facebook
twitter

Горещи новини

Цветанов: Задълженията на вероизповеданията ще се отсрочат до 10 години

1824
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

 Изплащането на задълженията на вероизповеданията ще бъдe отсроченo за срок до 10 години. Това каза на брифинг председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предава Агенция „Фокус“.
„Законопроектът за промени в Закона за вероизповеданията вече е готов, внасяме го от група народни представители от ГЕРБ“, заяви Цветанов и уточни, че предложенията се внасят сега, тъй като е необходимо време експертите да могат да прецизират текстовете. „Говорим за отсрочване за срок до 10 години, което ще намали всякаква възможност за спекулации. Няма опрощаване, а има отсрочване на натрупаните задължения към 31 декември 2018 г.“, обясни Цветанов. „Изплащането може да стане в рамките на година-две или десет, но срокът е до 10 години“, уточни той.

"Искам категорично да заявим, няма опрощаване, а има отсрочване на натрупаните задължения със срок до десет години. Той може да бъде в рамките на година, две, три, може да бъде и на малко по-късен етап, което ще даде възможност да бъдат спрени абсолютно всички производства, които в момента са изискуеми към част от вероизповеданията в България, с което ще дадем възможност държавата да изпълни своят ангажимент с превеждането на субсидии", казва Цветанов, цитиран от БНР.

Ще бъде разписана и процедура за всички вероизповедания, според която за времето на разсрочено плащане ще се начислява лихва. Това пък обяснява председателят на бюджетната парламентарна комисия Менда Стоянова от ГЕРБ и уточнява: "Целта на това, което предлагаме, е тези пари, които ще дойдат от държавата, те са целеви, те са пари за заплати и осигуровки. Не могат и не трябва да бъдат намалявани или пренасочвани за погасяване на задължения, но това пък би освободило ресурс от собствените приходи на съответното вероизповедание, който то ще насочи към погасяване на тези задължения".

28

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Хайко Маас: Решението за инвестиция е на "Фолксваген", политиката не се намесва

20.05.2019

585 9
Премиерът: Заводите не само не си отиват, ами непрекъснато откриваме нови и нови

20.05.2019

744 25
Сигнал за бомба пак затвори Съдебната палата

20.05.2019

213 1

Коментари

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

а вероизповеданията ще продължат ли да спортуват и през идващите две петилетки и да съдят всеопрощаващата Държава за квот им скимне и да не си плащат таксите?

Васик

Не знам Нинова дали си дава сметка, че от известно време тя води диалог с Цветанов, е не с Борисов. Интересно тя как си обяснява това

FemtoA

Нинова сигурно ще се обади от "Позитано", но патреотите не разбират ли, че Цвъки ги изпързаля. Карадъиъ ще осигури кворум.

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

Ориентира се към бъдещият Първи.

Предводител на ...

Офте мофте, офте мофте, давай, Доан бей, каза недоучилият в сянката на Тодорини кукли на брифинга.

Немате шанс да излезете чисти от блатцето, в което сами се набутахте, милички.

Stern

Защо, бе, Цветанов, защо отказахте опрощаването? Какво ще стане сега с етническия мир и нац.сигурност? Сал на едни дюнери ще останат да се крепят.

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

етническият мир се разсрочва за след десет години.

Предводител на ...

Не знам Нинова дали си дава сметка, че от известно време тя води диалог с Цветанов, е не с Борисов. Интересно тя как си обяснява това

Ноо просто.

а) Боко требе да е деус екс махина, ако стане много напечено, а им е било ясно, че ше стане, ма пусто ени самальоти имаше да се купуват, и ся шсе изплащат дълго време.

б) Боко наскоро бе пенсиониран от тантеления тарталет.

 

Само че сичките простотии се пишат и на бокодирника.

Курти влезе

отсроченo за срок до 10 години

Какво, десет години няма да плащат ли? Това означава думата отсрочено.

sneaky_humanoid

Точно това означава. След десет години - нова отсро̀чка.

FemtoA

„Говорим за отсрочване за срок до 10 години, което ще намали всякаква възможност за спекулации. Няма опрощаване, а има отсрочване на натрупаните задължения към 31 декември 2018 г.“, обясни Цветанов. „Изплащането може да стане в рамките на година-две или десет, но срокът е до 10 години“, уточни той.

Правите ли разлика между отсрочване и разсрочване? Отсрочване за 10 години - след 10 години я камилата, я камиларя. Отсрочване на "вероизповеданиЯта" - и другите вероизповедания могат да последват мюфтийството и 9 години да правят дългове - после ще видим.

РАЗСРОЧВНЕ: 1.Точно фиксиране сумата на дълга и произхода му. 2. Равномерен погасителен план по месеци и години и съответни институции. 3. Отговорност от лицата, допуснали натрупването на дълговете и не приложили предвидените от  закона действия.4. При неспазване на погасителния план (планове), прилагане на закона. 5. Обществен контрол и недопускане националната сигурност да се използва за параван.

Предводител на ...

Имало едно време един Цветан (не Цветанов, данси помислите нещо), дето топките му били яко стиснати в основата си с ей това:

https://alfavet.bg/bg/product/28/617

и един ястъклия черибашия навивал ли, навивал с кръвясал поглед, а очите Цветанови (не Цветанови, данси помислите нещо) изскачали все повече и повече.

Накрая очите ли, топките ли, паднали в коридора на неква телевизия при бягане с хърдели към поредно интервю.

NATURAL

Целта е да бъдат погасени по давност. БСП, "патриотите" и вся осталная също са ЗА тази измама към данъкоплатците.

Solace

А наясно ли си кога и как се спират да текат сроковете до бленуваната давност?

Предводител на ...

БСП, "патриотите" и вся осталная също са ЗА тази измама към данъкоплатците.

Чувстваш ли се в състояние да докажеш поредния си мозъчен протуберанс?

Леля_Стойка_III

Сега туй отсрочване на националната сигурност ли е? За една държава питам ...

Пантелей

Айдааа... викайте бабитеее... на другаркята, над мен, и започнаа контракциите...

Асол
снимка на Асол

Не се заглеждай по разни другарки, щото темата е цецовите ви контракции...

fierсe
снимка на fierсe

отсрочване - 5 години - давност, 10 години - абсолютна давност

Антей

Еееех,

 

на един ЧУЖД ИНВЕСТИТОР - да бяха отсрочили

плащане на данъци за 10 години!

 

На един БЪЛГАРСКИ ПРЕДПРИЕМАЧ инвеститор - да бяха отсрочили

плащане на данъци за 10 години!

 

Нали точно това рече в ЧНГ-реч - почетния шеф на ДПС г-н Доган.

 

А именно - шокиращ бил факта, че драстично са намалели чуждите инвестиции

в България,

че в чужбина бягали, не само българите - работници, 

ами и българските фирми, подчерта тогава г-н Догана.

 

Еееех, МЕЧТИ за благоденствие на род и Родина ли?!

!

 

 

paragraph39

/:/„Говорим за отсрочване за срок до 10 години, което ще намали всякаква възможност за спекулации. Няма опрощаване, а има отсрочване на натрупаните задължения към 31 декември 2018...

..........................................................................................................................

И нито дума за: предвиждат ли се законови или договорни ЛИХВИ/какви?!/ по "отсрочените" парични задължения, както и Гаранции в полза на държавата/ ипотеки върху имуществото на длъжника, запор на банковите му сметки и прочие/?!

И още: за Отсрочване или за Разсрочване "до 10 години" става въпрос?! Защото, ако е Отсрочване, това означава, че Длъжникът ще дължи плащане по задължението си чак СЛЕД 10 години! А при Разсрочване, плащане от Длъжника се извършва с "погасителни вноски", разпределени за целия 10-годишен период!

 

маргаритка2

Защо танцьорката и Цвъко толкова държат да изменят закона?

 

В крайна сметка дългът е натрупан от мюфтийството и имамите ще са наясно защо не получават заплати, въпреки че държавата е превела парите.

 

Заради лошо управление от техните началници, не за друго.

 

Ако, разбира се, наистина не получават, защото в момента безплатно ли "работят"?

 

2. Каквото и да дрънкат цвъко и танцьорката, става въпрос само и единствено за едно вероизповедание!

 

Ако приемат закон за отсрочка, редно е всичко ОСТАНАЛИ вероизповедания да не плащат данъци и осигуровки следващите 10 години!

 

3. Менда ханъм май забравя, че увеличи цигарите, забрани наргилетата, струва по-малко от камила и както и да се гъне, Алах ще я накаже!

маргаритка2

Съвсем скоро се обсъждаше къде да бъде построена нова джамия в София, защото сегашната не стигала.

 

Не проследих докъде стигна това инвестиционно намерение, но се чудя как са имали пари за него, пък за осигуровки - не!

 

Дали пък държавните пари няма да бъдат похарчени точно за това?

 

 

 

 

Мошеник

Пара, да ти задам личен въпрос, благодаря ти предварително. Неплатени усигуровки, като ЗП към НОИ давност имат ли, при положение, че си усигурен на друго работно место?

peniko

Антей ".....че в чужбина бягали, не само българите - работници, ами и българските фирми, подчерта тогава г-н Догана":

Ами хората взимат пример от своите лидери: както съм споменавал и преди, ТИРаджийството е един много "Български" бизнес в Щатите, може би 50% от нашенците тук си изкарват хляба по този начин. Та 2 от най-големите до преди време транспортни фирми в Чикаго - с по над 300 ТИР-а, складове, паркинзи,  сервизи, диспечерски центрове и почти изцяло български персонал бяха на Доган ефенди. Едната фалира преди няколко години. Тук е публична тайна, че фалитът е бил умишлено предизвикан, просто фирмата е била "перачница". Стотици нашенци останаха без работа. Втората още крета, но и тя е тръгнала то този път. 

Та Доган както винаги е една крачка напред в "тънките" комбинации....... 

urupuchi

до 10 години

 

Казано е: "Той забавя, но не забравя."

paragraph39

МОШЕНИК,

/:/ 15/03/2019 - 16:38

........................................................................................................................

Съжалявам, но НЕ съм компетентен по този твой въпрос към мен!?

Но, доколкото ми е известно, който НЕ плаща-престане да плаща!- дължими към НОЗК здравни осигуровки, ГУБИ правата си на здравно осигурен! 

JollyRoger's

Уста Цецоу Башмайстора и Пребодобна Менда се напинят да “отсрочат“(sic) обрязването на ГРОБ и падането Му в кереча...🎃🎃🎃

Влез или се регистрирай за да коментираш

×