(billions of Current Int$)

 World134,981

1 China[n 1]25,238.56

2 United States20,412.87

3 India10,385.43

4 Japan5,619.49

5 Germany4,373.95

6 Russia4,168.88

7 Indonesia3,492.21

8 Brazil3,388.96

9 United Kingdom3,028.57

mick

Така и не разбирам, какво пречи един нов газопровод на ЕС? допълнителната диверсификация на някои страни? ааа да - другите няма да могат да цоцат от преноса?

 

Както и това, че втечнения газ няма да е конкуренция?

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Илиян Василев нощно време го е шубе да си бръкне под леглото да си извади цокалото, щото го е страх да не би там да се крият руснаци.

Българските политици като Илиян Василев ще оправят и германската политика.

 

Ами, ами, Водни. Нищо му няма. Прехранва се с русофобия като ред подобни нему некадърници, хванали се за шлифера на новия голям началник.

Нито е анализатор, нито е политик. Най-обикновен паразит в таз бизнес ниша. Ама днес е денят на Свети Харалампий, та нека почитателите му си похараламбят. 🚬

 

Паисий2

което ще позволи строителството на проекта "Северен поток 2", е безпрецедентен удар срещу ЕС.

В статията никъде не пише в какво се заключава ударът срещу ЕС! С какво построяването на един газопровод заплашва ЕС? С това, че има опасност да се спре тразита през една страна, която не е членка на ЕС ли? Или купуването на по-скъпия втечнен газ е полезно за контурентната цена на стоките от ЕС на международните пазари?

Май трябва да заменим ЕС със САЩ в статията и всичко си идва на мястото, но защо трябва да ни пука за интересите на САЩ?!

Страници

Topic locked
×