Quantcast

Медия без
политическа реклама

Бетоновоз вършее на плаж Кабакум

28 Апр. 2021
Фейсбук

Изливане на бетон на плаж Кабакум край Варна възмути потребителите на социалните мрежи. Кадрите, на които се виждат машина и щъкащи работници, се появиха вчера.

В момента варненската РИОСВ извършва проверка, такава е разпоредил и областният управител Стоян Пасев. Екоинспекцията обаче обясни, че местността не е защитена. По непотвърдена информация се изграждат леки къщички под формата на временни обекти. БНТ съобщи, че бетонът, всъщност, не се излива директно на пясъка, а в пластмасови цилиндри. По сходен начин преди десетина години се появи постройка на концесионера на плажа Веселин Марешки. Той живееше там, а я лансираше като луксозен фитнес клуб.

Председателят на Камарата на геодезистите Йоан Каратерзиян коментира, че дори да се ползват цилиндри, няма как случващото се да е законно. "Това е строителство. Цилиндрите са кофраж, а строителство на плаж не може да има", заяви той пред "Сега". Според него Строителният контрол трябва да си свърши работата. РИОСВ също трябва да се намеси, тъй като дори местността да не е защитена, екоинспекцията съблюдава плажните ивици.

Ключови думи:

Кабакум, бетон