Медия без
политическа реклама

"Райънеър" намалява цените заради спор с туристическите платформи

08 Яну. 2024
Pixabay

Нискотарифната авиокомпания "Райънеър" (Ryanair) съобщи, че намалява цените на билетите като резултат от отказа на няколко туристически онлайн платформи да продават нейните услуги. По-ниските цени ще са предимно за полети през януари-март и специално за българския пазар авиокомпанията вече публикува оферти за 24.99 евро, а за дестинации като Малта и Пафос - дори от 14.99 евро. Билетите трябва да са закупени до 31 януари от сайта на компанията.

В края на изминалата година "Букинг.ком" (Booking.com), "Киви" (Kiwi) и "Каяк" (Kayak) и други платформи за онлайн резервации внезапно спряха да предлагат билети за полетите на "Райънеър" заради напрежение и съдебни спорове с авикомпанията.  Нискотарифният превозвач ги определя като "пирати" и ги обвинява в налагане на високи допълнителни такси на клиентите, които купуват самолетни билети чрез тях.

От "Райънеър", която е една от най-големите европейски авиокомпании по брой превозени пътници, обявиха, че са доволни от раздялата си с платформите за онлайн продажби, въпреки очакванията за известен отлив на пътници през януари и намаляване на приходите.

В отговор на новата ситуация авиокомпанията обяви, че намалява цените за пътниците, които резервират билети директно през нейния сайт. Все пак авиокомпанията обяви, че не очаква "съществено" въздействие върху прогнозата си за броя на пътниците или печалбата през настоящата финансова година, която приключва през март, съобщава Financial Times.

Ключови думи:

Раънеър, Букинг, цени

Още по темата