Quantcast
Делото срещу шефката на фармацевтичния съюз катастрофира на старта | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Делото срещу шефката на фармацевтичния съюз катастрофира на старта

3 683
 Росица Анчева
Асена Стоименова (в средата) дойде в понеделник в съда с дъщеря си. Вляво е адвокатът ѝ Христо Ботев.

Още на старта катастрофира делото срещу шефа на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова, която е обвинена за всяване на паника заради прогнози, направени пред БНТ и БНР във връзка с пандемията.

Процесът трябваше да тръгне днес в Софийския районен съд. Съдия Христина Николова обаче прие, че спрямо Стоименова е повдигнато неясно обвинение, което е съществено процесуално нарушение, тъй като ограничава правото ѝ на защита. Така делото беше върнато на прокуратурата, която трябва да отстрани пропуските си.

Според съда не става ясно дали прокуратурата обвинява Стоименова за продължавано престъпление, или за едно престъпление. Освен това не ставало ясно кой от изразите, за които прокуратурата твърди, че всяват паника, в кое предаване е казан.

Прокуратурата твърди, че Стоименова е извършила престъпление с предположението си, че има логистични проблеми пред доставките на лекарства. Според разследващите тя е всявала паника и тревога с твърденията си за работата на аптеките в условията на пандемия. "Всяко едно послание, твърдение, предположение в медийните ми изяви почива на 25-годишния ми опит във фармацевтичния сектор и на публикувани анализи и информация и няма характеристиките, които прокуратурата им приписва", коментира Стоименова по повод обвинението. 

 

Ключови думи:

Асена Стоименова

Още

Прокуратурата настоява да прати на съд шефката на фармацевтичния съюз

30.10.2020

2438
Съдът отмени гаранцията на шефката на фармацевтичния съюз

22.04.2020

Обновена

6654
Шефът на фармацевтичния съюз получи обвинение за всяване на паника

10.04.2020

Обновена

3536