facebook
twitter

Горещи новини

Френските "жълти жилетки" подновиха протестите

Силите на реда използваха сълзотворен газ срещу демонстрантите
942
БГНЕС

Хиляди демонстранти продължиха натиска върху президента Еманюел Макрон в първия протест на "жълтите жилетки" за тази година, а силите на реда използваха сълзотворен газ и боеприпаси "флашбол" срещу протестиращи в центъра на Париж, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес. 
 
В цяла Франция днес по данни на полицията са протестирали около 25 000 души - спрямо 32 000 миналата събота. Около 3500 са били в Париж.

Крайречен ресторант по Левия бряг на река Сена бе обхванат от пламъци, а край музея "Орсе" и Френската академия полицията се намеси, когато протестиращите се отклониха от официално одобрения маршрут.
 
Полицейски корабчета патрулираха по река Сена, а на булевард "Сен Жермен" на Левия бряг бяха запалени мотоциклети и една кола. След намеса на полицията и пожарникарите бяха отстранени издигнати на булеварда запалени барикади.

Днешният протест на "жълтите жилетки" бе предварително обявен и одобрен от властите, за разлика от някои неразрешени протести през декември, които прераснаха във вандализъм, мародерство и хаос.
 
Протестите преминаха предимно мирно, но след като група протестиращи се отклониха от предварително одобрения маршрут, полицията се намеси, като използва палки и сълзотворен газ. 

И в северния град Бове силите на реда използваха сълзотворни гранати, за да попречат на около 600 "жълти жилетки" да влязат в града след опит да блокират летището.
 
В Руан демонстрант бе ранен в главата от "флашбол", а най-малко двама протестиращи бяха арестувани. По главния булевард на града бяха издигнати две барикади, една от които бе запалена.
На юг в Монпелие четирима полицаи бяха леко ранени от камъни и бутилки. В западния град Нант при протеста с участието на най-малко 2000 души имаше сблъсъци и поне един човек бе ранен.

В югозападния град Бордо протестираха над 1000 души, в Марсилия 500, а в северозападния град Кан между 1000 и 2000.

 

Източник: Дарик

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Путин: Разследването за MH17 не доказа вина на Русия

20.06.2019

9708 219
Лондон спира оръжейни продажби на Саудитска Арабия

20.06.2019

656 9
Турция праща втори кораб да сондира за петрол и газ край Кипър

20.06.2019

714 8

Коментари

Гларyс

Гладни бунтове в Париж. Тиранът Микрон се крие в Елисейския дворец...

Дерсу Узала

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=361527... Oredelite redici 15 jalti jiletki na manifestacia

JR

Стиска пастите и не ще да ги раздава...

Време му е за първа Обща стачка за годината.

Foton4ik
снимка на Foton4ik

В Руан демонстрант бе ранен в главата от "флашбол"

Това раняване не е никак за пренебрегване след като видях това:

 

https://www.youtube.com/watch?v=FsiveBTT_e8 

https://en.wikipedia.org/wiki/Flash-ball

 

Защо ли ми се струва, че в редиците на "жълтите жилетки" има провокатори, които "убиват" в зародиш всеки оптит за протест?!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×