Quantcast

Медия без
политическа реклама

Спасилият терасата на Пламен Георгиев оглави ДНСК

21 Май 2021Обновена
арх. Влади Калинов

Бившият шеф на дирекция "Общински строителен контрол" в Столичната община арх. Влади Калинов, който преди две години напусна поста си заради скандала със застрояването на терасата-покрив на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, вече оглавява Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), съобщава Медиапул.

Новото назначение е направено без много шум - за него се разбира от сайта на дирекцията, където Калинов е вписан като неин началник. Той заема мястото на подалия оставка началник на ДНСК Иван Несторов. От МРРБ съобщиха, че министърът на регионалното развитие Виолета Комитова му благодарила за всеотдайната работа и за приноса му в институционалното укрепване на ДНСК.

Несторов обаче не напуска дирекцията, а преминава на друга позоция в администрацията й. Той е преместен като директор на дирекция "Благоустройство и геозащита". Оставката му бе поискана от Мая Манолова отново заради строежа на небостъргача "Златен век", както и за случая с „подпорната стена” в Алепу.

Арх. Влади Калинов се оттегли през юни 2019 г. от ръководния пост в общинския строителен контрол, след като стана ясно, че е прекратил процедурата по издаване на заповед за премахване на построените без строителни книжа навеси на терасата в апартамента на тогавашния шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев. От Камарата на архитектите в България поискаха проверка на работата му заради прикриване на незаконно строителство. Последният шумен случай с проблеми в работата на строителния контрол от ерата на Калинов в общината бяха незаконните павилиони при болница "Св. Иван Рилски" и нелепата смърт на 16-годишния Людмил от токов удар на тротоара. Тогава се оказа, че строителният контрол е върнал преписката за премахване на незаконните павилиони за отстсраняване на нередности в община "Триадица" и случаят не е проследен докрай.

Още по темата