facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Скъпите тоалетни ще бъдат център за превъзпитание на журналисти

10 137
 Илияна Кирилова

НА ЕДНОТО МЯСТО, СОФИЯ.
Столичната община обясни защо е инвестирала колосални публични средства в обществените тоалетни, които бяха издигнати в центъра на София - половин милион за три клозета (абаут).
На специален брифинг пред най-скъпата от трите тоалетни служители на общината, увити в талетна хартия като мумии (противопандемична мярка), разказаха за скъпия, но полезен проект. Инвестицията съвсем не бил от типа „пари на вятъра” или „как да забогатеем в две стъпки”. Всичките тия пари са вложени много разумно, защото в перспектива ще донесат мир и облекчение за столичани, казаха от Общината. В тоалетните се предвижда да се настаняват за превъзпитание на чувствата опърничави журналисти, които да полагат терапевтичен труд на местата за обществено освобождаване.
Точките за освобождаване, както Общината нарича златните клозети, не били чак толкова скъпи, зависи с какво сравняваме. Общинарите дават пример - бунта на надзирателите правителството потуши с едни бързи 15 млн. за нови назначения и бонуси. А тука имаме за половин милион три тоалетни, като най-скъпата вече дори работи. Ако в тия Точки за освобождаване се назначават проблемни журналисти, те постепенно ще се научат да правят кафява журналистика и няма да всяват смут и вълнения в обществото. Освен това работата в тоалетна развива християнски добродетели като смирение и покорство. На такава работа човек преосмисля поведението си и почва повече да милее за обществено съгласие. Ние например нямаме нужда от превъзпитание, защото сме си възпитани и никога не оспорваме решенията на висшестоящите. Строим си тоалетни за половин милион, чертаем си схемите и никому лоша дума не сме казали, дават се за пример общинарите.
Друго съображение. При сегашните безредици и блокирани кръстовища една тоалетна в близост е повече от благодат. Кой може да определи цената на жадуваното облекчение в условия на блокада и смут? Понякога един кон струва повече от кралство, цитират Шекспир мумиите от общината.
Освен това – продължават общинарите, това са нови и нови работни места в тая криза. Много добре знаете, че тези тоалетни, както всичко строено от Общината, много скоро ще имат нужда от ремонт, а след това от ремонт на ремонта. Това е заетост, това е икономика, това е движение на хора и капитали, въртележка на пари, стопанска центрофуга. Ако знаете какви административни и финансови усилия поглъща един анекс на анекса, нямаше да се отнасяте лековато към тези неща. Полагаме огромни усилия. Да преместиш тухла е лесно, да преместиш пачка – не толкова!
Програмата на Общината за превъзпитание на журналисти също е сравнително евтина и ще погълне не повече от милион-два годишно, преко сили, заричат се общинарите.
Ако програмата даде резултати, обществото ще мирне.
Ако не даде – ще се превъртят пак едни пари и няма да е залудо, ще има доволни хора.
А когато обществото окончателно се успокои, кръстовищата се отворят и всички журналисти запеят на правилната нота, Общината ще организира в скъпите тоалетни Фестивали на клозетната поезия, клозетната живопис и т.н., разкриха още тоалетните мумии, а един от тях сподели, че като малък искал да стане Тутанкамон и прекарвал по цели часове в тоалетната, отдаден на мечтателно съзерцание.

10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Деница Сачева задоволи и алтер-егото си
Тома Пържолник обяви умствена независимост
София крие колко плаща за адвокати по делото за мръсния въздух

Коментари

dobadoba

Директно пре-публикувам от предишната статия:

https://segabg.com/hot/category-bulgaria/sofiya-e-platila-286-000-lv-za-toaletna-pred-ndk

Хирон #20, #29 го е написал по-горе.

АКО начинанието е печелившо - супер, дай Боже и по други райони, окръзи!

Да влезеш в чиста(сравнително) тоалетна е късмет в БГ...

⚓️

Хирон #20

Скъпо, да. Алтернативата, ако тоалетната работи 16 часа на ден е с две хигиенистки, които да чистят с парцала след всяко дупе. Горе-долу 2,000 лева на месец. За година 24,000 лева. Смятайте. И не забравяйте как миришеше само.

Хирон #29

С тези пари е построен Хиподрума в Рим.

Елемент Э
снимка на Елемент Э
За други незнам, но Фандъкова трябва да посети прокуратурата. Толкова пари на софиянци незаконно бяха дадени на мутрите, че някой трябва да отговаря за това
Zmeja

Не е лошо да си припомним филма "Скандалите в Клошмерл" по книгата на Габриел Шевалие "Клошмерл".

Льо Клер

😉

"Пикай първа, Фандъкова". Е, когато му дойде времето.

randevu

Точките за освобождаване, както Общината нарича златните клозети...

 "Точките за освобождаване" е в десетката, гениално определение на функциоаналлността на Общината.

Амира

WC = Точкa за освобождаване: конгениално! 😂 👌

 

Графиня Фандъкова по гешефти надмина дори ненадминатия Остап Сюлейман Берта Мария Бендер Бей.

 

Иво Балев 👍

maestrata

Баща ми беше турски поданик!Аферим!💩

last

Иво Балев - 👍👍👍

emo1971

През войните разразили се през миналия век, комай в почти всички армии взели активно участие в тях (може би само с изключение на някои източноазиатски) е съществувало неписаното правило, спазвано доколото ми е известно, дори от най-фанатичните есесовци и комисари... по противников военнослужещ, збелязан в неудобното положение... хммм... да се освобождава... не се стреля. Подозирам, че накой от намазалите тлъсто, при сделката за въпросните тоалетни... живо се интересува от историята на войните... та си е помислил, че въпросното правило, автоматично се пренася и върху... местата предназначени за... хммм... осовбождаването от този вид... Уви, ще трябва да го разочаровам. За местата за освобождаване... такива правила не важат. По тях, когато не се използват по предназначение разбира се, всеки може да си стреля, колкото си иска. Даже струва ми се в случая ще е добре, повечко да се постреля, и то с всичко възможно... по конкртните три тоалетни... за да се разплиска, колкото се може повече смрад, та дори и най-безсрамния лъжец от ГЕРБ, да не може да заяви... не, нашите дела вообще не вонят на л@йна... 

Илиан Мавров156...

Емо, ако си 71 набор, не може да не си спомняш един култов епизод от "По Мисури"? А пък ние сме си американски протекторат,така че да му мислят пребиваващите в тез помещения.

Влез или се регистрирай за да коментираш