facebook
twitter

Горещи новини

Цацаров поиска от ДАНС всичко за имуществото на политиците зад граница

Искането включва всички висши публични длъжности. Главният прокурор настоява да му се даде и информацията за притежаваното от тях, както лично, така и чрез "свързани или подставени лица"
3454
Илияна Кирилова

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска от Председателя на ДАНС цялата налична в агенцията информация /включително и от финансовото разузнаване/ относно банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред, съобщава пресслужбата на прокуратурата. Такава информация се изисква и за имущества, притежавани от лицата, както лично, така и чрез свързани или подставени лица.

 

Прокуратурата пусна и цялото писмо на Цацаров:

https://www.prb.bg/media/cms_page_media/common/Писмо%20Сотир%20Цацаров.pdf

40

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Председателят на ЦИК: Надяваме се нарушенията да бъдат овладяни

20.10.2019

324 7
Протест в "Княжево" заради засилен трафик през квартала

20.10.2019

644 4
Пожар горя в столично заведение

19.10.2019

1626 7

Коментари

Страници

Диагностик

Точно за изборите се задейства системата. Някои ще изтръпнат: Не беше ли по-добре да не ръчкаме цацатурата?

https://pik.bg/f/gallery/316/82cafa04168cf45ac6ee6...

 

GrH

Ще се окаже, че имат само две тенти, една палатка на плаж в Турция, дървена барака на о. Крит и сламена жижа в Албания.

SSlavov

Ще им трябва стадион в центъра на София

ЗИП
снимка на ЗИП

WOW,

 

Теоретично това действие на Цацаров може да взриви политическата система, но въпроса е каква информация ще му даде ДАНС и дали няма да е "дозирана"...

 

:)

kissсинджира

 А жената на Цветанов е ханализатор в ДАНС, познай колко герберокоректна ще е информацията. 

Асол
снимка на Асол

 Някои ще изтръпнат

Тези, заемащи висши публични длъжности ли?  Щото това пише в писмото, ако изобщо си обърнал внимание...Аз, специално много ще се учудя, ако това не излезе поредният кьорфишек на "Ти си го назначи"

Sir Mano

Нали видя, какво се случи с Христо Бисеров - същото ще е!

kissсинджира

Ааа, значи ставали дума за ЗАЕМАЩИ, тоест тия с оставките няма да ги проверят, нале, а, а? 

Sir Mano

Империята отвръща на удара! Ще и бутат земеделския министър, а? Сега ще видят те, къде зимуват раците!

bay Dragan

Тоя се разработи накрая.

Evasion

 Такава информация се изисква и за имущества, притежавани от лицата, както лично, така и чрез свързани или подставени лица.

ДАНС я има и ще му я даде (на Цацаров) 😂😂😂 

terza

Трябва ли изрично да се изисква тази информация, след като в Закона за ДАНС това е вменено като задължение на службата?

SSlavov

ДАНС е към Борисов и Цацаров се включва в европейските избори . Да се готви и Светия  синод , ЛРС и т.д.

Джиджи

Трябва ли изрично да се изисква тази информация

Най–вече от глав.прокурора! 👍👏

®AZOR
снимка на ®AZOR

а скарата на  бай ахмет  доган ..?

А ония  полети с хеликоптер?

Много е просто

 

Запор на съмнителни богаташи  ида ходят да представят факрури и разписки за доходи..

letec55

За сметките няма ли да попитат екселенц Рубин? Неговата държава всичко знае. И не от вчера. Могат и да го питат дали ще конфискуват пари (откраднати или от подкупи) и дали ще ни ги върнат. Ние пък можем да обещаем, че няма да питаме откъде са преводите към тези сметки, т.е. кои са корупторите. Така де, всеки трябва да е доволен...

Хулиган

Що ли си мисля, че натовският генерал вече е направил справката при губернатора на Козяк и на Цацата ще му се налага да показва признаци на усърдие...

http://www.drago.info/index.php/2018/01/17/hotela-...

®AZOR
снимка на ®AZOR

не е направил справка щото е дребно назначение  

свадбения се отчита и си дава зор само на 👳 си.

скайспирит

Земеделското министерство контролира стотици милиони еврофондове. Тиквоний изгони човека на Доган и сложи верна (правоверна) калинка, която е до Него от създаването на ГЕРБ. Такова нещо не се прощава. Май идват интересни времена.

 

п.с. ще гонят и шефката на фонд "Земеделие"

mi6osp.

Тази проверка се прави сега, защото на проверяваните е  изгодно да бъдат проверени, докато са на власт и могат да влияят на резултатите от нея с "Ало, Сотире!".

Така от тази трънка няма да изскочи корумпиран крадлив заяк от горните етажи на властта.

Но при следваща проверка при следващата власт сегашните  ще имат индулгенция на проверени.

тютюн

Абе Сатире, за кого е тая пушилка? За 80-те %?

Ако има инф., ДАНС да ти я е дала, иначе председателят ѝ да ти е на производство.

Така ли е, Сатире?

И кучетата знаят, че ДАНС не е, за да ти дава инф., а за да я крие.

 

letec55

Е ми там ЦЦ шета...

letec55

... „Апартаментгейт” е само началото и вододел накъде ще вървим. Не можем да градим модерна България, ако оставим нещата постарому – да се вихри безнаказаност и беззакония. Трябват съд, конфискация, връщане на пари... И както се ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари, е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица”.

 

Оня ден плювнахте по казалия тия думи, нали... Такъв бил, онакъв бил, агитирал...  Сега да видим - като казаха "А" докъде ще стигнат...

Цацаров за кого агитира така, а?

 

ПП

Впрочем що ли питам... Най-вероятно информацията в медиите ще бъде изнесена избирателно. 

hamer

И какво се оказа - цялата Му гвардия от високопоставени кадри се оказа кош с гнили ябълки, а Той целият в бяло, невинен и подведен от съратниците си, същий Тодор Живков. Сетила се Мара да се побара.

Звън®
снимка на Звън®

Как неусетно и тихо лети времето! Ей го на Сотирчо - внучето на баба Дафина от Кършияка. Мнозина го помнят как клечеше на гърненце в китния бабин двор и произвеждаше малки детски лайнца, умиляващи дори строгия му дядо Сотир. Години има от тогаз. Момченцето се превърна в титан на родната юристпруденция. Детското му гърненце по вълшебен начин стана на БМВ-нце, в което Сотир меко, гладко, необезпокоявано се вози и пърди без задръжки. "Сик транзит глория фекаланди", както са казвали древните жители на Филипополис. "Така минава лайняната слава", изричат често сегашният пловдивски електорат и запушва нос. И днес великият широкоформатник Цацаров е дал силен сигнал и ясен знак за себе си. Сутринта витиевато е акал, а после в същия лайнозавъртян стил е диктувал на трепетната си секретарка усукани изречения. Вижте само изказа му:
 

"С цел извършване на преценка за наличие на предпоставки за упражняване правомощията на прокуратурата, изпратете справка, съдържаща цялата налична в ДАНС информация ..."

 

А колко рапидарно може да бъде изречено това, подобно телеграфните почуквания на кълвач:

 

"Минометчик, дай мне мину!
В пизду я ее задвину.
Если вдруг война начнется,
враг на мине подорвется!"

Дагоев

Интересно ми е др. Чехлю влиза ли в категорията? Ако да, какво следва?

Деянов
снимка на Деянов

Ще подаде оставка...щото е "морален" 😅

mi6osp.

letec55

... „Апартаментгейт” е само началото и вододел накъде ще вървим. Не можем да градим модерна България, ако оставим нещата постарому – да се вихри безнаказаност и беззакония. Трябват съд, конфискация, връщане на пари... И както се ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари, е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица”.

 

Оня ден плювнахте по казалия тия думи, нали... Такъв бил, онакъв бил, агитирал...  Сега да видим - като казаха "А" докъде ще стигнат...

Цацаров за кого агитира така, а?

 

 

Не прилича на агитация, а на подготовка за милиционерска контраакция.

Най-вероятно сме пред обещаното от БСП изнасяне на  информация  за имоти в чужбина и на офшорни сметки на политици .

Цацаров иска тази информация от ДАНС за  да обяви, че освен тези от списъка  на Йончева еди кои си от опозицията също имат имоти и сметки и така да тушира удара.

SINDBAD

"Пеевски и лагерът на Пеевски контролират основната репресивна бухалка - прокуратурата и службите. А пък Борисов не е ангел небесен, очевидно го държат така, както му прекратиха през 2013 г. масата досъдебни производства, които му бяха открили, сигурно толкова бързо могат и да ги възстановят. Борисов е силно зависим от тях и, разбира се, аз с това по никакъв начин не искам да го направя по-малко черен от лагера на Пеевски, защото, в крайна сметка, той е виновникът, той е човекът, който от 2014 г. дава възможност на Пеевски непрекъснато да финансира тази Империя на злото. аз имам информация, че той е привиквал Гриша Ганчев да прехвърля част от "Петрол" на Пеевски, имам информация как се договарят за разпределение на "Виваком", на приходите от реализацията на "Виваком", така, че не е непричом, неговият човек Сталийски открадна, това е моята дума, открадна "Рубин", под погледа на квестори, синдици и на прокуратурата, защото и там има сигнали по случая с "Рубин". Това нещо, в крайна сметка, няма как да остане скрито. 

 

https://www.lentata.com/page_14594.html

SINDBAD

На всичко отгоре, ние имахме договорка и със CNN да изкупува някои от филмите, продуцирани от Елена Йончева. Така че приказките, че Елена Йончева е прала пари и то с мен, са най-малкото несъстоятелни, още повече, че аз преди два месеца подадох сигнал до главния прокурор Цацаров за организирана престъпна група (ОПГ) на Пеевски с бТВ за отклоняване на средства, финансирани на практика от същата офшорна фирма, за която съдят Йончева, само, че там се мълчи.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×