facebook
twitter

Горещи новини

Масово отнемат книжките на български шофьори в Румъния

2810
Pixabay

Масово отнемат шофьорските книжки на българи в Румъния, дори заради дребни нарушения на пътя, предупреждават от българското външно министерство, цитирани от tvn.bg. Заради направени дори по-дребни нарушения на Закона за движение в северната ни съседка, през последната година и половина 344 българи са останали без книжки, като на някои от тях връщането на документите им отнема над година, предаде news.bg

В Румъния за всяко закононарушение на пътя може да бъде взето свидетелството за правоуправление на шофьора.

Преминаване на червен сигнал на светофара, непозволено изпреварване, отнемане на предимство, както и пресичане на непрекъсната осева линия или превишена скорост, са достатъчно основание на румънските пътни полицаи да отнемат книжка.

Междувременно властите в Гърция предвиждат нови глоби за водачите - забраната е да се шофира с джапанки. Промяната предвижда 50 евро глоба и отнемане на книжа за един месец. Причината за изискването да не се кара с чехли и всякакъв вид отворени обувки е рискът шофьорът да не може да реагира при нужда от бърза маневра.

14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Дизелгейт" е струвал 1.7 млрд. евро на "Фолксваген"

17.06.2019

483 3
Коментари на Тръмп за вноса на автомобили разтревожиха японското автомобилно лоби

21.05.2019

3733 11
Peugeot 508 e Кола на годината 2019 на България

07.02.2019

970 3

Коментари

Хай Буй

Нещо за цвета и вида на облеклото докато шофираш, няма ли да измислят ?

beeblebrox

Масово? На българите?  А за небългарите различно ли е? Баси.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...всички нарушения изброени по-горе са сериозни нарушения и си заслужават отнемане на книжка...

 

...това, че на Бай Ганю от Булгаристан  му се виждат дребни е отделна тема пряко свързана с първите седем години от живота на Бай Ганю...през които бащата на Ганю основно се е наливал с ракия по кръчмите а майка му е споделяла клюки по кафенетата с приятелки...

Nickolas

Преминаване на червен сигнал на светофара, непозволено изпреварване, отнемане на предимство, както и пресичане на непрекъсната осева линия или превишена скорост, са достатъчно основание на румънските пътни полицаи да отнемат книжка.

Изтървали сте неспиране на STOP и каране по отделения от платната за автомобили трамваен релсов път - за да бъде що горе пълен каталогът от минимални нарушения, описващ ежедневния начин на каране на доста от българските водачи на МПС.

Една е утехата - че другаде ги гонят до дупка. Țineți-o tot aşa și în continuare. Bravo feciorilor!

Хай Буй

Според някои, за всяко нарушение трябва да се налага максимално наказание. 

Ако приложим аналогично и за други нарушения, всяко прегазване на закона - като преминаване на червено от пешеходец - веднага доживотен затвор.

 

 

Stern

през последната година и половина 344 българи са останали без книжки

Че то всеки ден повече от това число преминават към Румъния.

Значи "масовото" я има половин %, я не.

nibbler

Ми масово е, ами. От 400 българи шофирали в Румъния 344 са загубили книжките си. Или искате да кажете,  че заглавието е кликбейт,  фейкнюз, манипулативно, антижурналистистическо? Мба, как ноже от най-обективните и независими медии. Байдауей и Хой, ко стана с оная боНбастична банкянска статистика за това че 42% от катастрофите в Румъния са биле на коли с българските номера? Нека да позная - щом не сте го фактчекнали начи не е фейкнюз.

Mастар

Да им бутат по двайсе евро, та да не ги закачат.

И за това ли не са сетили? ;-)

ИвКо

Това па да караш с джапанки е голяма тъпня след като можеш това да го правиш бос или на някои може би им е трудно да ги събуят.

Mavrodinov
В Румъния вземат книжките и на румънците. Но у нас не вземат на никого. Затова румънците карат у нас отвратително. Да разпуснат след дисциплината в Румъния.?
БумТряс

Румънските шофьори са отвратително гнусни. В Гърция даже и българите го дават кротко. Обаче румънците са безсмъртни както там, така и тук. а ТУК всички чужденци карат все едно им е бащиния - и коли, и тирове.

 

А иначе изброените нарушения са си тежки и водят до смъртни случаи. Това, че при нас се смята за нормално всяко едно от тях е друга тема.

Гларyс

Какво е горещото на тази новина? Още лятото го писаха това.

Почти всяка година обикалям с колата из Румъния. Един път са ме спирали преди Гюргево, зададоха няколко въпроса и ме пуснаха. По пътищата им има камери, не знам дали работят, но предпочитам да не рискувам. Шофьорите им не карат хубаво и там е другата държава, където можеш да видиш тежки катастрофи като при нас. Единственото нарушение, което си позволявам да правя е превишаване на скоростта, но това важи само там, където пътят го позволява - на дълги и прави отсечки с малък трафик и добра видимост.

Утринен зов

По нагли шофоьори от румънските в България няма! Но те са и лакмусова хартия за ефективността на нашия КАТ.

greenville

Моля да се добави към забраната и шофирането с обувки с токчета....

Влез или се регистрирай за да коментираш

×