facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Борисов към Вучич: До вас съм едно малко премиерче

Министър-председателят качи президента на Сърбия на хеликоптер над Балкански поток
Обновена
5 880

Където има газопроводи, няма войни. До края на юни ще бъдат разнесени тръби по цялото трасе на "Балкански поток". Общата дължина на газопровода е 474 км., като в момента по него работят над 1600 души. По време на пика на строителните дейности през юли и август броят на работниците ще се увеличи до 3500 души. Огромен труд се полага. Близо 70 археологически обекта са открити по трасето, като строителството се осъществява под надзора на специалисти с оглед на опазване на културното наследство на страната ни. Разходите за археологическа дейност досега са около 18 млн. лева.

Posted by Boyko Borissov on Monday, June 1, 2020

"От Доналд Тръмп и Белия дом, до Путин, Ердоган и Вучич - само президенти. И аз едно малко премиерче в средата правим всичко да сте доволни". С тези думи министър-председателят Бойко Борисов увери сръбския държавен глава Александър Вучич, че строителството на Балкански поток през България е отговоря на всички законови правила. По-късно пред журналисти Борисов продължи: "Само президенти идват тук и аз едно малко премиерче. Но тръбичките да са тук, проектчетата да са готови".

Днес президентът на Сърбия пристигна на посещение по покана на премиера Борисов. По програма двамата имат двустранна среща, следват инспекции по въздух напредъка по изграждането на АМ „Европа“ и „Балкански поток“ - два проекта от изключително значение за инфраструктурното и енергийното сътрудничеството както между България и Сърбия, така и за региона и Европа, изтъкват от МС.

За целта на инспекцията Борисов и Вучич се качиха на правителствения хеликоптер. Докато летяха, премиерът даде подробности за строителството на Балкански поток чрез карта на региона.

 

Работата по изграждането на АМ „Европа“ върви с отлични темпове. В това се уверихме със сръбския президент Александар Вучић. Двамата облетяхме района на 17-километровата отсечка между Драгоман и Сливница. Ако всичко върви по план, този лот може да е готов още тази година. Напредва и изграждането на 14,5-километровия участък между ГКПП „Калотина“ и Драгоман. Със завършването на магистралата от Белград до Бургас и Истанбул ще се пътува само по магистрала, без нито един светофар.

Posted by Boyko Borissov on Monday, June 1, 2020

 

След полета Борисов заведе Вучич да види от близо на място строителството на магистрала "Европа", а после  - и на "Балкански поток". Премиерът седна на волана на служебния джип и влезе в любимата си комбинирана роля на шофьор и гид. 

Вие какви сте, попита Борисов работници по газопровода, до които спря с джипа. Оказа се, че са италианци. "Виж докъде стигнахме, те да ни работят на нас, а преди беше обратното", показа чувството си за хумор министър-председателят, видимо доволен.   

На импровизирана сцена на работната площадка на "Балкански поток" сръбският президент похвали бързия напредък на двата инфраструктурни проекти на българска територия и благодари на Бойко Борисов за отличните отношения между двете страни. "Когато пътят, който вие наричате магистрала, а ние - автопът, бъде готов, ще пътуваме от Белград до София и от София до Белград само за 3 часа", посочи Вучич. 

"С лупа или микроскоп да тръгнете из Сърбия да търсите, няма да намерите някой да каже лоша дума за България, сърбите обичат България", увери държавният глава на съседката. 

Борисов така се вдъхнови, че иззе ролята на преводачите и започна сам да превежда думите на сръбския президент.

Вучич пък каза: "Разбирам на български" и пое превода на сръбски на посланията на Борисов.

"Южен поток" беше спрян заради корупцията в търговете, а сега всичко се строи честно, каза премиерът, запитан от сръбски журналист имало ли е съпротива срещу газопровода. 

 

 

Posted by Boyko Borissov on Monday, 1 June 2020

 

Магистрала "Европа“ е  част от Европейския транспортен коридор №10. Трасето на „Европа“ между ГКПП „Калотина“ и Софийския околовръстен път е с дължина 48 км. Строителството е разделено е на три части: 17-километровата отсечка между Драгоман и Сливница, 14,5 км между ГКПП „Калотина“ и Драгоман и 16,16 км  от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента.

Най-сериозен е напредъкът при изграждането на трасето между Драгоман и Сливница. Строителните дейности започнаха през май миналата година, но тъй като на обекта се работи с пълна мобилизация независимо от мерките срещу COVID-19, очаква се строителството да приключи по-рано – в края на годината, вместо през 2021 г., какъвто е заложеният срок в договора.

 

"Балкански поток" е с дължина 474 км и се изгражда от „Булгартрансгаз“. С неговата реализацията се цели повишаване сигурността на доставки на природен газ от различни източници, засилване на конкуренцията и прозрачността на пазара с природен газ, което ще окаже позитивен ефект върху потребителите на природен газ. Във временните строителни бази към момента са доставени 26 489 броя тръби за трасето или 324,26 км. На пристанище „Бургас“ има доставени още 10 935 броя тръби или 133,52 км, които ежедневно се транспортират към базите. Напредъкът показва още, че разнесените тръби по трасето съставят 271 км, от които заварени вече са 151,62 км.

 

Ключови думи:

АМ, Балкански поток
39

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Ремонт по ексмагистрала Люлин ще тормози шофьорите до ноември

29.06.2020

1436 4
"Булгартрансгаз" търси 400 млн. евро за Балкански поток

05.06.2020

864 6
Ще пътуваме по тунела рекордьор "Железница" през 2022 г.

22.05.2020

1473 5

Коментари

Страници

Begemot
снимка на Begemot

Ще инспектират, после ще пишат ассесмънт и доклад. Рапорт. Подозирам, че ще изпращат докладите си на едни и същи получатели, но в различен порядък.

аман бе

Ще инспектират? Кой и какво ще инспектира? От хеликоптер? Ако използвам наложилия се новобългарски, каква им е експертизата, че да инспектират. Навремето много се смяха на "хидроинженера" Доган. Сега защо не се смеят?

Сладур

Най-добрият премиер в историята на България.... може би и Стамболов..

Василиса Прекрасна

„По време на визитата премиерът Б„    ?

 

'FranceskRivalta'8

Всъщност изграждащият се „Балкански поток“ е "Турски поток", а Мутрьо Пръстовете погреба "Южен поток".

 

Мутрьо ПРЪСТОВЕТЕ на 12.10.2015 в София, пред Американската търговска камара:

“Правим всичко за САЩ. Не може да сме заедно само когато обядваме. Трябва да сме заедно и в проблемите. Ние сме едно, ние сме приятели, аз иначе нямаше така да ви говоря. Признали сме Хизбула за терористична организация. СПРЕЛИ СМЕ ТРИ ГОЛЕМИ РУСКИ ПРОЕКТА. Спрели сме РУСКИ самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?“

 

Р. Бъчварова: “От сегашните визити в САЩ видяхме как България е отново на картата на европейските и световни интереси. Нека да не забравяме, че Борисов е премиер, който спря три големи енергийни проекти – на газопровод, нефтопровод и ядрен проект. „Това е силно политическо действие и няма как да не бъде оценено от нашите партньори.”

 

"Егото на Борисов може да е най-силният ни лост за влияние върху него - той жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ".

Калпазанче

Вучич докара неговата част от коридора от Ниш до Димитровград през ужасен терен, а Бибитко само се фали!

bay Dragan

Сега ще стане известно , че ТОЙ само тупа топката. 

Има доставени / неположени/ тръби за 458 км.  Целият Му поток е 474 км.

Ха сега направете сметка какво е построил!

Антей

 

към коментар №3

 

Вижте умни човеко "интересът" към потоците.

 

Интервюто на Джон Съливан за 120 минути по битиви от 16 декември 2018 г.

отпечатано на страниците на нашия сайт - сегабг.ком, заглавие:

 

Джон Съливан: САЩ не подкрепят "Турски поток"

 

"Както и за Северен поток 2", американското правителство не подкрепя "Турски поток".

Това, което подкрепяме, както казах по-рано, е енергийна диверсификация.

 

С представители на правителството, говорихме за проектите за интерконектори между Гърция - България, и Сърбия - България, които биха диверсифицирали източниците на газ." ....

 

Към онзи момент Джон Съливан беше зам.държавен секретар на САЩ, а днес вече е посланик в Русия!

 

..................

 

А президента на Сърбия Ал.Вучич и премиера на България ген. Б.Борисов са умни държавни ръководители.

 

И работят във взаимен интерес на двата братски народа - български и сръбски.

И на всички заинтересовани страни! 

 

:) ✌️

 

 

bay Dragan

"...ген. Б.Борисов са умни държавни ръководители."😧

duzov2

Едно малко премиерче, но голям крадец!

ssto

Което подсеща за реплика от един виц:

"Каква голяма ламя, а плаче!"

Johnny2965

Примиерче - отлично казано! 

Явно и ние сме "народче", щом си избираме "премиерчета"!

ssto

Какво премиерче, той е КРАЛ!

аман бе

"...той е КРАЛ..."

И вероятно продължава.

 

ПП Език свещен на моите деди.... толкова си богат и многообразен... Поклон пред теб!

Kihote

Поредното потресаващо представяние на г-н Два грама мозък от Банки.

Хумангоид

Мда-а-а... Промяната трябва да започне от НСО. На първо време - да го приберат някъде тоа тъпак и да го заключат. После ще видим какво ще правим...

Калпазанче

Простак избрахме си за шеф.

Простак, а не месия!

Бродира хидра на гергеф,

с калинка, с уроспия...

 

Простака хулим ката ден,

а няма оправия!

За мъст редовно се кълнем,

дивашка орисия.

Минувача
снимка на Минувача

Вучич няма ли да удостои с поне протоколно внимание Р.Радев или не го приема на сериозно?!

 

аман бе

Минувачите не са забелязали и че Вучич е тук по покана на министър-председателя... И среща с Радев ще има, ако Радев реши.

Сладур

Никой не кани Радев в чужбина освен ако протоколът не изисква посещение на президент. Той е гарга непозната за света. Антиреклама на България

вила

Минувачите не са забелязва ли, че Сърбия откри магистралата се преди половин година, а нашичкият тупа топката на шайката и дялка пари за шайката

vrana2

  Малко премиерче и жалка марионетка обслужваща чужди интереси, както сам си признава - "правим всичко да сте доволни" 

sega_veteran

Ако се съберат всички суперлуксозни автомобили в България, половината от които се издирват от големи европейски застрахователи, ние ще си платим външния дълг.

А както е известно на публиката, младият Борисов е деен участник в краденето на такива западни луксозни автомобили.

Няма какво друго да се каже по темата.

Минувача
снимка на Минувача

И за това ли имате доказателства???

sega_veteran

Според най-новите западни юридически постановки, най-вече американски, понятието доказателство не е задължително като част от един процес.

Тук във вестника през годините сме свидетели на безброй примери. Това първо.

А второ - за очевидните неща не са нужни доказателства.

Едно време Иван Костов, като му казваха, че държавата е пълна с корумпирани държавни служители и негови помощници, той се обръщаше с думите:

-Ами дайте доказателства.

Защо бе, господин премиер, защо ние да ви даваме доказателства и да свършваме вашата работа. Тогава вие за какво сте ???

Та така.

geo_19

Вучич слисан от Борисов: С тази голяма гърбина как ще...

 https://blitz.bg/politika/vuchich-slisan-ot-borisov-s-tazi-golyama-grbina-kak-shche_news749255.html

vasilevil

Голямз мушмурок ще излезе тоя боку.

ИвКо

От Доналд Тръмп и Белия дом, до Путин, Ердоган и Вучич - само президенти. И аз едно малко премиерче в средата правим всичко да сте доволни"

 Дано да е искрен в закъснялото си прозрение, че е едно малко премиерче. Разбираемо е какво е направил за да са доволни "Доналд Тръм и Белият дом" както и Ердоган, но това да е направил нещо дето Путин и Вучич да са доволни се нуждае от подробности.

 

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

Сърбите са руска партенка и няма кой да ги допусне в ЕС. Пресен пример е Ивица Дачич и заканите към българското малцинство. Не ми е ясно Боцко що се натиска толкова да ги приемат? Да си ходят в Евразийския съюз и да не ни занимават.

'FranceskRivalta'8

СЛАВИ ТРИФОНОВ ЗА "БАЛКАНСКИ ПОТОК":

АКО БОРИСОВ СТРОИ ПО 5 КИЛОМЕТРА НА ДЕН, ТО ВЕЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА СМЕ ПОСТРОИЛИ ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ! ВИЕ ЗАЩО МУ ВЯРВАТЕ?

Този петък, кръжейки с хеликоптер над трасето край Плевенско, Борисов отново заяви, че строим по 5 километра на ден и че ще сме готови със строежа до 13 юни.

В петък Бойко Борисов отново каза, че строим по 5 километра на ден от “Балкански поток”.

Трасето, което трябва да бъде изградено на наша територия е 485 километра.
На 21 октомври миналата година Бойко Борисов заявява, че се строи по 3 километра на ден.
След като руският президент Путин индиректно му се скара, че България умишлено бави строителството, Бойко Борисов изведнъж заяви, че строим по 5 километра на ден.
Това изказване Борисов направи на 4 декември пред Цветанка Ризова.
Този петък, кръжейки с хеликоптер над трасето край Плевенско, Борисов отново заяви, че строим по 5 километра на ден и че ще сме готови със строежа до 13 юни.

Сега да направим едни елементарни сметки:
Ако от 18 септември до 3 декември са строени по 3 километра, трябва да са построени 231 километра.
Ако от 4 декември до днес се строят по 5 километра, трябва да са построени още 170 километра.
Тоест - до днес трябва да са построени 401 километра. И да остават само 84 километра.
С други думи - ако Борисов казва истината, то България ще завърши строежа на 485 - километровото трасе само след 17 дни - на 23 януари. Защо тогава Борисов твърди, че ще сме готови на 13 юни? Ще ви кажа защо - защото не се строи нито по 3, нито по 5 километра на ден. Това показват простите сметки.

Още една сметка - ако от 4 декември наистина се строи по 5 километра на ден, както твърди Борисов, то до 13 юни България ще е построила 965 километра. При нужни 485 километра.
Към тия 965 километра обаче трябва да добавим и онези 231 километра от септември до декември, когато се е строяло по 3 километра. Така излиза, че до 13 юни ще имаме тръбопровод от 1 196 километра. А пак да ви кажа - трябва да се изгради газопровод от 485 километра. Видимо премиерът Бойко Борисов лъже, а ако приемем, че той не лъже – значи тръбата не се строи направо, а се строи на зиг-заг.

 

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×