facebook
twitter

Горещи новини

Меркел получи трети пристъп на треперене

Канцлерката увери, че се чувства добре и помоли да не бъде съжалявана
7333
Дойче веле

Германският канцлер Ангела Меркел отново се разтрепери, докато посрещаше премиера на Финландия. Това е третото ѝ неконтролируемо разтрисане в рамките на три седмици, съобщи Билд.

Тялото на Меркел се тресеше, докато тя стоеше навън пред канцлерството с Анти Рине, и се изпълняваха националните химни. Говорителят на германското правителство коментира, че тя е "добре". Междувременно  Меркел и Рине се появиха на пресконференция. Тя изглежда добре. На въпрос, свързан със здравето й, тя отговори, че всичко е наред, че след случая с украинския й колега Зеленски "ситуацията е овладяна". Меркел увери, че се чувства много добре. Докато отговаряше, се усмихваше и помоли да не бъде съжалявана. Тя спомена, че е във фаза на преработване, ще се наложи да живее известно време с това и че "както е дошло, така и ще си отиде".

 

Първия пристъп получи, докато посрещаше в Берлин новия украински президент Володимир Зеленски на 18 юни.

Вторият път това стана на 27 юни, когато Меркел присъстваше на официалната церемония по назначаването на нов правосъден министър в Берлин. Беше видяна да държи ръцете си на гърдите си, а краката ѝ изглеждаха видимо треперещи. На 17 юли канцлерката навършва 65 години.

58

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Майкъл Джордан отвори клиника за лечение на бедни

19.10.2019

264 9
Медведев: Русия ще помогне на Сърбия за суверенитета ѝ

19.10.2019

958 11
Британският парламент отново отложи сделката за Брекзит

19.10.2019

1942 26

Коментари

Страници

First Strike

За първи път тя беше видяна да се тресе

😂

Invisible

   Брежнев номер две.

  

Billy-Joe Winchester

Някакъв трЕпер ще е хванала през лятото. 😁

Johnny2965

То е едно как се чувстваш, друго е, какво казваш, и трето, как изглеждаш отстрани.

Между другото, Брежнев не се тресеше като пача, а когато видимо изглеждаше, че е зле, не е правил изявления, че всъщност е много добре.

Invisible

   "Между другото, Брежнев не се тресеше като пача,..."

 

   Даже беше и красив.

Гласът

Между другото, Брежнев не се тресеше като пача

Прав си, но 4 години преди да умре изглеждаше така:

https://www.youtube.com/watch?v=E66oM2iAMwM

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Смешно ви е, а?

Хубаво. Обаче сепак помнете:

Когато един хубав ден все пак дядо ви умре, а докторите предпишат на жалната ви майка антидепресанти, веднага скъсайте рецептата и следете тя никога да не взима тази гадост.

 

Преди 4 месеца Ангела Меркел е загубила баща си, пастора. Докторите веднага са се нахилили и са ѝ предписали яки антидепресанти. След първия пристъп Ангела се е усетила и рязко е прекратила приемането на тази гадост. Обаче гадорията отвръща на удара. Когато се спре рязко приемът ѝ, се получават непредвидени допълнителни гадни ефекти. Нещо като с наркотиците. Нали сте гледали на кино как се тресат горките наркомани, как се потят и гърчат поради ефекта withdrowal, прословутата абстиненция? Е, така е и с всичките 'лекарства' на психо-дилърите.

First Strike

Не е баш с всички лекарства, а и за да стигне до такова положение, трябва бая време да е зобила. Не изглежда да е тъпа - сама си е виновна. АКО си права, че е от хаповете. Но ако има воля, може да ги спре. 

Status Quo

Е защо не се пенсионира ами да става събитие за  жълти медии ?  Нема по злобен хап от власт. 

 

Bozhilko

Нали Меркел беше фенка на вдигането на пенсионната възраст.

Миряна Б.

Треморът е характерен за Паркинсона. Както и загубването на равновесие.Болестта не е смъртоносна, с нея човек може да живее (15-25 години.), което не се случи на Иван Славков. Може би неслучването е свързано с нездравословния му начин на живот.

Добро момче беше. За Меркел не мога да се изкажа, но е жива твар. като всички нас тук и около нас вън.

Миряна Б.

Понастоящем няма лечение за болестта на Паркинсон, но след поставяне на диагнозата от лекар в повечето случаи симптомите могат да бъдат ефективно лекувани. Целта на терапията е да се контролират и облекчават симптомите, за да могат пациентите да продължават да изпълняват задълженията си и да се наслаждават на прилично качество на живот за колкото е възможно по-дълго време.
 

ЗИЛ131

Всичко се свежда до точна дозировка на два препарата и точното и изпълнение. Не лекува, но не се и влошава.

Миряна Б.

Меркел е права да отблъсква съжаленията. Те оставят у болния горчивия вкус на непълноценност. И наближаваща смърт.

IvanM

Когато един хубав ден все пак дядо ви умре, а докторите предпишат на жалната ви майка антидепресанти, веднага скъсайте рецептата и следете тя никога да не взима тази гадост.

 

Това, както и почти всичко след него е плод на размишленията на някой, който се цери при врачки, баячки и прочие вещици. В най-добрия случай - с хомеопатия. И непрекъснато разправя за алчната фармамафия, дето само ни зоби с разни "дроги". Да не говорим за "психодилърите", дето по цял ден им е в главата с какво да ви надрусат. Освен тъй ми се иска да знам разликата между "яките" и "неяките" антидепресанти (и лекарства изобщо). Защото в моята практика тези се делят на подходящи и неподходящи. Освен това и на правилно и неправилно дозирани.

Апропо, прякорът е избран удивително точно. И е залепнал за притежателя си кат' лъжица за масло.

First Strike

Е... ся...


Simplicissima
снимка на Simplicissima

Не е баш с всички лекарства, а и за да стигне до такова положение, трябва бая време да е зобила. Не изглежда да е тъпа - сама си е виновна. АКО си права, че е от хаповете. Но ако има воля, може да ги спре. 

Да, наистина палитрата на страничните ефекти е по-богата. От някои психотропни препарати живото тегло се покачва до 100% със съответната придобивка диабет, при тези, които са срещу халюцинации може да се получат... халюцинации, тремор като от Паркинсон и трайни гърчове (дискинезии), както и... депресия (цитирам листовката), при антидепресантите, дето трябва да те вадят от потиснатост и мисли за самоубийство, са възможни... суицидни идеации (пак цитат), но общото е именно загубата на воля, на емоция, на способността за радост (анхедония), на личност всъщност -- самите гълтачи на илачи го определят като зомбиране. Загубата на воля е важна, за да се получи т.нар. compliance (съгласието на пациента да пие психотропното вещество, от което се чувства ограбен от самоличността си).

 

Изключително важна е подкрепата на близките. Ако те настояват да се пият хаповете, битката за отърваването от тях е мн. трудна. За жалост Ангела няма деца, които сега биха ѝ помогнали. Съпругът ѝ явно не е бил на мястото си в този тежък за нея час.

 

Но с това свое публично премеждие Меркел отново дава урок. Добра жена , Ангела. Още малко остава да устиска до края на мандата. И да: има ли днес по-яка политическа фигура от нея, дори когато вече си отива?

Звън®
снимка на Звън®

Общото между трите отбелязани случа, при които г-жа Меркел получава есенциален тремор, е че той започва при изпълнение на държавния химн на Германия. Разтреперването начева след първите няколко такта, точно там, където хорът пее:

 

Deutschland, Deutschland über alles,

Über alles in der Welt...

 

Кой е виновен за това - музиката на Хайдн (тя е част от неговия струнен квартет op. 76 No. 3 в до мажор), текстът на Хофман фон Фалерслебен или пък военнният духов  оркестър с диригент Oberstleutnant Клаус Щуф - този въпрос все още няма убедителен отговор.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Засега изследванията показват, че германецът се радва на нещастието и дори го възпява (в пълния текст на фон Фалерслебен):

 

Deutschland, Deutschland über alles,
Und im Unglück nun erst recht.
Nur im Unglück kann die Liebe
Zeigen, ob sie stark und echt.
Und so soll es weiterklingen
Von Geschlechte zu Geschlecht:
   Deutschland, Deutschland über alles,
   Und im Unglück nun erst recht.

 

Фактически немците са намерили цяр, алтернативен на модерните антидепресанти, но после са го забравили и оставили в химна само третия куплет (където -- единство, справедливост, свобода и все по-нататъшно процъфтяване, да пошизиш) от всичките 4.

 

Вторият:

 

Deutsche Frauen, deutsche Treue,
Deutscher Wein und deutscher Sang
Sollen in der Welt behalten
Ihren alten schönen Klang,
Uns zu edler Tat begeistern
Unser ganzes Leben lang.
   Deutsche Frauen, deutsche Treue,
   Deutscher Wein und deutscher Sang!

 

Като махнем верността, тия излизат наши хора.

Звън®
снимка на Звън®

Колкото по-кратък е националният химн, толкова по-малка е вероятността той да предизвика тремор. Образец за това е химнът на Япония "Кими га ьо", който трае само 51 с.

Simplicissima
снимка на Simplicissima
  • Каква е тази участ бе народе🎶🔇
Nigel

Чел съм някъде че бил също и най-старият в света - като че ли от 14-ти век.

Абе японци - от друга планета хора !

Investigator
А дали не й звучи в глъвъта 5-та симфония на Бетовен-Бетховен?
Бончо Генчев
снимка на Бончо Генчев

Прави сте, но аз си мисля, че едно от добрите качества е да знаеш кога да се оттеглиш.

По принцип.

fractal

Дойчланд либе алес

Алес гуте енде гуте имер гуте

 

Предводител на ...

Редко прос народец ...

труфалдин

не съм чел коментарите. Щекажа моето мнение.

Съжалявам тази симпатична простовата жена. Мъчно ми е. 

Но познавам гедерейките. Имах навремето много политически спорове с тях.

Те обичаха искрено комунизма. Днес, ненавиждат Ленин, Сталин, Хитлер и нито дума за рузвелд или чърчил, които така човекоядски ги бомбандираха.

Въпреки това, страдам за Ангела.

Звън®
снимка на Звън®

Изпълнението на "Мила Родино" засега е предизвиквало тремор само веднъж. Това става при посещението на иранския шахиншах Мохамед Реза Пахлави в България в края на 1970 г. Тогава неговата елегантна съпруга Фарах Диба получава тремор на долните крайници. Някой твърдят, че това е следствие от студеното време, а други от пламенните ухажьорски погледи на Иван Славков.

vasilevil

Ами да си дава оставката.Що се излага като кифла?

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Изследванията дават своите първи резултати.

Намерено е обяснение защо Бойко Борисов все още не е подал оставка -- нищо не може да го разтрепери. Причините за тази сталбилност са очевидни: пирамидалната структура на премиера.

Защо преди време обаче е подавал оставки ли?

Изследванията не дават еднозначен отговор, по-точно решенията на уравнението са няколко, все ирационални, освен едно рационално. Ето го:

Бойко е подавал оставки, за да изглежда, че не е свръхчовек-пирамида, а е един от нас.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×