facebook
twitter

Горещи новини

КРИБ призова Борисов да не приема оттеглянето на Александър Манолев

1160
Илияна Кирилова
Александър Манолев

Една от работодателските организации - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), призова премиера Бойко Борисов да не приема отказа на Александър Манолев да поеме поста на министър на транспорта. Това стана с отворено писмо, публикувано на сайта на организацията днес.

Информацията идва ден след като Александър Манолев обяви в четвъртък следобяд на пресконференция в Министерския съвет, че се отказва от номинацията заради "съшити обвинения и провокации срещу него". Ставало дума за "координирана атака от една определена група", която той не назова, но пък уточни, че атаката била срещу цялото правителство. Манолев обаче се е отказал по искане на Бойко Борисов, сочи информация на Медиапул.
Случаят е безпрецедентен, тъй като часове преди отказа на Манолев парламентът трябваше да гласува оставките на досегашните министри на транспорта, на регионалното развитие и на МВР и да одобри в пакет новите кандидатури, предложени от премиера Бойко Борисов. Това не се случи единствено заради липсващия указ на президента Румен Радев за освобождаване на Младен Маринов от поста му на главен секретар на МВР. Ако не бе отлагането заради подписа на президента, бе напълно възможно депутатите да одобрят министър, който да се оттегли почти незабавно след това.
Независимо от скандала КРИБ, чийто председател е Кирил Домусчиев, продължава да настоява Александър Манолев да стане министър на транспорта. "Бихме желали да изразим нашата подкрепа за действащия заместник-министър на икономиката г-н Александър Манолев. В досегашната ни съвместна работа с него имаме постигнати много добри резултати, които се дължат на изключителната му експертна подготовка, включително и в елитни европейски учебни заведения, познанията му на европейския и световен опит и отзивчивостта му в работата с бизнеса, който представляваме. Убедени сме, че той ще бъде много добър министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, предвид на всичко, изложено по-горе. Затова не считаме, че трябва да се поддавате на натиск от съмнителни кръгове и групи, които нямат нищо общо с индустрията, а даже напротив – някои дори имат устойчив тренд в миналото, свързан с фалити и безвъзвратни загуби на позиции както у нас, така и в чужбина. Както поемането на политическа отговорност е важен елемент от политиката, така и отстояването на политическите приоритети трябва да бъдат основна част от инструментариума на всяка голяма и уважавана партия", пише в писмото на конфедерацията.

По-рано тази седмица от Националното сдружуние на общините пък се обявиха в подкрепа на сегашния регионален министър Николай Нанков и призоваха той да остане на поста си, припомня Медиапул.

26

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

5 европейски страни изпращат помощи на венецуелците

20.02.2019

668 10
Затвориха участък от "Дунав мост" заради дупка в асфалта

20.02.2019

397
Турция е задържала над 350 нелегални имигранти

20.02.2019

223 1

Коментари

Alp_BG

Изненадани?

nibbler

Нека да позная - тоя млад умно-красив поставен до бащата на президента е цвете, нале?

Гандaлф

Да. Сюрреализма расте.

Нъл се е отказал понеделник, а заседанието четвъртък.

Или понеделник часове след четвъртък.

Forza NATO

Сюрреализъм е твърде изискано понятие за читалищното представление, което ни се изнася... 

IvanM

Най ми е интересно, как може, ако някой не иска да заеме дадена длъжност или да вземе нещо (каквото и да било), друг някой да не приеме отказа му. Да го назначи или му даде насила? Баба казваше, че насила от някого можеш само да вземеш, но не и да му дадеш? Но, може би ТОЙ знае как?

Chesanot
снимка на Chesanot

Седи БайОнуй и предъвква"

"Преброяване на дивите зайци" или "Кой Му го крепи ... кабинета"

Бананчето
снимка на Бананчето

Девиза днес: Кой не скача е протв мен!

trunk

Туй момче само се дърпа за парлама ,А тез убавци от КРИБ са наясно ,че веднъж щом е взел пак ще си взима. Няма да губят време ,а направо ще си имат  ценоразпис за услугите на минстерчето .

otvrat1

И заваляха писма и адрези от трудови колективи и пионерски организации. Явно тоя е толкова ценен кадър, че без него няма да стане една работа.

Old Shatterмоuth

АФЕРА написа: „СТАНА ТЯ! БОКО И ПЕЕВСКИ ПРЕЦАКАХА МАДЖО! А НА БАС, ЧЕ ПРЕДСТОИ… МАЗАЛО!“

 

...Изчакахме два дни да се намери поне един журналист, който да попита като какъв се явяваше и що диреше Валери Симеонов на „мъжкия разговор“ между Бойко Борисов и Александър Манолев, номиниран за транспортен министър и след „мъжкия разговор“ разжалван.

лександър Манолев е от квотата на ГЕРБ, заместник – министър е от квотата на ГЕРБ, нали така? И защо, аджеба, Валери Симеонов присъства на разговора между председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и Александър Манолев от ГЕРБ, когато Манолев при „мъжкия разговор“ се отказва да бъде министър на транспорта?

Ключът от отговора на този въпрос е заровен, че предварителната уговорка е била министърът на туризма Ангелкова да бъде сложена като … министър на транспорта. Ангелкова, която минава също за човек на … М., и срещу която Валери Симеонов непрекъснато подскача.

Идеята е била Ангелкова да я сложат като министър на транспорта и така М. да си вземе транспорта, обаче да сложат човек на Шиши министър на туризма, за да има, както се казва „конпенсация“.

На практика стана друго – оставиха Ангелкова министър на туризма и номинираха друг човек, пак на М. за транспортен министър.

Така Шиши се отзова … капо...

Бананчето
снимка на Бананчето

жГЕРБ, мГЕРБ, дГЕРБ & Гелоса

ния харесват Александър Манолев ?

nibbler

И царчето на бахура. Сичко беше муцка според него оня ден. После му гръмна в лицето като ферментирал бахур.

Zmeja

Към задълженията на олигархията спада и реденето на хора във властта. (Иначе няма да бъдат олигарси.)

ppipi7766

Сега чекам Баце да го закара с шутове до министерския кабинет.

Да не приема самотвода е това е яко даже за КРИБ.

От мафията  се излиза само с краката напред, няма пенсионирани.

masterani
снимка на masterani

В досегашната ни съвместна работа с него имаме постигнати много добри резултати, които се дължат на изключителната му експертна подготовка, включително и в елитни европейски учебни заведения, познанията му на европейския и световен опит и отзивчивостта му в работата с бизнеса, който представляваме.

пишат си го в прав текст, особите. какво повече... за тях евентуалното погазване на закона няма значение. важно е единствено "да се работи" със съответната калинка добре. в случая - за да не се губи ценно време "в опознаване", както е споменал един колега по-горе...

p.s. ве, къде са партнерите? рехаво нещо под темата...

Seawarrior

След камарата на строителите и криб подават рамо на статуквото. Отговорите отново 

ще се намерят в управителния съвет:

....

Иван Вутов син на Цоло Вутов и брат на онова нещо от Куршевел

Николай Вълканов - Минстрой (Доган)

 

....

Weiß

Cherchez la femme, ил дет по български се вика - интереса клати феса.

2-of-spades

най-обикновено сливане на олигархичния капитал с политическата власт.

още улянов го е забелязал.

La Bamba
снимка на La Bamba

Този се оказа с прекалено одиозно СВ даже по гербаджийските стандарти. По извършени преки убийства конкурира Капо ди тутти Суджуци !

Neopol

И що им трябва да дозакопават момчето ? То не е била подкрепа от СИК в началото на кариерата му, не е била субсидирана подкрепа от циганските махали за преференции, а сега и от КРИБ. С такива приятели не му трабват врагове за да го съсипват. :)

rurade
снимка на rurade

Стига вече-Боко се върти като пумпал за да угоди на всички!

Penchobre

КРИБ:

- На кого ни оставяш! ?

 

П.П. Прилича малко на Владо Манчев. Дали не е ритал мач, по крилатите думи на Бацко?

ИвКо

как може, ако някой не иска да заеме дадена длъжност или да вземе нещо (каквото и да било), друг някой да не приеме отказа му. 

Има такава територия. Имаше едно време такива подобни работи когато някой партиен секретар на ППО се орезили и му казваме без пристрастие и с аргументи, че не става за тази работа то той ни отговаряше, "Аз искам да напусна, но партията не ми позволява".

Evasion

Това е някаква гротеска, комедия на абсурда... Мутра са застъпва за една мутра птред друга мутра в името на висш държавен интерес...

Miranda
снимка на Miranda

Доколкото разбрах, подложен е на атака от опозицията и затова се отказва.

Но как може ББ да не зачете желанието му, насила ли да заеме длъжността.

Жалко, ако е читав човек, може и затуй да е подложен на огън, по-лесно ще свалят ББ, ако назначава некадърници.

 

rover
снимка на rover

за читав - спор нема! изнесеното за него го потвърждава. гербераст до мозъка на костите, можете да се гордеете с него (не съм готов обаче да се подпиша под това сравнение. по технически причини.).

Влез или се регистрирай за да коментираш

×