Медия без
политическа реклама

Семействата на убитите на фронта руснаци вече получават пелмени

Чиновниците не пропускат да си направят PR с нелепите си "подаръци"

20 Февр. 2023
Вдовиците на убитите на фронта руски войници в Пенза получиха Евангелие.

"Компенсациите" за загинали на фронта руски войници стават все по-екзотични. Ако в началото на войната в Украйна властите раздаваха тържествено по една бяла "Лада" на семействата на загиналите, сега те се отчитат с торти, пелмени, картички и други символични жестове. Това не може да компенсира загубата, но пък е отличен според местните власти PR, показващ тяхната загриженост. Понякога се стига и до конфузни ситуации - в Донецк на вдовици бяха раздадени 21 кожени палта, които след снимките пред журналисти обаче бяха прибрани, а накрая се оказаха и крадени от Украйна. Всички тези конфузи обаче не спират "ентусиазма" на властите.

В Дагестан на роднините на загиналите бяха връчени цветя и торти. В Курска област губернаторът на един от районите раздаде картички и кърпи. След критиката в социалните мрежи всички снимки и видеа за акцията бяха изтрити.

В Тува майката на загинал мобилизиран получи чувал с пелмени.

В Пенза роднините получиха Евангелие, козметичен мастър клас "Зимна хармония" и сеанс с фелинотерапия /лечение чрез контакт с котки/. В Чечня президентът Рамзан Кадиров обеща на семействата на загиналите безплатно поклонение в Мека. В Братск на майките раздадоха "обществени медали".

В Костром синът на загинал получи един от най-скъпите досега подаръци - смарт часовник. Водещата на церемонията даже нелепо отбеляза, че така "се сбъдват мечтите".

Семействата на мобилизираните също получават странни "подаръци". В село Восход в Сахалин например им раздадоха по един чувал с риба. В Бурятия раздаваха дърва и въглища, в Курган - сало, в Тува - по 5000 рубли, брашно, картофи и по един жив овен, а в Якутия - лед!

В началото на т.нар. специална военна операция в Украйна за парите за убитите там можеше да се купи "Лада".

 

Ключови думи:

мобилизирани