facebook
twitter

Горещи новини

Екатерина Захариева: Българите във Великобритания ще се пререгистрират

1527
МВнР

Всички българи, които живеят във Великобритания, ще трябва да бъдат пререгистрирани. Това ще се случи и с всички британци у нас, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в парламента в отговор на депутатско питане. Тя увери, че посолството в Лондон вече организира срещи с българите, на които разяснява новите правила при Брекзит. Съставът на посолството на България е бил увеличен, предстои и отваряне в Лондон на нов офис на българската консулска служба.

Правителството е подготвено за всички възможни варианти за действие при различните сценарии на ситуацията във Великобритания около Брекзит. По официални данни българите, които живеят, там са 90 хиляди. По неофициални обаче те са много повече. През миналата година Съветът за европейска интеграция към Министерския съвет е обсъждал различните варианти за действие, каза министърът на външните работи. 

Най-важното според Захариева е възможността за безвизово краткосрочно пътуване. Между ЕС и Великобритания има договорка за краткосрочните пътувания да не са нужни визи. В България постоянно живеят около 4000 британски граждани, които също ще трябва да се пререгистрират.

Външният министър добави, че за момента не се забелязва връщане на българи у нас заради Брекзит, каквито очаквания е имало.

Великобритания ще бъде третирана като трета държава и това ще засегне всички сфери на икономическия живот между страната и ЕС, допълни тя. Всички ведомства вече били направили анализ какво ще се измени и какво следва при евентуално излизане на Великобритания от ЕС без сделка. Тази задача те получили още през септември миналата година. Информацията ще бъде обобщена днес, а подробности щели да бъдат оповестени допълнително.

13

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пред ДАНС се изви опашка заради закона за пране на пари

15.02.2019

292 5
Президентът Радев обмисля вето на приетия Изборен кодекс

15.02.2019

252 5
Борисов: България е готова за всички възможни сценарии за Брекзит

15.02.2019

236 8

Коментари

Evasion

Всички българи, които живеят във Великобритания, ще трябва да бъдат пререгистрирани. ...Тя увери, че посолството в Лондон вече организира срещи с българите, на които разяснява новите правила при Брекзит. Съставът на посолството на България е бил увеличен, предстои и отваряне в Лондон на нов офис на българската консулска служба.

Българите, живеещи във Великобритания, в българската консулска служба ли ще се пререгистрират? Или консулската служба ще ги пререгистрира, та се отваря нов офис? 

kempes

Днес в Горещи новини има две за Захариева и само една за Борисов.

Не са хубави тия работи, някои си ритат трудовата книжка.

User
снимка на User
А българите с английско гражданство и британците - с българско, ще се пререгистрират ли?! Наш'то Външно пак е изперкало.
Доц.Трътлев

Каката да третира Великобритания не като трета страна, а като страна от третия свят и британските пенсионери с електронна пререгистрация за наказание заради екзита.

protor

Само да не ми са изтръсят бегълците обратно. 

kempes

***

Forza NATO

Тереза Мей ли имаш предвид?

Пантелей

Оххх... дано тая "пререгистрация" ний куту оная - при винетките 😂

JR

Е, нЕма по добра мултиминистерка от Фльор! Какви разяснения! Каква дълбочина! Какъв език! ОхЪ! Полиглът жена, полиглът!🎃🎃🎃

Друм, бе!

То бива немукает, простотия и лакомия, ама това веке е бактън! Вън!🐏💨🐏💨🐏💨

авер4е

Фльор що ли не спретне едно сайтче за електронна (пре)регистрация ?!?! Колко му е, нали ние БГ айтитата сме връо ?!

Доц.Трътлев

Четох, че Боко обещал на Тереза мек такова ........ вариант на брекзит. И тя му благодарила. Защото твърдият щял да предизвика разклащане на незнам си кво си. Велик е Боко, но не го слушат и после съжаляват.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7076019

 

Моите5стотинки

при регистриране (пререгистриране) задават много въпроси от рода...къде работиш, колко получаваш, апартаменти, коли, роднини, телефони (уж да те уведомят ако има бедственно положение)...за твое добро...а всъщност информацията се събира за други цели...

Гaндaлф

Аде сега глезотии.

Ко беха немци моеше освен регистрация и жълти звезди да раздават.

Влез или се регистрирай за да коментираш