facebook
twitter

Горещи новини

ДПС отрече Пеевски да е посочил Порожанов за министър

2457

Ден след като лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че бизнесменът и депутат от ДПС Делян Пеевски е подал името на Румен Порожанов за земеделски министър, ДПС отрече и обвини Нинова в популизъм и национализъм. Днес парламентът освободи Порожанов и назначи досегашната депутатка от ГЕРБ Десислава Танева за министър на земеделието. Против гласуваха единствено петимата присъстващи в пленарната зала народни представители от ДПС, предаде "Дневник".

На въпрос на журналисти дали Порожанов е посочен за министър от ДПС и по-конкретно от Делян Пеевски зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Халил Летифов обяви: "Те (бел. авт. - БСП) също са от този модел на национализма и популизма. Не виждаме никакви доказателства. Всеки носи отговорност за действията си. А поведението на БСП? Нека каже г-жа Нинова защо е такова. Залитат по национализма и популизма. Изчерпаха ли тяхната управленска програма и предложенията за алтернатива? Те са част от този модел на национализма и популизма. Благодаря ви." Летифов не отговори на въпроса къде е Пеевски, който е втори в листата на ДПС за евродепутати, и дали участва в предизборната кампания.

Депутатите от ДПС мотивираха гласовете си против персоналните промени в Министерския съвет с факта, че решението е едно. Ако гласуванията били две, щели да подкрепят оставката на Румен Порожанов и да гласуват против избора на Десислава Танева с мотив, че са против мнозинството от "националисти и популисти" и понеже въпреки смяната ситуацията си оставала същата. На въпрос дали ДПС иска правителството да падне сега Халил Летифов обяви: "От първия ден сме казали, че това правителство с това мнозинство е вредно за страната. Две години сме свидетели на тези национализми и и популизми."

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Кметът на Несебър излиза от ареста срещу гаранция от 40 000 лева

13.12.2019

48
Заев очаква България да признае македонския език

12.12.2019

641 12
Автомобил на НСО блъсна дете

12.12.2019

1458 13

Коментари

Sapienti_sat

...национализми и и популизми.

 

Много национализми и популизми! То друго май няма в изказването на г-н Халил. 💅

Solace

Летифов има дар слово - научил две думи, и това е повтарял...

bay Dragan

Не разбирам защо ПЕЕВСКИ не отговори, а неговите солташаци ?

Халил Летифов ефенди,

вие имате ли къщурка за гости  по европейска програмка?

PlaNed
снимка на PlaNed

 "От първия ден сме казали, че това правителство с това мнозинство е вредно за страната. Две години сме свидетели на тези национализми и и популизми."

Кога казваш, че ще бъде този ден? 

И малко се объркАх?! 

БСП - от модела на национализма и популизма.

ОПГ-то ( ГЕРП, хАтака, ВМРО и НФСБ ) - по модела на национализма и популизма.

И к'во? Останаха ЦЕЛИТЕ в бяло само ВОДА и ДПС?

Evasion

лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че бизнесменът и депутат от ДПС Делян Пеевски е подал името на Румен Порожанов за земеделски министър

Колкото по-често другарете споменават името деляново, толкова по-често ще се налага да им припомняме кой подаде делян за шеф на ДАНС. Подаде го станишев. Сергей станишев. 

Асол
снимка на Асол

Така е. Но, не се е обяснявал с "трикчета"...докато Шиши бележеше икономически разцвет

GrH

Хационализми и хапулизми 😁👍 Ако бях "отруден избирател на ДПС", щях да ги попитам защо крепите, бе будали, това "вредно за страната" правителство, аджеба защо и вие вредите по този начин на страната, а?

Нафарфор

и к'во ся, излиза че две години сме имали случайник за министър

първолета

"Не виждаме никакви доказателства. Всеки носи отговорност за действията си. А поведението на БСП?"

Аз пък не виждам никакво отричане в цитираното от Халил Летифов.

Яна

Е как да отрече човекът, като знае, че всичко си е истина. Той просто спазва правилото: най-добрата защита е нападението. За негово съжаление не му се получава твърде.

пощаджията

Колкото по-често другарете споменават името деляново, толкова по-често ще се налага да им припомняме кой подаде делян за шеф на ДАНС. Подаде го станишев. Сергей станишев. 

И кво? Това да не би да е някаква тайна? 

Станишев и БСП направиха тази грешка и си платиха за това...

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×