facebook
twitter

Горещи новини

ДПС отрече Пеевски да е посочил Порожанов за министър

2454

Ден след като лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че бизнесменът и депутат от ДПС Делян Пеевски е подал името на Румен Порожанов за земеделски министър, ДПС отрече и обвини Нинова в популизъм и национализъм. Днес парламентът освободи Порожанов и назначи досегашната депутатка от ГЕРБ Десислава Танева за министър на земеделието. Против гласуваха единствено петимата присъстващи в пленарната зала народни представители от ДПС, предаде "Дневник".

На въпрос на журналисти дали Порожанов е посочен за министър от ДПС и по-конкретно от Делян Пеевски зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Халил Летифов обяви: "Те (бел. авт. - БСП) също са от този модел на национализма и популизма. Не виждаме никакви доказателства. Всеки носи отговорност за действията си. А поведението на БСП? Нека каже г-жа Нинова защо е такова. Залитат по национализма и популизма. Изчерпаха ли тяхната управленска програма и предложенията за алтернатива? Те са част от този модел на национализма и популизма. Благодаря ви." Летифов не отговори на въпроса къде е Пеевски, който е втори в листата на ДПС за евродепутати, и дали участва в предизборната кампания.

Депутатите от ДПС мотивираха гласовете си против персоналните промени в Министерския съвет с факта, че решението е едно. Ако гласуванията били две, щели да подкрепят оставката на Румен Порожанов и да гласуват против избора на Десислава Танева с мотив, че са против мнозинството от "националисти и популисти" и понеже въпреки смяната ситуацията си оставала същата. На въпрос дали ДПС иска правителството да падне сега Халил Летифов обяви: "От първия ден сме казали, че това правителство с това мнозинство е вредно за страната. Две години сме свидетели на тези национализми и и популизми."

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Цацаров разпореди проверка на партийните субсидии

22.05.2019

106
Кръстовище над новия варненски булевард пропадна

22.05.2019

24596 61
Според „Маркет линкс“ ГЕРБ води с около 2%

22.05.2019

913 15

Коментари

Sapienti_sat

...национализми и и популизми.

 

Много национализми и популизми! То друго май няма в изказването на г-н Халил. 💅

Solace

Летифов има дар слово - научил две думи, и това е повтарял...

bay Dragan

Не разбирам защо ПЕЕВСКИ не отговори, а неговите солташаци ?

Халил Летифов ефенди,

вие имате ли къщурка за гости  по европейска програмка?

PlaNed
снимка на PlaNed

 "От първия ден сме казали, че това правителство с това мнозинство е вредно за страната. Две години сме свидетели на тези национализми и и популизми."

Кога казваш, че ще бъде този ден? 

И малко се объркАх?! 

БСП - от модела на национализма и популизма.

ОПГ-то ( ГЕРП, хАтака, ВМРО и НФСБ ) - по модела на национализма и популизма.

И к'во? Останаха ЦЕЛИТЕ в бяло само ВОДА и ДПС?

Evasion

лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че бизнесменът и депутат от ДПС Делян Пеевски е подал името на Румен Порожанов за земеделски министър

Колкото по-често другарете споменават името деляново, толкова по-често ще се налага да им припомняме кой подаде делян за шеф на ДАНС. Подаде го станишев. Сергей станишев. 

Асол
снимка на Асол

Така е. Но, не се е обяснявал с "трикчета"...докато Шиши бележеше икономически разцвет

GrH

Хационализми и хапулизми 😁👍 Ако бях "отруден избирател на ДПС", щях да ги попитам защо крепите, бе будали, това "вредно за страната" правителство, аджеба защо и вие вредите по този начин на страната, а?

Нафарфор

и к'во ся, излиза че две години сме имали случайник за министър

първолета

"Не виждаме никакви доказателства. Всеки носи отговорност за действията си. А поведението на БСП?"

Аз пък не виждам никакво отричане в цитираното от Халил Летифов.

Яна

Е как да отрече човекът, като знае, че всичко си е истина. Той просто спазва правилото: най-добрата защита е нападението. За негово съжаление не му се получава твърде.

пощаджията

Колкото по-често другарете споменават името деляново, толкова по-често ще се налага да им припомняме кой подаде делян за шеф на ДАНС. Подаде го станишев. Сергей станишев. 

И кво? Това да не би да е някаква тайна? 

Станишев и БСП направиха тази грешка и си платиха за това...

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×