facebook
twitter

Горещи новини

Цацаров проверява три къщи за гости на семейството на Йончева

За разлика от други случаи, този път ВКП се самосезира светкавично и праща полицаи по морето, за да търсят доказателства
18346
Снимка: Архив

Върховна касационна прокуратура се самосезира по повод публикация в електронния сайт ПИК със заглавие „Сензационно разследване на ПИК: Семейството на Елена Йончева с три къщи на морето. Усвоени 400 000 лева европари.“, пише в официално съобщение държавното обвинение. То се е заело със случая светкавично, за разлика от много други подобни твърдения, включително и по скандалите с апартаменти и тераси. Къщите се намират близо до село Лозенец. Според разследване на сайта Брейкинг.бг къщите не работели, нямало сайт, цени, телефон. Открита е жена, която е съдружничка на свекъра на Йончева, но тя се объркала защо къщите не работят и при какви цени. Според правилата на фонд "Земеделие" къщите трябвало да работят целогодишно. Елена Йончева коментира, че твърденията са "пълен абсурд" и че свекър й работел като управител на комплекса от къщи, още преди тя да го познава.

 "Данните, съдържащи се в публикацията сочат на евентуално извършено престъпление по чл. 248 а ал.3 от НК по повод изградени къщи за гости по проект по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“ по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 – 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, но същите са недостатъчни, поради което се налага извършване на проверка от ГДНП", твърди ръководената от Сотир Цацаров прокуратура.

"Ще бъде извършена документална проверка на проекта, като на място служители на ГДНП ще извършат и  проверка дали къщите за гости се ползват по предназначение. Ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и чужди граждани, от документацията за регистриране и категоризиране на обектите, информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи. Ще се изискат от съответното РУ на МВР по местонахождение на къщите за гости справки за постъпилите регистрационни карти за нощували туристи. Ще се провери дали вписаните в регистрите гости действително са посетили проверяваните къщи за гости", пише официално прокуратурата.

Определен е едномесечен срок за извършване на проверката

334

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Чумата по прасетата провали събора в Юндола

20.08.2019

97
Над 1200 пожара са лумнали в България само за седмица

20.08.2019

128
Кирилов и Рашидов ще мислят закони срещу фалшивите новини

20.08.2019

1169 21

Коментари

Страници

Zmeja

Какво означава "семейството" на Еелена Йончева? Къде се намират тези къщи? Ако са на морето, много е вероятно да не са ползвани през зимните месеца.

Invisible

   "Ако са на морето,..."

 

 

   Да се финансира  от държавата строителството на къщи край морето е безумие.

   Направо е наглост.

  А и  в Жеравна.

Rendeto

Хахаха, под тая статия всичкото тимуровец , на прескои кобила се е втурнало да защитава офшорното Ленче.

Не е лошо забавление, да ги гледаш как куцук-куцук мъкнат вода от девет кладенеца да умият начистоплътния лик на бившата любовница на бившия им партиен лидер - смехория, латиносериал. 

geo_19

Да се финансира от държавата строителство или саниране на каквито и да са частни къщи е безумие. 

Доц.Трътлев

geo_19

👍

Iezuit
снимка на Iezuit

The Empire Strikes Back...😁

Гласът

Баш. Интересно дали идния месец ще има The Return of the Jedi.

аман бе

Това не отменя въпроса собственикът на личен асансьор откъде има парите за придобивката си!!!

Доц.Трътлев

lieutenant_colonel

👍

Kазват, че ще бъде следващия началник на КОНПИ.

Асол
снимка на Асол

„Сензационно разследване на ПИК: Семейството на Елена Йончева с три къщи на морето. Усвоени 400 000 лева европари.“,

Всеки, който е разгръщал някога М311 и М312 веднага би опредил горното като 100% лъжа поне по две причини и то лъжи в две изречения. Започвам да си мисля, че признанията на прокуратурата, че не разполагат с капацитет за разследване на европейските фондове са самата истината. А минаха вече 12 години. Идеята е ясна - да каляме.

 

Danibus

ПИК - Главна прокуратура.

Асол
снимка на Асол

На всичкото отгоре не могат да се оправят в регистрите, да не говорим за  по-сериозни неща, като собственост, а пък  да прочетат нещо от пустата програма..забрави. Най-вероятно порожановите са им снесли накуп всичко каквото са открили в архивите (щото срокът за устойчивост е изтекъл) и дори не са си направили труда да работят с данни за фирмите към днешна дата. Иди разгледай "разследването" - профанщина и аматьорство

Danibus

Абсолютно. Разследването е пунта мара за изборна цел. Знаят, че нищо няма да излезе. Освен, ако са наистина такива профани.

Асол
снимка на Асол

ЗабелезА ли, че не разумяват дори това, което са им дали да четат? От шубе не са се постарали да работят и с по-прясна информация

ЗИП
снимка на ЗИП

Двата клана на БКП ( ГЕРБ и БСП)  са се оплели, кат свински черва. Противна история.

 

Чудя се как въобще има още хора да им се връзват след 30 години.

 

 

 

Baskerville
снимка на Baskerville

"ПИКльовците" повръщат като пияния от вица и когато им направят забележка, че лъжат и мажат, отговарят "Ми ти ма! Виж се на какво приличаш!"

Лoвkия

Червеното Ленче рече по телевизора, че свекър ѝ е управител отпреди тя да го познава.
Ленчето не носи отговорност за това, че този човек евентуално (това предстои да се доказва) е спретнал същата далавера като оня юнак в Сандански, който подаде оставка.

Обаче Ленчето се жени за сина и почва да ходи там на почивка.

Ленчето, понеже ѝ идва отръки, вижда карупцията при управляващите, но сигурно ще каже щото не е имАла никва представа кви са тия къщи, хотели ли са, вили ли са, с кви пари са построени, ей такива нещица...

wreckage
снимка на wreckage

Обаче Ленчето се жени за сина и почва да ходи там на почивка.

Жененето и ходенето на почифки са ени сериозни човешки слабости, индикиращи състоянието на морален упадък, ф което сме изпаднали. Очаквам синодът да земе одношение по темата.

аман бе

Значи свекър й да подаде оставка и ... пито-платено? 😁

Шумахер

Йончева все повече започва да ми прилича на оня китаец, който за пръв път ял свинско печено, когато му се запалила кочината. И оттогава, колчем му се прияждало свинско печено, толчем си палел кочината. 
Толкова ли беше трудно да се предвиди? В ГЕРП е властта. Могат да извадят колкото си поискат компромати. Така че Йончева, ако желае, може пак да се похапне свинско печено. По описания по-горе начин...

А иначе калянето си го носиме в гените още от номадския период.

аман бе

С тази разлика, че на дивотиите за Йончева вярват малцина, докато за Цецоуууу - малеййййй!

Danibus

Това "разследване"на пик, като онова за Лозан Панов. Що се оженил за жена си. 😄

Асол
снимка на Асол

Много по-зле е. Лозан е направо "вътре" по сравнение с горния матрял. Аз тез бих ги осъдила между другото

Danibus

Сигурен съм, че ще ги съдят и осъдят/Има конкретни твърдения от страна на медията, така, че няма място за тълкуване/. Но целият тежък арсенал е изкаран за предизборни цели.

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

когато бил купил/напраил далаверите.

 

Кви далавери? Нали сега щели да проверяват написаното от пикльото Недялко?

 

Обвиненията в мръсния парцал са абсурдни.

 

 

 

sneaky_humanoid

Малко е гадничко така да се отричаш от семейството си, било то и придобито наскоро.
 

Щот по принцип тъщите и свекървите са на голяма почит у нас. 😂

riapa

👍😂😂

Че и майки...

wreckage
снимка на wreckage

овде йе Диагностикът - тоа виден претставител на пик и герп?

Да не би Корнела да го е глътнала?

Асол
снимка на Асол

Да се финансира  от държавата строителството на къщи край морето е безумие.

Глей ся - в тез мерки има една особеност. Къщите трябва да са в слабонаселени райони! Нещо, което очевидно не вАжи са 19-те парчета застроени в Сапарева баня, например. Ама там да питат Ивайло...тоя, дето изгони Ахчиева от БНТ😉

JR

Сатирите включиха направо на 5-та. Пропускат само да проверят евентуалните ползватели на къщите как изобщо са си позволили да стъпват в тях...

След някой и друг ден балонът ще се спихне, а Порожанов ще продължи да се прави на луд защо са проверени едва 17% от “къщите за гости“.

Интересно кой е снесъл на ПИС заряда с фекалии, щото днес юнак Нанков беше странно весел при първата кирка на “Хемус“...

Риткат, риткат, като за последно...🎃🎃🎃

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×