Quantcast
Десислава Иванчева остава в ареста, защото демонстрирала безнаказаност | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Десислава Иванчева остава в ареста, защото демонстрирала безнаказаност

Прокуратурата е внесла протест срещу освобождаването на Петко Дюлгеров
3005
Илияна Кирилова

Отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева и нейната бивша заместничка Биляна Петрова остават ареста, реши днес апелативният специализираният наказателен съд. Решението е окончателно. Двете са задържани под стража от 17 април. Миналата седмица съдия Иво Хинов, който гледа делото за подкуп смекчи мерките им за неотклонение на "домашен арест" след преценка, че след разпитите на  свидетелите от районната администрация и от Столичната община няма опасност двете да повлияят на показанията им. Те обаче не бяха пуснати на свобода, за да се изчака дали прокуратурата ще протестира решението. Прокуратурата го протестира и днес Апелативният специализиран съд след закрито заседание отмени решението за освобождаване. Тримата апелативни съдии са Красимира Костова, Красимира Райчева и Магдалена Лазарова (тя е бивш член на Вившия съдебен съвет и си избра да стане спецсъдия след края на мандата му).

Няма риск Иванчева и Петрова да се укрият, пише в определението Лазарова, която е докладчикът по делото. "Рискът от бъдещо престъпно поведение при определяне на по-лека по вид мярка за неотклонение, обаче не е хипотетичен", мотивира се съдията. Тя твърди, че здравословното състояние и на двете подсъдими не пречи да стоят в ареста, както и че винаги нуждите им от лечение са посрещани адекватно.

Според Лазарова поведението на Иванчева и Петрова демонстрира "поставяне над закона и безнаказаност, разкриващо нежелание за съобразяване с установения правов ред, склонност към извършване на действия за препятстване на правосъдието и навреждане на лица, позволили си да изнесат компрометираща ги информация".

По друг начин протекоха нещата при третия задържан - бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров. Неговата мярка бе променена в домашен арест миналия четвъртък, и той излезе на свобода веднага, без съдът да изчака дали прокуратурата ще протестира решението. Това породи съмнения, че има сделка и той е получил по-лека мярка срещу бъдещите показания в подкрепа на обвинителната теза. Днес стана ясно, че прокуратурата все пак е протестирала и неговото освобождаване. Протестът е внесен вчера следобед в последния момент. Съдът все още не се е произнесъл по него.

80

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

2984 13
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

3314 4
Пожар унищожи към 3000 прасета в Добруджа

18.12.2019

1047 6

Коментари

Страници

Penchobre

Това породи съмнения, че има сделка и той е получил по-лека мярка срещу бъдещите показания в подкрепа на обвинителната теза.

 

Жената на Вуте, заварена в леглото с Геле от съпруга си: "Сега, като почнат едни съмнения!"

Proculus
снимка на Proculus

"той е получил по-лека мярка срещу бъдещите показания в подкрепа на обвинителната теза"

 

Малка подробност, по смисъла на действащото законодателство, а не на медийните интерпретации, е, че подсъдимите, какъвто е Дюлгеров, не дават показания. Но българската журналистика е над тези неща.

volog2

Гербажийската гавра с тия две жени продължава. 

Кога впрочем ще са предсрочните избори за кмет в Младост или на ГЕРБ-Мафия много им харесва хем да са на власт, хем да не отговарят пред избирателите. 

Solace

Хубаво е да се посочват имената на съдиите. Ние ще плащаме обезщетенията по присъдите от Страсбург, ама все пак да знаем кого да благославяме...

inventus

Ще караме наред.Когато му дойде времето.

FuFighter

Когато прокуратурата и съдът започнат да изпълняват поръчки, после пищят, че никой нямал доверие в тях.

volog2

Сделка между обвиняем и прокурор е възможна и не е задължително неморална или лоша. Но сделка между съда и обвиняем показва, че това е политически процес.

РимскотоVIIилиВиАйАй

Фашизмът до Девети септември 1944 г. се завръща и по нашата подмандатна територия?

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Защо подминавате (с погнуса?) режима след Девети септември 1944?

Там гоненията заради убеждения и имоти бяха издигнати в ценност.

В тази ценност възпитаваха децата от детската градина още.

Гонеха безнаказано при всякаква мярнала се аванта.

Репресираха, за да поддържат форма в гонитбата.

Репресираха заради свободомислие.

Накрая просто заради мислене.

 

А когато ги домързя да гонят, ни спретнаха тази комична демокрация.

 

Ь

Според Лазарова поведението на Иванчева и Петрова демонстрира "поставяне над закона и безнаказаност, разкриващо нежелание за съобразяване с установения правов ред, склонност към извършване на действия за препятстване на правосъдието и навреждане на лица, позволили си да изнесат компрометираща ги информация".

Ако не се оставиш да бъдеш разкъсан, пречиш на установения ред. Ами значи нещо му куца на установения ред. Държат невинни хора в ареста. На какво основание? Демонстрирали безнаказаност??? Що за малоумие...

HBK

Случващото се с тези две жени е не само гавра, то е грехота. И е показателно, че в тези неморални действия участва не само прокуратурата, ами и съдът. Производството срещу тези две потенциални престъпнички е не само, и не просто, политически мотивирано (де да беше), а е по-лошо - мафиотски инструктирано. Дали ще се намерят Бъулгарски разследващи джурналисти да изследват връзката Ваклин - Джи Пи Груп – руско/Българската имотна мафия. А самият Ваклин не подлежи ли на разследване за склоняване към подкуп? Уважаемите колеги с правно образование биха могли да ни осветлят по въпроса.  

 

P.S. С действията си родните съд и прокуратура насилствено правят от две потенциални престъпнички – мъченици и потърпевши. Нямах кой знае какви симпатии към двете хубавици, но сега поне има съчувствие към тях.

Ь

Хора, ако днес ние не протестираме срещу тая гавра, утре всеки от нас може да бъде на мястото на Иванчева. 

генек

Най-важното провинение - нежелание да се съобразяват с УСТАНОВЕНИЯ РЕД... Не щат, бе... Не щат да разберат, че са виновни. А ония навън, дето още не са арестувани, са подозрителни. Старо установено още от Вишински правило...

При това са нагли. За права претендирали... Бе, те къде се намират? А, да - в ареста, под ръката на цацаратурата...

---------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

генек

И позната лирика:

Гешев рече,

съдът се завтече...

-------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

маргаритка2

Излиза, че вече да наказани, още преди окончателното решение.

 

2, рискът от бъдещо поведение ВИНАГИ е хипотетичен.

 

Дали трите дами-съдии гледат на карти? Или кафе?Спешно ми трябва решение за риска от спечелване на милионче от националната лотария.

HBK

по смисъла на действащото законодателство, а не на медийните интерпретации, е, че подсъдимите, какъвто е Дюлгеров, не дават показания. Но българската журналистика е над тези неща.

 

Сигурно е така ,щом казвате. Но това не значи, че „подсъдимият” Дюлгеров не дава полезна информация, или пък, че не изпълнява инструкции. Или дори, че не играе сценария написан му от добре познати сценаристи.

 

И за джурналистиката сте прав. Тя не е точно „над тези неща”, но се старае да бъде извън тези неща. Вероятно има и достойни журналисти, които биха искали да се поразровят из тези неща (някои даже буквално го направиха. И разбира се, бяха арестувани). Проблема е, че монополните собственици на Българските медиа имат селективно отношение към Българските журналисти. Наскоро един подобен „издател” дори си прокара законодателство за целта. И то без възражения. Че как ... братчедите от парламента, ведно с акраните от фундамента (от зли хорски приказки добре прикрити) видяха сметката на опонента.

БOТ

"Малка подробност, по смисъла на действащото законодателство, а не на медийните интерпретации, е, че подсъдимите, какъвто е Дюлгеров, не дават показания. Но българската журналистика е над тези неща."

 

По добре се съсредоточи как е променена мярката за задържане, въпреки че е протестирана.

ЗА разлика от тази на другите подсъдими.

Явно по този случай продължават грубо да се погазват закони, конституция, межд. ангажименти .....

Но българските "травораздаватели" са над тези неща. Не ли?

 

 

 

ER
снимка на ER

Супернаглата подкупна кметица си получава заслуженото!

Останалото са подробности...

 

Penchobre

rurade, не си ли чувало, че Дяволът е в подробностите?

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

А те стават все по-гнусни...

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

Оставям настрана навика на Марковски да превръща процеса в цирк за сметка на доверителят си, но репресията е прекалена.

Proculus
снимка на Proculus

"По добре се съсредоточи как е променена мярката за задържане, въпреки че е протестирана."

 

Вземи се съсредоточи върху собствените си мисли, не се занимавай с другите. Убеден съм, че си по - компетентен от апелативния съд по въпросите, на които си се спрял, но още не са те оценили да правораздаваш вместо тях.

 

 

Кайзер 12,40 ч. ?

Ь

Аз съм убеден, че 99% от българите имат повече чувство за справедливост, отколкото клатик*****е в тая смешна институция, която така гордо наричаш "съд". Смешна и жалка кочина. 

Proculus
снимка на Proculus

Вашите убеждения са си ваша работа, но ако мислите, че 99% от българите ги споделят, явете се на избори, там ще ви оценят подобаващо. И аз като вас съм убеден, че 99% от българите знаят повече от лекарите, които ги лекуват, от учителите, които ги образоват и т.н., та какво остава за съда, както гордо съм го нарекъл, каквото и да значи тази глупост, която сте изказал. Именно поради дълбокото познание на 99% от българите за всичко, което ги заобикаля, татковината е станала "Смешна и жалка кочина.". Не знам какво е "клатик*****е", но сигурно е нещо много интелигентно и 99% от българите биха го използвали.

БOТ

Тшш,

альо. Я кажи кой съдийски или прокурорски боклук се е явявал на избори.

Minderbinder
снимка на Minderbinder

?

Пантелей

Известният майстор,  жонгльор с думите, Марковски си намери майстора - в лицето на Съда - майстор в жонглирането с фактите?

Solace

И какви са фактите за това решение? Че нещо хипотетично можело да се случи? Отде ви кОпат, както обича да пита един съфорумник...

Пантелей

"...Отде ви кОпат, както обича да пита един съфорумник..."

Еееххх, другарю... Ние не сме от кОпаните, а от тия, които "кОпат"...

П.П. Не е лошо да погледнеш в някой речник за значението на думата "жонглиране"... така за обща култура?

Ь

 И аз като вас съм убеден, че 99% от българите знаят повече от лекарите

Не си разбрал написаното или типично по адвокатски се правиш на шашав. Казах, че 99% от българите имат повече чувство за справедливост, а не че разбират правото повече от правистите. Чат ли си? 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш