facebook
twitter

Горещи новини

Борисов пред "Гардиън": Няма по-добро място за живеене по света от ЕС

3607

Няма по-добро място за живее по света от ЕС, казва българският премиер Бойко Борисов в обширно интервю за британското издание „Гардиън“, предаде БНР. В подзаглавие във вестника взелият интервюто Шон Уокър отбелязва, че Бойко Борисов хвали дори Тереза Мей, но отговаря с по-голяма неохота на въпроси за корупцията. 

Във време, когато някои политици в Централна и Източна Европа печелят от враждебността си към Брюксел, българският Бойко Борисов поема различен път, целящ да спечели благоразположението на Европа чрез обаяние и ласкателство, пише „Гардиън“. Заявявайки, че е бил навсякъде по света и може да каже, че няма по-добро място за живеене от ЕС, Борисов е внимателен да не критикува никой от европейските си колеги.

Дори Тереза Мей, разочаровала много европейски лидери след две години „напред и назад“ с Брекзит, получава положителна оценка. „Виждам всичките усилия, които Тереза Мей наистина полага, за да изложи своите аргументи пред всички останали 27 страни-членки, които оспорват доводите ѝ. Не бих желал да съм на нейно място. Но тя се бори твърдо“, казва Бойко Борисов в интервюто. 

Запитан за различните виждания за бъдещето на Европа, изразени от френския президент Еманюел Макрон и унграския му колега Виктор Орбан, Борисов отговаря: 

„Ние имаме българска визия. Някои аспекти съвпадат с вижданията на Макрон или Орбан, други не съвпадат“. Шон Уокър пише, че Борисов се е подразнил от въпросите за корупция и реагира срещу твърденията, че не отговаря на въпроси на критични местни медии. 

„Няма нито една медия, която да не е правила интервю с мен, и няма тема, която да не са обсъдили с мен“, изтъква Борисов.

75

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Общината отмени събарянето на барбекюто на шефа на КПКОНПИ

24.06.2019

1596 11
Президентът наложи вето върху ограниченото диво къмпингуване

24.06.2019

525 11
Дъждът наводни ремонтирани улици и градинки на София

24.06.2019

5160 40

Коментари

Страници

Диагностик

Бойко Борисов иска да бъде най-добрият приятел на всички. Иска да изслуша всички и да ги накара да вярват, че е заел тяхната позиция. Мисли си, че трябва да бъде едновременно с всички. Той е най проамериканският, проруският и проевропейският от всички."
Така Иван Кръстев опитва да обясни за "Гардиън" защо българският премиер нито веднъж не заема ясна позиция по нито един от въпросите по време на интервю за лондонското издание и защо в крайна сметка го харесват в Брюксел.

...

Тук всички обичат КорНи.

SSlavov

Човекат се простира според чергата си - не може да имаш БВП няколко десети  след запетайката в ЕС и да имаш мнение , освен като ветропоказател.Ролята на санитарен кордон и заден двор не е престижна , но това е положението по думите на водещ журналист.

Киро Жарта

Той е най проамериканският, проруският и проевропейският от всички.

И най-протурският, про-саудитският и про-израелският. 😊

Стоф

Да си спомним първо в какво състояние беше България при управлението на бсп и производни, и тогава да сравняваме. БСП е гибел за България. 

ИвКо

И про-бистришки.

SSlavov

Той е най проамериканският, проруският и проевропейският от всички

 

 

Той не е про.....   ,а   ПРО ........- защитава интересите на България по-добре от патриотите , кюнците и от Железния купол на евреите 

HBK

Г-н Борисов проявява дипломатически умения по класически стандарти – „и тако, и онако”. Не най-лошото, но не е и най-доброто. Неговото житейско минало (а и външният му вид) предполагат по-борческо поведение – подобно на слабоватия Макрон и глуповатия Орбан.

 

Не съм сигурен, че г-н Борисов казва това, което мисли (не че Европа ... е поне някои части от нея ... не са добро място за живеене; да не забравяме че баш шефовете на трибуквените групировки отдавна са се настанили там), но съм сигурен, че мисли това, което всички ние мислим – България не е добро място за живеене.  

Стоф

Критиците на Герб се опитват да забравят за съществуването на ДСБ, примерно. Имаше избори, да бяха гласували за нея, вместо за бсп и производни. В крайна сметка правителство на Костов вкара България в пътя, въпреки усилията на бкп/бсп номенклатурата. Избирателят носи последствията от ума си. 

Samnenie

Той бъщолеви без да мисли.изреченията му се бият едн с друго и става страшен коьтек.  

Meto_ot_Interneto
F1

Най-доброто място на света е ЕС.

Най-лошто място в ЕС е Територията.

Още по-лошо е, че Територията е по-лошо място и от много други извън ЕС.

Шумахер

👍

Стоф

В рамките на ЕС няма лошо място. Има непремерени очаквания, безотговорност към собствените недостатъци и овчемислие сред някои български граждани. 

dissidentbg

"Бойко Борисов поема различен път, целящ да спечели благоразположението на Европа чрез обаяние и ласкателство"

 

Преведено на български - подмазва се.

Доц.Трътлев

И по-точно казано гъзолизничи.

Sapienti_sat

Г-н  Борисов ми напомня рекламен плакат от "Златният телец":

 

"УВАЖАВАЙ СЕБЕ СИ

УВАЖАВАЙ НАС

УВАЖАВАЙ КАВКАЗ

ПОСЕТИ НАС"

 

👹

 

Augereau

***

 

Като цяло, ЕС си е най-хубавото място за живеене - комбинацията от доходи, здравеопазване, достъп до образование, престъпност, инфраструктура и свързаност на отделните региони, възможности за пътуване и правене на бизнес, многообразна и богата култура, десетки езици, е изключително привлекателна. Поне в моите очи.

Е, всеки може да каже - в Швейцария се живее по-добре от ЕС, но тук говорим общо за един огромен регион. Истинският въпрос е дали в ЕС се живее по-добре отколкото в САЩ? Да. По-добре отколкото в Китай? Да. По-добре от Русия? Да. По-добре от Латинска Америка - да. Африка? Да. Югоизточна Азия - да.

 

Е, да, в Люксембург се живее много по-добре отколкото в България, но и в Бостън се живее много много много по-добре отколкото в Детройт. Та така.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Не съм сигурен, че г-н Борисов казва това, което мисли 

 

Господи, че откога създанието "мисли"? 

Това чудо беше ли вписано в аналите на ЕС? 

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Като цяло, ЕС си е най-хубавото място за живеене

 

Все още. И го дължи на Старата Европа, дръпнала напред особено през втората половина на ХХ в.

Но от 20-тина години по всички параметри бързо деградира. 

Augereau

А бе, чак да деградира - не деградира. По повечето показатели в ЕС днес се живее по-добре и по-дълго отколкото преди 20 години. Колкото и да се стараят да ни убедят в противното разни жълти(жилеткови) медии. Но другите вече не спят и наваксват. 

Solace

Българска визия? Айде, бе! И каква е тя, моля? Наведени навсякъде, може би?

Пиркс
снимка на Пиркс

Бахурска визията е. Гардианци са се изгубили в превода.

Manrico
снимка на Manrico

Когато има достратъчна свобода на движението, кое място е добро и лошо се познава по миграционните потоци. Така че наистина ЕС е от най-добрите места за живеене, но България е от по-лошите места в ЕС.

SSlavov

Тов. Юрий Яскин е на същото мнение - важно е да има парични потоци🏃

sneaky_humanoid

Няма по-добро място за живее по света от ЕС, казва българският премиер Бойко Борисов

ЕС не е място. 

Шумахер

Преди да се подсмихвате на децата, че още вярват в Дядо Коледа, моля, имайте предвид, че все още има възрастни, които вярват в Бойко Борисов.

Bacho Кольо

 - 10:29

Диагностик

Бойко Борисов иска да бъде най-добрият приятел на всички. Иска да изслуша всички и да ги накара да вярват, че е заел тяхната позиция. Мисли си, че трябва да бъде едновременно с всички. Той е най проамериканският, проруският и проевропейският от всички."
Така Иван Кръстев опитва да обясни за "Гардиън" защо българският премиер нито веднъж не заема ясна позиция...

Като е казал а и бе, Кръстев трябваше да продължи по-нататък. Освен че иска да се хареса на всички, което е безспорно, по-дълбокият проблем е че Той не може да вземе ясна позиция.  Дори и да пожелае.  Защото е човек без изградена  ценностна система, без критерии за добро и лошо, за прогресивно и назадничаво...

И отгоре на всичко - нулева историческа и политическа култура...

Туткалчев
снимка на Туткалчев

А бе, чак да деградира - не деградира. 

 

Впечатления от миналогодишния ми тур из Европа (отсядам по 2-3 дни у приятели): 

- тълпа надупени по посока на Мека мюсли на старинен площад в Утрехт,

- величествена мръсотия в Рим, несъбирана смет от няколко дни, смрад като край Геената Огнена, 

- училищен двор на модерно училище в Женева, в който някакви имигранти живеят сред парцали и екскременти, 

- тълпа арабески, вдигащи врескотня до бога в продължение на 15 минути край масичките на прекрасно кафененце в Монмартр, 

- негър от Субсахарска Африка на агората в Атина, който ме преследва като империалист, за да ми продаде с цената на живота си пръчка за селфи 

 

Нищо общо с атмосферата и лицата, които човек срещаше по тези места преди 20-30 години, че дори по-скоро. 

Bacho Кольо

Според мен има два показателя за  нивото на деградация на едно общество:

 

Разликата в доходите на най-богатите и на най-бедните му слоеве.

Процентът на трайно изключените от пазара на труда.

Justinian2
снимка на Justinian2

За да прочистите възприятията си от тези европски миазми ви предлагам - пешеходни тур-обиколки във Филиповци , Столипиново и Токайто (Пазарджик) . Интелектуални разговори с местните , и опитване от кухнята на място. (лекува запек , бързо и драстично) . Шопинг от марковите бутици на Илиянци , нищо общо с европейските буклуци.  Отдих на българското море , най- хубавото море на света...😎

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×