facebook
twitter

Горещи новини

Макрон отменя по-високия акциз за горивата

2633
EПА/БГНЕС

Френското правителство ще отмени увеличението на акциза върху горивата от 1 януари, предаде БНР. Това е съобщил правителствен източник, цитиран от агенция Франс прес. Именно планираното увеличение от догодина беше в основата на бурните протести в страната през последните две седмици.

Очаква се премиерът Едуар Филип да обяви решението по-късно днес, както и други мерки, целящи успокояване на националните демонстрации, които се превърнаха в бунт срещу президента Еманюел Макрон. Макрон решил да замрази планираното увеличение на акциза късно в понеделник.

Отмяната на увеличаването на акциза бе едно от основните искания на лидерите на „жълтите жилетки“, заедно с по-висока минимална заплата и връщането на данък „богатство“ за печелещите повече, който бе отменен миналата година.

 

42

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Жълтите жилетки" във Франция готвят по-голям протест

11.01.2019

682 2
ЕНП и ПЕС губят мнозинството си в Европарламента

26.05.2019

5523 15
Румънците в ЕС чакат часове наред, за да гласуват

26.05.2019

775 1

Коментари

Страници

Su38

И колко стават бензинът и дизелът, сравнени с нашите цени?

йкдсбфхйфбхд

Дончо планираше също да вдигне данъка на горивата, също с 6-7 цента, за галон, но го разубедили.Та смятай 7 цента на галон колко е непоносимо, при това с двойно по-малко данъци .

dissidentbg

Проблема не е в акциза. Хората протестират против новите закони на Макрон, които засегнаха много от работниците.

Muktata
снимка на Muktata
Бихте ли били по-конкретен , против кои "закони за работниците" на Макрон протестират жълтите жилетки ? Какво точно не одобряваха тези , които трошеха витрини в Париж и палеха случайни коли ? Кои от тях са "работници" и къде точно в кои заводи се трудят из Сарсел , Олни су Боа или другаде ?
dissidentbg

Muktata, протести имаше и в някои райони не са спирали, след като Макрон прокара закон малките предприятия, до 20 работещи, да имат право да определят заплатите без намеса на профсъюзите. Макрон искаше това да важи за всяко предприятие. Във Франция има доста силно профсъюзно движение.

 

Нерегламентирано ниво на заплащане означава, че работодателя може да си назначава разни африканци (дори да си ги внася от Африка) и да им плаща доста под нивото на заплащане на французите. Което в крайна сметка ще означава БЕЗРАБОТИЦА за французите.

Muktata
снимка на Muktata
Нерегламентирано ниво на заплащане означава, че работодателя може да си назначава разни африканци (дори да си ги внася от Африка) и да им плаща доста под нивото на заплащане на французите. ...... Не може. Това ОФИЦИАЛНО не може да стане. Може да стане о ноар /на черно/ , но работодателя рискува сериозно да "изгърми" , щото тук мушардьорството /топачеството/ е силно развито. И веднага ще се намери някой "добросъвестен" французин който да уведоми регионалната ажанс дьо травай , профсъюзите , и най-вече - жандармерията. А последните не си поплюват.
sega_censored

Прихванал е грипа от Бойко.

Нашия с когото се баца и край, от европеец оня веднага става нашенец и прави завои и пируети по Бойков тертип.

А общото между Макрон и Бойко е в това, че и на двама им набиват канчетата, на Макрон от страна на Вашингтон, а на Бойко от Брюксел.

Много смешно става за публиката, когато някой политик се прави не независим.

генек

Бокичът учи малкото си приятелче?

------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

2-of-spades

Можело значи! Со малко кютек...

МКТ, то май само така може с тия шебеци 

Мунчо_Огнянов

Бабето снощи не му е дало! Обула си жълтите бикини и счупила две клечки за китайска храна! Пълен погром  в трапезарията!

sega_censored

На него жената му е за парлама, да се прави на мъж. Той и Серго се омъжи, пардон ожени, за да не кажат, че е обърнал резбата и да не питат за Вагинин и онова турчето, дето му разтриваше лагерите, а за такива като мъншния министер Митов и нему подобни, да не говорим. Оджендъриха се евроатлантически.

vvatkov

  Дребничък, пък докато клекне изпотрошиха Париж.

дон Базилио
снимка на дон Базилио

и спагетата се огъна...

я сега да обърни джобовете да видим

нема ли парес за заплатес

 

JR

Ученикът клекна, но късно. Ще продължи да хлипа в скута на любимата му учителка.

Stern

Ще клекне, я, къде ще ходи?

Виж, ако протестите се заключваха със стотина протестиращи, играещи менует на Шанз-Елизе и пеещи Марсилезата, Макрон нямаше да клекне.

Muktata
снимка на Muktata
Дисидент , във Франция ролята и тежестта на профсъюзите толкова е паднала , така се е спихнала ,че просто предства си нямаш ! Пълна бутафория са , подобно на българските профсъюзи ! Никаква работа не вършат и НИЩО не зависи от тях. Някога са били сила , сега са сценичен майтап... Някъде 2009 -2010 попаднах на някакъв протест на профсъюзите в град недалече от Париж. Появиха се шествията на ТРИ профсъюза един след друг. Едните в червено , другите в синьо , а третите в оранжево ! Начело на всяка група по един окичен в цветовете им трактор. По 50 човека към всеки профсъюз ! Всички дегизирани ! Маскирани ! Със свирки и тромбони , шум невероятен ! Ше речеш че протестират хиляди ... Та въртяха се в кръг два часа , създадоха страшен шум , спряха движението , надуваха мегафони ... Блокираха един мост над Оаз и запалиха по средата няколко автомобилни гуми ! Шоу , спектакль ! По -обяд естествено се раздигаха , щото по обяд всички ЯДАТ ! Термине ! ...Малко по-късно минавам отблизо с колата , моста пуст. Няколко бай-манговци от чистотата кротко и спокойно почистваха кочината по моста... Това са френските профсъюзи. Трябва да ги запазят като историческа атракция от миналото на Франция. Могат да им построят /още/ едно кабаре в Париж , където пред туристи китайци и индийци да разигравата исторически скечове... Да пресъздават миналото на френското работническо движение , сблъсъци и протести ! С много песни и танци. Естествено за танците трябва да наемат руснаци и рускини , за да бъде всичко на високо професионално ниво.
dissidentbg

Не е ли малко глупаво да споменаваш руснаци и рускини?

 

Ето какви реформи въведе Макрон (само основните):

 

https://www.politico.eu/article/macron-labor-refor...

Хулиган

Във Франция споменът за мосю Гийотен продължава да действа отрезвяващо на властниците...

http://www.drago.info/index.php/2017/10/25/darzhav...

Душко

Мъка ... Пак клекнахме ...

Nashenec

Гледайки фойерверки в Париж и сие си мислех дали Русия вече не е стигнала в Париж, щото нали в Руско по нова година щеше да има гладни бунтове, проблеми с горива, кризи, майдани и сие.

Мунчо_Огнянов

Реално, това е в Москва, а "льош Путя, льош" с неговата хибридна война ни пуска фейкове. за положението във Франция.  В Париж по това време обедното слънце вече е отворило чашките на белите, жълти и червени лалета по зелените морави край Сена, пенсионерите спокойно си четат утринните вестници на чаша кафе Amare с ликьор, а влюбените двойки се държат за ръце и гледат преминаващите кораби. В Германия Меркел здраво държи юздите на управлението в своя пети пореден мандат като канцлер, Великобритания се утвърждава като основен стълб на Евросъюза, а Жан-Клод Юнкер се излекува окончателно от ишиаса, но много внимава да не сяда на банкетите до Порошенко (избран на първи тур за трети пореден мандат като президент на УСрайна), понеже Петро като почне: "До дна уважовнi пановi" и "Наполнi ще раз" никой не може да му влезе в темпото!

Zmeja

Макрон е непоследователен. Каза че няма да отстъпи, пък к'во стана?!

Пиркс
снимка на Пиркс

Страх лозе пази. Наш'те суджуци и бахури кво чакат?

marksman
снимка на marksman

СанкциЙ за Францата! Как може да не изпълняват евро регламенти, директиви и тути фрути за хармонизиране на акцизните стафки? Съд, глоба, гилотина

g_ringo

Лоша новина.

Отстъплението на Макрон ще послужи като стимул и вдъхновение за ония, които постигат целите си чрез вандализъм, погроми, палежи ...

Мусаил

Макрон отменя по-високия акциз за горивата

Не отменя, а отлага с три месеца.

 

дон Базилио
снимка на дон Базилио

досущ кат гражданската тук

май са чели еднакви тетратки

Мусаил

Време е Русия да призове за спазване конституционните права на гражданите.

 

https://mobile.twitter.com/francediplo_EN/status/8...

 

Да видим как ще реагират франсетата, дето много им знаят гагите.

 

П.П. 80-годишна жена е убита от куките по време на протестите.

https://www.bbc.com/news/world-46429930

Harpie

Абе, Мукта, там живееш и още питаш! Погледни през прозореца колко жилетки има на предните стъкла по колите, просто ги брой. Или смени квартала. Виж провинцията. Хората са солидарни, но не излизат на улицата. Знаеш какви непрестанни реформи, проектозакони и мерки се взимат, за няма и година; знаеш как партията на Макрон се гордее с тази вряща и кипяща дейност, понеже за това е била избрана (което е така, но с колко процента е избрана...).
Не става дума за "работници" и клишето- заводи, фабрики. Те хората където са големите заводи- Еърбъс, Сен Назер и тн са си даже много добре. 
Тука става дума за бившата средна класа, която в колкото и социална държава да живее, получава прекалено много за да има право на помощи и прекалено малко за да свърже двата края (тези дето са облагани на 14%). Става дума за тези, които са длъжни да въртят километри, за да стигнат до работа или до някоя болница- Дром, Дордоня например и това даже е лош пример, защото там има много британски пенсионери; 
Става дума за това че цената на горивата покачва автоматично цената на всичко останало, става дума за това че минималната работна заплата не е вдигана от прекалено много време и най-вече става дума за това, че нямащите с какво да си купят нова кола, си карат старите дизели, а стари, стари, колко да са стари? 2008 вече е стар. И както знаеш в някои градове са вече забранени (Лион например). Какво правят тия хора? Знаеш, че ги карат докато умрат, движеща се кола не се продава. Колко е бонуса за стара кола- 4000€. Колко струва нова еко кола? 
Начи тях ще ги таксуваме, глобяваме и гоним...понеже са бедни? Транспорт да взимат? Тези дето не бачкат от 9 до 5 рядко имат избор. и тн и тн.
Анонсът е за замразяване на увеличението на акциза върху горивата, на газа и електричеството...за 6 месеца. И след 6 месеца- двойна тояга, понеже електричеството се приравнява лятото, та двойно ще се приравнява значи. И акцизът и той. Не знам за какво миноритарно бунтче се говори, народът се е наежил като такова, щото то бива бива либерализъм, ама на някои им идва в повече финансово.

 

За отмяната на данъка върху богатството какво ще кажеш?

paragraph39

Според Ленин едно от условията да настъпи революционна ситуация е „върховете“ да не могат да управляват по новому, а „низините“ да не искат да ги управляват по старому!!!...

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×