facebook
twitter

Горещи новини

Иво Христов: По чия инициатива да е възможен военен преврат?

Прeзидентът няма власт над армията, твърди доскорошният му началник на кабинета и настоящ кандидат за евродепутат от БСП
6259
БГНЕС

„По чия инициатива да е възможен военен преврат? Президентът няма власт над армията. Занимаваме се с параноични фантасмагории“. Това обяви по Би Ти Ви доскорошният началник на кабинета на държавния глава и настоящ кандидат за евродепутат на БСП Иво Христов. Така той коментира думи на премиера Бойко Борисов от преди дни. Тогава той обяви: "Когато върховният главнокомандващ (Румен Радев) призовава генералитета да не стои безропотно, да слуша или да гледа, към какво ги предизвиква? Това не е ли към диктатура, ако изкараш армията или призоваваш генералитета? Имаме ги сега, на колко места, военни преврати."

Христов все пак не разясни, че заедно с версията, че държавния глава няма контрол над армията съществува и обстоятелството, че целият генералитет и целият висш състав на армията се назначава по предложение на министерство на отбраната и правителството, но задължително от президента. И ако той не е съгласен с дадено назначение, то просто няма как да се случи. Достатъчно е да се припомни, че подобен беше случая например с най-висшата професионална длъжност в армията, която се зае от човек, който е не само назначение, но и избор на президента и определеното от него служебно правителство. Освен това държавният глава със свой указ определя изобщо кои са висшите длъжности в армията.

По повод изказването на Борисов, че в листата на БСП са наредени шпиони и хора от „Държавна сигурност“, Христов коментира: „Напоследък бивши служители на службите, служители на силови групировки, шефове на охранителни фирми, какъвто е случаят на премиера, определят кой е европеец и кой не“. Той припомни и думите на Борисов, че в листата на БСП няма хора, които да разбират от Европа. „Всеки българин, дори и последният български старец, забравен в някое обезлюдяло село в Балкана, е също толкова европеец, колкото всички останали европейци и цялата брюкселска администрация“, каза още той. 
Христов уточни, че когато приключи един период, историците дават определение за автокрация. „Но признаците са налице. Преди месеци той беше привикал целия генерален щаб на откриването на Министерски съвет, за да обяви колко пари дава за армията. Ролята им беше да гледат благодарно. Същото се разиграва и с митрополити от Българската православна църква и рутинно се разиграва с шефове на всякакви спортни федерации. Това автокрация ли е? Най-малкото е спектакъл на автокрацията“, коментира кандидатът за евродепутат. Той допълни, че бюджетът също се променя по волята на премиера, в нарушение на Закона за държавния бюджет, строеж се спира пак по негова воля, при положение, че има компетентни органи. „Всичко опира до Борисов и той самият си дава сметка, че това е вече трудно работеща схема, тъй като всеки го търси за всичко“, каза още той.

Христов твърди, че предложението да се включи в листата на БСП датира още от началото на година и президентът знае за това. Христов подчерта, че между тях има ненакърнимо доверие. „Голям шанс за България е да има толкова почтен и принципен човек начело. Той никога не измени на това, което заяви в кампанията. Никога не жертва нито един човек от екипа си, защото е обект на шантаж от страна на опонентите. Абсолютно последователен и достоен за доверие човек“, посочи Христов. 

108

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

10 000 преписки за български произход се бавят

19.06.2019

382 3
Цацаров поиска отстраняването на прокурор, обвинен за побой

19.06.2019

759 2
Нови 15 млн. лв. отиват за спешна помощ

19.06.2019

254 2

Коментари

Страници

sneaky_humanoid

– Да, да, царят е съвсем гол! – извика най-сетне целият народ.

 

JR

Ръц! Вече не е и фалц на Фалцета, ами си е як боц...😀😀😀

Христов👍

Джиджи

Туй за "Фалцета" е добро. Баци – с още един ник ... 👌

 

А Иво Христов си знае работата. И май е по–добре, че излезе от президентския кабинет.

 

За да говори!!! 👏😂

цензура

Я, Иво Христов под крилото на Президента беше със запушена уста, ма сега реже мармалада 😆

 

... няма да е "предателство" ка вика Деса, ми си е цяла тристранна атака 😉 /изглежда обаче, че чудесно си изигра ролята тя/ 👌

ЗИЛ131

Сипвай с големия черпак. Те носят.

ЗИП
снимка на ЗИП

Двете казионни партии си подмятат топката за да се "помпят" взаимно и съвсем са забравили какви избори предстоят и какви трябва да са основните теми на тази кампания....

 

И народонаселението пак ще им се върже.

 

Добре дошли отново в "синьочервената мъгла"....

 

:)

sneaky_humanoid

Не си прав, ЗИП. Трябва всеки ден да му се напомня на тоя народ, че го управляват мутри. 

цензура

На кво да се връзваме бе ЗИПе? Какво предлагаш, да хванеш някой гладник за ушите и да го поставиш да управлява, кой предлагаш? 

 

Защо европейските елити толкова много се притесняват от управление на БСП?

 

Защо толкова ти поддържат боко, като винаги когато му позапуши задникот, тичкат да му гасят огънчето?  

 

Кой е в състояние да оправи тоя батак, който сътвори дебелото за 10 г.? Некви движенийца от 15-тина човека, дето си нямат идея с какво се захващат ли? 

 

Оставихте бухалковата мафия да се окопае 10 г., поради "липса" на алтернатива и сега продължавате с с тая глупост? Толкова е зле положението в страната, че и Господ  да даойде и той ще избяга!

 

Всичко е в дългове и отдавна е фалирало, всичко живо краде, живеем само на глоби и данъци, други приходи няма... отговори ми ЗИПе - колко дълго още може да се кара така? 

SSlavov

По чия инициатива да е възможен военен преврат?

 

Тоя младеж като навие грамофона и не спира .Сутринта се учуди ,че президента може да направи преврат.Радев е върховен главнокамандващ и да каже на генералите ,че бездействат  е сигнал . При хамериканците двете партии биха изритали Тръмп преди да свърши предаването .

kokaracho

http://news.bnt.bg/bg/a/rumen-radev-kritikuva-izka...

има ли друг коментар, от Президента, за генералите? Щото ако е по този повод, любимите ти хамерикаци, в първата локва щяха да удавят дебилния пожарникар. 

SSlavov

ББ не е главнокомандващ , а само премиер  и не е виновен ,че го избирате .Радев е избран в жестока битка с ЦЦ и е главнокомандващ с най-висока подкрепа за момента .

ablepsia

 И ако той не е съгласен с дадено назначение, то просто няма как да е случи. с

 

Ади да не коментирате думите баш на Иво Христов, щото за целта са нужни други ресурси, а не горните,  и да не ни ги преразказвате, ами да ги цитирате точно, грамотно и без пропуски!

jovani
снимка на jovani

Аре да коментираме едно към едно Христов от сутрешното му интервю при Хекимян, а ?

"Да възстановим демокрацията".

И Иво Христов от вчера в "Неделя 150" по БНР : "да съхраним демокрацията".

 

Ще я възстановяваме ли или ще я съхраняваме, а ? Последно ? Има ли я или я няма ? В неделя я имаше и ще я съхраняваме, а в понеделник сутрин я няма и ще я възстановяваме.

Пфу, празнодумец... лаладжия.

То и на Радев речите бяха такива - високопарни, без никаква практическа идея - личи сега кой е авторът.

 

 

JR

За да няма объркване, трябва да се рецитира точ в точ! Слушането и гледането с разбиране е вредно за развитието на бантустана!

Очевадна е липсата на евакуиралата се в Израел Румянка за арийте на Фалцета, че ту Го пълзяща диктатура налазва, ту военен преврат...🎃🎃🎃

Асол
снимка на Асол

Ти може и да се шегуваш, ама "евакуация" е дума описваща изключително точно руминото поведение😅

sneaky_humanoid

Радев е върховен главнокамандващ и да каже на генералите ,че бездействат  е сигнал .

От твоята клавиатура в Божиите очи. 

SSlavov

Нов Пиночет ли си търсим или по-голям стадион.

ablepsia

датира още от началото на година 

 

На коя година?

sega_reader

Евроизборите не са като вътрешните ни избори.

С тях изпращаме хора навън уж да защитават правата ни в общия европарламент.

Тоест, лишаваме се от тези хора тук в страната, където проблемите са повече и по-тежки.

Затова е редно силните играчи да остават тук, да работят за народа, а навън да се праща Б отбора.

Така поне пише в дебелите книги, образно казано.

А сега какво виждаме ?

Че се изпращат силните играчи, доколкото ги има, навън, а за работа тук остават, хайде да не ги обиждаме.

Но може би това е и целта.

Програмирано пропадане.

Асол
снимка на Асол

Мисля, че гербавите ще бъдат доста разконцентрирани (паниката вече се забелязва). По кого по-напред да плюянат - по Елена, или по Иво Христов. А пък, ако ги подбере и още някой друг от редичката ..ще бъде голяма забава😅

ЗИП
снимка на ЗИП

Ся ако Радев наистина е казал, че "генералите бездействат" е наистина леко смущаващо.

 

:)

 

България има монументална традиция в правенето на преврати. 

 

Имаше едно култово парче на "Ер Малък" в което се пееше :

 

Високи сини планини

 

За 100 години пет войни

 

А пък реките езерата

 

За 100 години пет преврата

 

https://www.youtube.com/watch?v=h7kHg77T3WA

 

:))

 

 

SSlavov

Той го каза евфемистично ,по ивохристовски : "сляпото покорство и безропотно подчинение могат и да донесат една звезда отгоре на пагоните, но не могат да спасят от презрението на подчинените и на българския народ"

принцеса Даяна

"И май е по–добре, че излезе от президентския кабиент. За да говори!!! "

*

Още влязал не влязал при тюлените на Нинова и Иво Христов почнал да оплюва конкуренцията от управляващата партия. Каква красота, как Сийке. Кой ли да му каже, че при евроизбори се говори за общи национални цели и обединяване, а партиите и ежбите им са на заден план.

Но при оплюването Христов прави грешка: да остави Йончева-милиончева да ръфа Борисов, а той да да поеме мачкането на Станишев, понеже Йончева има любовни ограничители не и позволяващи да маже с баданарката по сърГей. Подсказвам на Христов да атакува с лафове като "Всеки социалист враг на Нинова е чеверме социалист!". Мдааа.

 

Асол
снимка на Асол

Е то не може да ви се говори само за храна и къщички, ако и вие само от това да разбирате. За ваше съжаление, останалите също виждат, че сите ви вълнения все у копанята и ръката, която МУ цАлувате

JR

Личи си синята кръв!🐏💨 Ашколсун!

Не може да имаме друг национален идеал, освен пълзящата апартаментура! Никогиш! Но това може да го разбере само демокрад като Сашко Кръгличкия и да се стори курбан за народното добруване! Аферим и машалла!🐏🐏🐏

sneaky_humanoid

Нов Пиночет ли си търсим или по-голям стадион.

 

Ма много бързо се присламчи към превратаджиите.  😂

Ace_

С това място в листата - този ще влезе в ЕП, като не знам дали да съжалявам заради положителния ефект, че ще се разкара от страната (дано).

Но определено прави мечешка услуга на мъжа на Деса. Някой ще ми припомни ли, дали има случай ключови служители на президент да са толкова ярко и тясно партийно оцветени?

JR

Стефи Тафров как го намираш?

erkek

Има няколко военни преврати в България след 1878.Два-три от тях са в годините след Освобождението, но като се има предвид че са се извъртяли 30 правителства тогава,това е напълно логично.Лошото е че липсата на военен преврат по време на Балканската война води до Първата национална катастрофа.Така не се е намерил един генерал да спре малоумните стремежи на Фердинанд да влиза в Цариград.Чак бяла каляска си е подготвил...

Асол
снимка на Асол

 Някой ще ми припомни ли, дали има случай ключови служители на президент да са толкова ярко и тясно партийно оцветени?

Румяна Коларова да ти говори нещо? Не, че не мога да изредя и други, ама таз ярък талибанини..сегашната външна министърка на Боци, случайно да знаеш, къде и като какво се е подвизавала.🚬

 

Абе как все забравяте вица за врабчето и чирикането

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×