Quantcast
Нинова вече работи като санитар в софийска болница | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Нинова вече работи като санитар в софийска болница

Лидерът на БСП мие коридори, сменя болнично бельо и носи лекарства на пациентите
6 535
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Лидерът на БСП Корнелия Нинова спази обещанието си и влезе доброволец в COVID отделението на бившата Окръжна болница в София. Тази седмица тя е сутрешна смяна и работи като санитар. "Другата седмица може и да съм втора смяна. Има и нощни дежурства", разказа тя пред "Сега". По думите й отделението е пълно с пациенти - едни се изписват, но на тяхно място веднага биват приети други.

"В момента, в който се изписват хора, влизат други. Има добра организация на работата. Самата аз извършвам санитарни дейности, тъй като нямам медицинско образование", продължи Нинова, която преди няколко седмици също се зарази с коронавирус и бе приета във ВМА. По-късно бе изписана, а известно време се лекува и вкъщи. 

"Мие се, дезинфенкцира се - коридори, стаи. Носи се храна, изнасят се чувалите с токсичния отпадък. Обличат се, събличат се пациенти, сменя се болнично бельо", обясни какво прави на новата си работа Нинова. Тя ходела до склада за лекарства, качвала ги до отделението с количка и пр. "Различно е, трябва да се види, преживее, за да се разбере", смята тя.

Нинова каза, че не е искала да се разбира къде е станала доброволец, но въпреки това информацията е изляза, тъй като въпреки предпазния костюм и маски, пациентите в Окръжна болница са я разпознали.

Освен нея доброволци в болници и училища станаха над 30 народни представители от левицата.  

 

Още

Заев остава с празни ръце след визитата в София

17.06.2021

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ, ТАНЯ ПЕТКОВА

22619
Нинова отрече да е заровила томахавката с Гергов

07.06.2021

2162
Корнелия Нинова: Не виждам причина за сътрудничество с ДПС

06.06.2021

10786