facebook
twitter

Горещи новини

Гърция праща голям ферибот за блокираните туристи на остров Самотраки

396

По последна информация фериботът „Андрос Джет“ тръгва от гръцкия остров Наксос към остров Самотраки днес, 14 август, около 12 часа на обяд, съобщи по БНР българският консул в Солун Владимир Писанчев.

Очаква се фериботът да пристигне на пристанище Самотраки в 22,00 ч. тази вечер. Той ще натовари пътници и леки автомобили и ще отплава към Александруполис. Ако условията позволяват, фериботът „Андрос Джет“ ще направи следващо пътуване до Самотраки веднага.

Стотици туристи от няколко дни са блокирани на острова, след като бурни ветрове направиха невъзможно местните фериботи да пътуват дотам. Според Писанчев обаче по неофициална информация причина за забавянето на превозването на туристите от острова към континента е технически проблем и на двата ферибота, с които оперира транспортната фирма.

Българските туристи, могат да получат безплатна храна веднъж дневно в няколко заведения в близост до пристанището, както и безплатна нощувка, съобщиха от външното ни министерство.

„Основният проблем е неадекватната реакция на гръцките власти“, сподели в предаването „Преди всички“ Александър Малюк, един от българите, блокирани на острова.

Фериботът „Андрос Джет“ побира над 600 човека и 75 автомобила. „Отделно ще има още един ферибот, който е товарен, тъй като самият остров остава без всякакви припаси. Надяваме се, че в четвъртък, до края на деня, проблемът ще бъде решен“, заяви българският консул в Солун.

 

Все още няма коментари

Още

Президентът на Колумбия иска международни помощи за Амазония

25.08.2019

111 2
Европа може да въведе нови данъчни облекчения

25.08.2019

603 4
Евакуират стотици туристи от пожар на гръцки остров

25.08.2019

444

Влез или се регистрирай за да коментираш

×