Quantcast

Медия без
политическа реклама

Коронавирусът влезе и в Агенцията по отбрана към ЕС

04 Март 2020

Служител на Европейската агенция по отбрана към Европейския съюз със седалище в Брюксел, е дал положителна проба за коронавирус след завръщането си от мисия в Италия. Това съобщи говорителят на Еврокомсията Дана Спинант, която заяви, че има потвърждение за първи случай на заразен с COVID-19 служител на европейска институция.

От Брюксел все пак направиха уточнението, че заразеното длъжностно лице се е завърнало от Италия на 23 февруари, но не е участвало в заседание с 30 служители от други институции на ЕС, опровергавайки информация на Euractiv. Като предпазна мярка Европейската агенция по отбрана е отменила всички срещи до 13 март.

Към днешна дата в Белгия са регистрирани 23 случая на коронавирус, включително десет нови през последните 24 часа. Девет от тях са се върнали от екскурзия до Италия, съобщава АФП.

Междувременно Германия забрани износът на средства за медицинска защита, за да избегне недостига на маски, ръкавици и защитни костюми в момент, когато лекарите и властите се опитват да ограничат разпространението на силно заразния коронавирус, заявиха в сряда официални немски представители, предаде БНР.

Към днешна дата Германия отчита 240 случая на коронавируса Covid-19 след 196 във вторник, като поне за сега не се съобщава за починал от заразата пациент.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?