Quantcast
ГЕРБ си пожела поне 6 евродепутати на изборите | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

ГЕРБ си пожела поне 6 евродепутати на изборите

944
Илияна Кирилова

"От 23 до 26 май около 500 млн. граждани на ЕС ще избират евродепутати. ГЕРБ си поставяме задачата да имаме шестима или повече депутати в следващия Европейски парламент", заяви в декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ заместник-председателят й Цветан Цветанов.

За предстоящите местни избори той заяви, че партията управлява над 130 общини и иска да погледне с повече оптимизъм и към населените места, в които досега не е печелила местен вот. "Много ми се иска през идните месеци прагматизмът в тази зала да заглуши популизма, а политическите аргументи да вземат връх над заклинанията“, призова Цветанов от парламентарната трибуна по време на първото заседание на НС за 2019 г. Той обаче подчерта, че „има политици, които все още не разбират, че хората не приемат обидно кресливия им тон, защото според немалко българи подобен патос е дълбоко неискрен и непродуктивен“.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък заяви, че БСП настоява за предсрочни парламентарни избори. „За нас 2019-а ще сложи край на статуквото и начало на промяната в България и Европа. Нестабилност, несигурност, растяща бедност, корупция, некадърност на управлението във вътрешната и външната политика – и това само за първите 10 дни на 2019 г. Увеличението на ток, вода, газ и парно изправят хиляди семейства пред невъзможност да оцелеят през зимата. По отношение на цените и помощта на българските малки и средни предприятия и домакинства, настояваме КЕВР да влезе в ролята си на истински регулатор, а не да обслужва олигарси. Иначе внасяме искане за оставка на цялата КЕВР", отбеляза още лидерът на БСП. 

Председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров заяви, че ЕС е конструиран неправилно и трябва да бъде "съюз на отечествата". „Годината, в която влизаме, ще бъде историческа за Европа. Това не е клише, а истина. Това ще бъде година на разместване на пластовете“, смята Сидеров. Според него лидерите на най-големите европейски държави са се провалили в своята политика за миграцията на Стария континент, а причината за това е „прекаленият либерализъм“. 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че управлението на страната през 2018 г. може да се определи с три думи – "скандали и пропуснато време".

 

Още

Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

4048
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

3555
Пожар унищожи към 3000 прасета в Добруджа

18.12.2019

1253