facebook
twitter

Горещи новини

Депутатите приеха оставката на Карина Кариванова без коментари

Бившата председателка на финансовия надзор заминава на работа в Лондон
931
Снимка: Архив

 

Депутатите гласуваха без никакви обсъждания оставката на Карина Караиванова като председател на Комисията за финансов надзор (КФН). Резултатът от гласуването бе: 113 "за", 3 "против" и 8 "въздържали се".

От 1 март Караиванова ще започне работа в Европейската банка за възстановяване и развитие, след като България я номинира за представител в борда на директорите на ЕБВР. 

В мандата на Караиванова КФН вдигна таксите за поднадзорните лица - пенсионни фондове, застрахователи, инвестиционни дружества, брокери и т.н. Освен това комисията си издейства удвоянане на бюджета. При управлението на Караиванова стана фалитът на кипърската застрахователна компания "Олипмик", който остави повече от 200 000 български шофьори без автозастаховка "Гражданска отговорност". 

На прощалната си пресконференция досегашната ръководителка на финансовия надзор си постави добра оценка за свършеното и не прояви никаква самокритичност.

Караиванова е била експерт в Министерство на финансите, както и заместник-министър в два кабинета. За председател на КФН е избрана през 2016 г.  Заради работата в Лондон тя поиска мандатът й да бъде прекратен предсрочно.

 

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Български превозвачи обмислят да блокират Страсбург

23.03.2019

1136 9
Fitch повиши кредитния рейтинг на България

23.03.2019

586 10
Среднистите стават по-необходими от висшистите

22.03.2019

2198 76

Коментари

Penchobre

Всички КФН-та трябва да са й благодарни на тая скумрия. Заплатите им са функция от събраните такси, пък те ги определят. Сладка работа, но пък и не работят! 🐟 (Няма скумрия, сред емотиконите).

Диагностик

За фалита на кипърската компания едва ли вината е нейна, но карай да върви... 

Santana

Скумрия, при това безвкусна.

редник

Oх, притеснен съм - отива в далечна чужбина да работи на ползу рода, дано платата ѝ да не намалее...

Гларyс

Типичната нищоправеща кариеристка - досущ като разните Сталинки, гаражни Надки, Куневици и прочие бюрократичен калинкаж. С лопати да ги ринеш такива, ще я смени следващата, за която това е издигане в кариерата...

Джиджи

А ние чакаме следващата! 🐒

Влез или се регистрирай за да коментираш

×