facebook
twitter

Горещи новини

Братя Пакетови остават в ареста заради побоя над командоса

4856
БГНЕС

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” постанови днес Районен съд-Пловдив за 17-годишния Борис Насков Пакетов и 21-годишен Асен Насков Пакетов, обвинени за побоя над Валентин Димчев на 6 януари тази година в село Войводиново, община Марица, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Двамата братя са обвинени в причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

В съда днес прокурорът подчерта, че агресията е продължила дълго време и дори тогава, когато пострадалият е бил паднал на земята и бил в безпомощно състояние.

При снемането на данните за самоличност по-малкият от братята не можа да каже рождения си ден, наложи се адвокатът да помага със справка от документ. По ирония на съдбата се оказа, че е роден точно на 12 януари – денят, в който Пловдив открива Европейската столица на културата с мотото "Всички заедно сме цветове". Въпреки справката, в която се посочва завършено „основно образование”, обвиняемият каза, че не може да чете и да пише. Работел с коня и каруцата в селото. По-големият брат е семеен, има малко дете и работи на трудов договор като зидаро- кофражист в Пловдив. И той е неграмотен. Досега двамата не са осъждани.

Прокурорът характеризира престъплението като особено брутално, ритниците по главата и юмруците са нанасяни върху падналия на земята човек дори когато са дошли роднините на двамата биячи и се опитали да ги спрат. Според прокурора, двамата са лишени от базови ценности и стойности.

Адвокатът на братята Пакетови Красимир Баков изрази съчувствие към пострадалия Валентин Димчев, който днес бе опериран заради счупване на ябълчната кост и към неговите близки, но в защитната си теза изрази съмнение, свързано с промяната в обвинението. Действително първоначалното обвинение беше за нанасяне на лека телесна повреда, а след ден се трансформира на средна телесна повреда. След първия преглед в болницата командосът е бил освободен за домашно лечение и не е установено счупване, каза адвокатът, това става на следващия ден. Той обвини и медиите, че са направили от побоя първа новина, вместо да пишат за изтребителите Ф-16, за убийството в Стара Загора и за семейство Баневи. Те са настроили обществото предварително, каза той, а за това допринесе и министърът на отбраната Каракачанов, който, както каза адвокат Баков, прави опит за противопоставяне и раздухва етническо напрежение.

Адвокатът каза още, че има и друга гледна точка за инцидента и че поведението на двамата му подзащитни е неизбежна самоотбрана, излязла от граници. Последният му аргумент бе, че те няма да се укрият, а ще се върнат да живеят на ул. "Победа" 21 в село Войводиново, макар че там в момента няма никого, а полицията ще ги пази.

Съдът прие, че двамата са безспорни автори на деянието и ще се укрият и ги остави в ареста.

По същото време на посочения адрес с площ от декар и половина, населен с незаконно построени къщи, започна събаряне на негодните за живеене. Заповедта е издадена от кмета на община Марица Димитър Иванов.

74

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Нено Димов: Шабленското езеро е затлачено с тиня и рибата изчезва

22.03.2019

44
Няма окончателно решение дали ГЕРБ и СДС ще се явят заедно на евроизборите

22.03.2019

388 6
200 души останаха без ток в Русе заради чужди задължения

22.03.2019

205 1

Коментари

Страници

Васик

Каракачанов не е допринесъл, той сам организира цялата истерия. Ако трябва да говорим кой има или няма базови ценности, списъкът ще е много дълъг. Например Валери Симеонов тероризираше възрастна жена на 83 години, но прокуратурата си замълча по въпроса за ценностите.

доктор Гилотен

Нещо от сорта, че "обществото ни е болно", "Истанбулска конвенция", "насилие".....

ОБАЧЕ
снимка на ОБАЧЕ

дайте и кадро на  "командоса"  смачкан от тези гърчави  пакети...

bgman13

Бе и аз ми е много интересно. Къв е бил тоя командос, дето не ги е отнесъл тия. Ама като са рекли "командос" - е добре, командос е значи. Ма можеше мислим поне да си мълчат ако верно е бил командос. Тва ако е хеликоптер, дето му замръзва перката - ясно, нема как да се скрие. Ама ако е командос, особено цивилен - има начин струва ми се.

Solace

Пакетови...

Неграмотни...

Как е получил диплома за завършено образование, след като е неграмотен? Кой му е писал незаслужени тройки? Щото, с основно образование може да вземе шофьорска книжка...

Братя Стругацки

Въпреки справката, в която се посочва завършено „основно образование”, обвиняемият каза, че не може да чете и да пише. 

 

Сега прокуратурата като е казала А да каже и Б. Да издири учителите, които са писали 3-ки и 4-ки на циганите и са им дали по този начин основно образование, след като са напълно неграмотни. И да почнат дела. Само така някои ще почнат да спазват поне частично законите, то другояче освен със страх от дело и затвор няма да стане. 

19namo

Учителите са били помолени от директора, а той е искал да помогне на възрастния Пакетов безкористно. Например.

аман бе

Не, просто едни пари са "вървели с учениците"...

 

FuFighter

Интересен е въпросът къде и как са завършили основно образование, след като са функционално неграмотни.

Емзеперикс
снимка на Емзеперикс

Функционално е ако може да чете но не разбира прочетеното. Тука мисля че че въобще не може да чете. Колкото пари е получил даскала за него да му се вземат.

Доси

"Според прокурора, двамата са лишени от базови ценности и стойности."

 

Горките. Кой лош човек ги е лишил от базови ценности, а? Па и стойностите им е взел гада!

Къде е "Българският" Хелзинкски Комитет  да се самосезира и да се издири този лош расист и ксенофоб!!! 

 

 

indiec

Интересно защо редакцията е отбелязва, че са лишени от базови ценности "според прокурора". Значи според редакцията може и да не са лишени.

Джакомо_Грели
снимка на Джакомо_Грели

Пакетови трябва да пакетно да бъдат въдворени в панделата и да търкат пакетно наровете с наложени максимални присъди.Боя се обаче,че както обикновено ще бъде изчакано общественият интерес да стихне и след няколко месеца команчите ще са свободни като волни бизони в прерията Боковистан.Тъгнали пак по пътеката на войната и готови за нови подвизи-я побой,я убийство,изнасилване,грабеж.Нека не забравяме,че тези двамата спадат към особен вид "електорални единици",така ценен на партиите и особено Нему...

Ад мин

команчите ще са свободни като волни бизони

Ако имат капка разум, ще предпочетат да останат за десетина-петнайсе  години на "топло". Излезат ли по-скоро, спукана им е раб'тата. И главътъ... Спецназовците ше им намерят цаката. И може би бъдат в правото си - като волни бизони в прерията. Не го одобрявам в никакъв случай, ама аз и други неща не одобрявам...

Желязко Желев

Идеално ще се впишат е обстановката е Авганистан.При това нямат нужда от обучение.Като нищо ще обърнат войната.Когато се роди АТАКА пак така имаше нагнетяване на етническо напрежение.Що старци бяха пребити момичета насилени и нищо.Сега ревем за КОМАНДОС.И събаряме бидонвили.Преди малко по Дарик Арлин Антонов с думи прости назова проблема.Не че не го знаем.

вила

Ама пък преминаха успешно теста за командос-да ги запише каракачанов,свободни щатове има.

hamel

Здрав КЕЧ му е майката. Там ще се пропият с секви ценности. И ще ги научат да четат и да пишат с лопата №8.

Чичо Петко

Желязко, обясни ни с думи прости, моля те, какъв е проблема.

Желязко Желев

Виж интервюто.Сега да го преразказвам няма смисъл.

Sine_metu

Нема да разтегам защо, но ако ме питат с кого бих живял на прословутия необитаем остров, ще кажа : с двете циганета

първолета

Оффф... големи коментатори се навъдиха и в тоя форум. Функционална неграмотност значи чете, но не разбира прочетеното. Братята са първично неграмотни - не могат да четат, смятат и пишат.

Братя Стругацки

Е, закъде сме в този форум, ако не си ти да обясниш нещата?

Желязко Желев

        Старите нора казват"От жив човек зарар няма"И от тези става нещо.Обаче имат дипломи ама не могат да четат.Имат къщи и адр.регистрация ма били незаконни.Имаме командос ма той ученичка.Туй не е циганска работа а Българска.Та като е почнала прокуратурата да кара на ред.Дано поне те да могат да пишат и четат че с тия имитации не е нищо сигурно вече на територията

 

Сгугню
снимка на Сгугню

Абе, какъв е тоя командос дето тия, дето едва имат месо по кокалите, са го претрепали?

 

19namo

Повалили са го и са го ритали, колко мускули са нужни?

Желязко Желев

Слязал от колата вероятно им е теглил една майна,обърнал гръб и тръгнал обратно към колата.Те го цапардосали с нещо от зад пакетирали го като му смукнали якето до лактите.Аз тая грешка да обръщам гръб бсъм я правил 2пъти.Втория път бях на 26-7г.10дена лежах с комоцио ушна мида на две +спукано тъпанче .Та всеки уличен побойник знае да не обръща гръб и че всяка разправия може да доведе до смърт.А командоса  не.

bgman13

19namo

Повалили са го и са го ритали, колко мускули са нужни?

 

Много мускули и много умения. Ако е бил кадърен командос. Тия двамата може да си бият магарето. Не и истински командос.

bgman13

Та всеки уличен побойник знае да не обръща гръб и че всяка разправия може да доведе до смърт.А командоса  не.

 

Сънуваш. И освен това тия и след тая ситуация дето я описваш, нема да могат да го обезвредят тоя и само ще го ядосат - ако е истински командос. До колкото разбриам нараняванията му (които май са под сънение) няма как да са го извадили от строя и ако е бил комнадос да ги е разкатал.

ruff

не е ясно какво знае и какво не, но е сигурно, че се е вкарал в ситуация, от която не е знаел как да излезе. казано по военно му - не е оценил правилно обстановката.

Sine_metu

Ср., 09/01/2019 - 19:58 (нов)

първолета

Оффф... големи коментатори се навъдиха и в тоя форум. Функционална неграмотност значи чете, но не разбира прочетеното. Братята са първично неграмотни - не могат да четат, смятат и пишат.

 

А дали децата, животните и неграмотните не са едничката надежда на така безнадеждно отровена страна

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×