Quantcast
Взрив в прочут хотел в Хавана уби 25 души | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Взрив в прочут хотел в Хавана уби 25 души

Предполага се, че тежкият инцидент в "Саратога" е заради изтичане на газ
Обновена
2 835
 ЕПА/БГНЕС
Това е състоянието на фасадата на "Саратога" след тежкия инцидент.

Поне 25 души са загинали, а 74 са настанени в болница след експлозия и пожар в един от най-популярните хотели в Хавана - "Саратога". Предполага се, че причината за тежкия инцидент е изтичане на газ, като тази версия бе обявена и от президента на Куба Мигел Диас-Канел в изявление. Той категорично отхвърли възможността за бомба или терористична атака.

Взривът е станал около 11:00 ч. местно време вчера, като голяма част от фасадата на историческата сграда е срутена. Първите четири етажа са почти изцяло унищожени. Кубински спасители продължават да претърсват развалините на луксозния хотел в събота, надявайки се да намерят нови оцелели. Броят на загиналите продължи да расте в събота през деня, като сред новооткритите жертви е и испански турист. Сега издирването е насочено към вътрешността на сградата и мазето, съобщава местната държавна телевизия.

Хотел "Саратога", който е любима база на чуждестранни знаменитости при посещенията им в Куба, е бил затворен за посетители заради ремонт и съвсем скоро е предстояло откриването му. По това време в сградата е имало само работници.

Ключови думи:

Хавана, взрив на газ

Още

Известен кубински художник сътвори "българска" стена в Хавана

03.06.2019

11441
Нов взрив на газ в жилищен блок уби жена в Русия

14.01.2019

1142
САЩ се притеснили за 50-те си ядрени бомби Б-61 в Турция

18.12.2019

Обновена

27111