facebook
twitter

Горещи новини

Държавният департамент на САЩ пусна сайт за „руската агресия в Украйна“

Лавров: Киев подготвя провокация в Керченския пролив с участието на НАТО
8035
БГНЕС архив

Специалният представител на Държавния департамент на САЩ за Украйна Кърт Волкър обяви за пускането на сайт, посветен на „противодействието на агресията на Русия в страната“, предава РИА Новости, цитирана от Фокус. Руската агенция се позовава на негово съобщение в социалната мрежа „Туитър“.
Волкър пояснява, че на интернет страницата ще бъдат публикувани снимки от спътници, карти и статистики, които „детайлно описват последиците от руската агресия“ в източната част на страната.
„Русия носи непосредствена отговорност за мъката и страданията в Украйна“, се казва на новия сайт. 
Агенцията припомня, че по-рано ръководителят на Специалната мониторингова мисия (СММ) на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Ертрул Апакан заяви в рамките на заседание на Съвета за сигурност на ООН, че в докладите на мисията има „конкретни факти“, които не позволяват да се говори за присъствие на руски войски на територията на Украйна. Москва също многократно е уверявала, че не е страна в конфликта.

Руският външен министър Сергей Лавров пък обяви, че Украйна подготвя провокация с преминаване на кораби през Керченския проток. Ръководителят на руското дипломатическо ведомство заяви, че украинската страна кани представители на НАТО да участват в провокация, пише в. „Коммерсант“, цитиран пак от Фокус.

„Сега подготвят нов пробив, също в нарушение на правилата за преминаване на тази трудна акватория. Сега те подготвят нов незаконен опит да пробият без никакви искания, без да спазват мерките за сигурност“.
За предстоящите провокации заяви и украинската страна. През декември секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Александър Турчинов заяви в интервю за Би Би Си, че украинските военни ще продължат да се опитват да преминат през Керченския проток. В същото време той отбеляза, че поканата кораби от НАТО да се присъединят към акцията все още не е получила отговор. По-късно подобно изявление направи и украинският президент Петро Порошенко.

Руското външно министерство предупреди, че „това абсолютно безотговорно изявление може само да влоши положението в отношенията между Москва и Киев“.
На 25 ноември 2018 г. в Керченския проток руските гранични служители задържаха три кораба на украинския флот. Моряците, обвинени в незаконно преминаване на държавната граница на Руската федерация са арестувани до април. Москва смята инцидента за провокация на президента на Украйна Петро Порошенко, който иска да повиши рейтинга си в навечерието на президентските избори.

63

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ готвят закон за борба с руското енергийно влияние в Източна и Централна Европа

26.03.2019

2131 20
3 американски ядрени бомбардировача край границите на Русия

26.03.2019

977 11
Статутът на Голанските възвишения не е променен, твърди Гутериш

26.03.2019

447 4

Коментари

Страници

sega_reader

Темата е обстойно коментирана и ако кажем нещо, то рискуваме да се повторим. Не знам дали това е целта на занятието или е някаква друга.

Венецуел Крепим...

 имаш температура пич...поне 200 градуса след снощната водка,,,

sega_reader

... а ти досега в кома ли беше ?

Santana

Все по ожесточената конфронтация между Русия и САЩ (тук включваме и абревиатурата НАТО) в най-различните точки по света говори само за едно - все по-близо сме да световен термоядрен конфликт, провокиран от щатите и сателитите им. 

Наблюдател 1

"Световен термоядрен конфликт"?! С анимационни филмчета и мухлясали железарии от съветско време?☺ Ясни сте.☺

sega_reader

"Пентагон разрабатывает новую стратегию ведения боевых действий против России и Китая, передает издание Telepolis слова начальника штаба ВВС США генерала Дэвида Голдфайна.

Он рассказал, что главная особенность этой тактики заключается в "скрытном вторжении" вглубь территории противника и нанесении удара по его слабым местам.

По его мнению, тем самым американские войска получат "асимметричные преимущества" перед противником.

Как отметил генерал, в новой стратегии будут задействованы все виды войск, а главную роль сыграет истребитель F-35.

Разработка, по его словам, займет около года. На нее планируется потратить порядка 135 миллиардов долларов. Голдфайн подчеркнул, что к созданию этой стратегии Пентагон подтолкнули "угрозы" со стороны России и Китая.

Издание отмечает, что эта разработка напоминает тактику "троянского коня", однако как США будут реализовывать эту концепцию с учетом наличия у России и Китая современных видов вооружений, способных успешно противостоять американским, остается загадкой."

9101

Абсюлютно безотговорно поведение на политиците в Киев. 

Американските военни никога няма да направят провокация с реален риск от възникване на военен конфликт между Америка и Русия. 

Rasmussen

Американските военни никога няма да направят провокация ......

 

При толкова малоумници в американската армия, включително на ниво генерали и адмирали, не бъди толкова сигурен.

Тони Йорданов

Най-вероятно утре ще е провокацията. Координирана с провокация във Веницуела с хуманитарната помощ. Обличайте новите дрехи.

Yankov

 

                          Най-вероятно утре ще е провокацията

 

I love the smell of napalm in the morning

sega_reader

Генерал Уесли Кларк:

"Както казваше един мой преподавател от Академията

"Учи се !

Докато разберат, че си дебил, вече ще си майор. Докато решат какво да правят с теб занапред, ти вече си полковник."

Моите5стотинки

трябва повод зада може Порошенко пак да обяви военно положение и да отложи изборите....

dissidentbg

Статуса на Азовско море е същият както на големите езера между САЩ и Канада. Когато руски военни кораби започнат да плават в американските езера, тогава и кораби на НАТО ще плават в Азовско море.

Наблюдател 1

Статуса на Азовско море е същият както на големите езера между САЩ и Канада. 

Зарежи го "статуса". По интересен е СТАТУТА.☺

генек

Най-напред - Лавров ТВЪРДИ , а после цитират заканите на хунтаджиите...

Малко обективност, а?

Провокация ще има. За изборите. Вальцман няма какво да предложи - освен карикщатурата си на болец срещу Русия...

---------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Evasion

Турчинов заяви в интервю за Би Би Си, че украинските военни ще продължат да се опитват да преминат през Керченския проток. В същото време той отбеляза, че поканата кораби от НАТО да се присъединят към акцията все още не е получила отговор.

Няма и да получи. Но, да допуснем все пак, че кораби на НАТО дойдат и участват в подобно мероприятие. На какъв точно резултат се надява Турчинов? На ескалация на конфликта с участитео на НАТО срещу Русия? Заради Украйна? Някак си нелепо звучи НАТО да търси конфликт с Русия заради Украйна... 

mi6osp.

САЩ няма да се вържат на подканянето на Порошенко да участват в такава провокация с предизвестен край.

dissidentbg

Имаше случай през 1988г в Черно море, по време на СССР. Има видеа из нета, може да ги видите.

Американски кораби напираха да влязат в териториални води на СССР и бяха изтласкани чрез бутане от руски военни кораби. 

Ако пак напират да влязат в руски териториални води, пак ще се сблъскат с тях.

mi6osp.

Хъм, този път американските кораби ще трябва да избират между бял флаг и бълбукане.

Iezuit
снимка на Iezuit

Хъм, този път американските кораби ще трябва да избират между бял флаг и бълбукане.

 

Няма какво да избират - като им палнат морето, и те ще изгорят. Пиндосите ще пукнат, а руснаците ще отидат в Рая!

ablepsia

Русия носи непосредствена отговорност за мъката и страданията в Украйна“, се казва на новия сайт.

 

Тъй, тъй, спретваш фашистки преврат, цаняваш на власт фашаги, изтребващи собствения си народ, както турчин не го е клал, за да намажат таквиз кат синчето на Байдън, пък после - Русия отговорна.

 

 

 

 
 ръководителят на Специалната мониторингова мисия (СММ) на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Ертрул Апакан заяви в рамките на заседание на Съвета за сигурност на ООН, че в докладите на мисията има „конкретни факти“, които не позволяват да се говори за присъствие на руски войски на територията на Украйна. 

 

Я виж ти, в оссето им и в оонето им взели, че прозрели! !

Iezuit
снимка на Iezuit

А дано, ама надали:

https://www.polygraph.info/a/fact-check-ukraine-wa...

 

“If the question is what we have seen on the ground … we have seen convoys leaving and entering Ukraine on dirt roads in the middle of the night, in areas where there is no official crossing. In one border area, we’ve also made this public, including some footage we have put out. We have seen specific types of weapons that we have described in detail, including electronic warfare equipment. We have spoken to prisoners taken by the Ukrainian forces who claim to be members of the Russian armed forces fighting on rotation in Ukraine. We have seen men with the insignia of the Russian Federation, but you can buy this jacket anywhere. We have also seen the insignia of Germany, Spain, and others—but also of the Russians.”

 

 

dissidentbg

Идат избори в Украйна и ще се играят всякакви мръсни номера.

 

Според агенциите изследващи общественото мнение, Порошенко няма шанс да ги спечели.

Според мен, твърде е възможно Порошенко да спечели изборите. Американците знаят как да печелят избори в чужди държави.

n00b

Американският разрушител „Доналд Кук" плува за втори път от началото на годината в Черно море, съобщиха от американския флот.

Планирано е разрушителят да проведе съвместни учения с кораби на страните от НАТО и партньори в Черноморския регион. Според командира Матю Пауъл, посещението на „Доналд Кук“ дава на САЩ уникална възможност да си сътрудничат с морски партньори.

Iezuit
снимка на Iezuit

Ихтамнетите не само са там - те хладнокръвно убиха 297 души на борда на МХ17:

http://khpg.org/en/index.php?id=1541107927

 

The BBC Ukrainian Service began their interview by referring to in the Foreign Policy interview that caused some indignation last week.  Many interpreted one paragraph, perhaps unfairly, as Hug’s denial of direct proof of Russian interference in the conflict. In fact, this had not been Hug’s intention and the relevant passage was removed from the text. 

Hug had clearly then repeated the SMM position and did so again in the BBC Ukraine interview, saying: “It is important to understand that the task of the OSCE SMM is to establish the facts. It doesn’t carry out an investigation, it’s not the police and is not involved in gathering evidence.  It provides the facts and those facts speak for themselves”.

Some of these concern particular types of weapons that we have seen in non-government controlled areas”.  Hug mentions only three names, though in fact a number of such systems has been observed.  On 3 June this year, an SMM UAV [OR drone] “spotted two box-body military trucks (KamAZ-4310) with an antenna belonging to a TORN radio intelligence system near Debaltseve. 

On 28 July, “an SMM mini-UAV spotted four distinct electronic warfare systems (a Leer-3 RB-341V, a 1L269 Krasukha-2 and RB-109A Bylina, and an anti-UAV system, Repellent-1) near Chornukhyne (64km south-west of Luhansk), all seen for the first time by the SMM.”

“We also record the districts where the armed formations are carrying out exercises.  We have seen a lot of heavy artillery: tanks, minethrowers, multiple launch rocket systems.  We have published photos of this technology.

Over the last three months, we have reported at least nine cases when military convoys have entered or left Ukraine, sometimes with weaponry.

We have on several occasions spoken with people who said that they were members of Russian units, in the Russian Armed Forces who had taken part in fighting in Ukraine. 

We have even met people who said that they were from a particular brigade, which they named and which had been fighting in Ukraine.”

You can take decisions on the basis of these reports, he adds, or you can ignore them.

letec55

Пак ли почваш с отдевна предъвканите си лъжи и глупотевини, които нямат нищо общо със случая?

dream team
снимка на dream team

А сега ни разтълкувай какво си разбрал от горното, ако си го прочел, разбира се.

Iezuit
снимка на Iezuit

Не, ти пак почваш с жалкото си пирпилене и защита на убийците, когато някой посочи истината.

letec55

Нищо не почвам. Който иска да види кой какво писал и коментирал по случая с полет МН17, може да отиде в темата за мистериите в "Теми на форумците".

Тук само констатирам, че продължаваш да го използваш в антируската си обсесия. Без да е предмет на коментирания материал.

ЛАФЪРДИЕВ

В същото време ЕСПЧ отказва втори път да заведе дело срещу Русия заради укроморяциите от двете катерчета и буксира. Мотива е, че на 22 септември три военни укро кораби -изпълнявайки изискванията за преминаване под Керченския мост, са пропуснати безпрепятствено в Азовско море. В последвалото стълкновение тези изисквания не са спазени от украинска страна. В предоставения в ЕСПЧ видеоматериал се вижда, че в капитаните на катерите е имало инструкции за преминаване под моста, но те не са спазени..

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×