facebook
twitter

Горещи новини

Борисов: Комунистите живееха в най-хубавите апартаменти

А в село Банкя ни казваха: "Английски не трябва се учи, че това е буржоазна работа", ядоса се премиерът в Брюксел
12591
МС

Една историческа несправедливост беше изтрита. Атанас Буров пръв прозира, че нашето място е в Европа, заяви премиерът Бойко Борисов в Европейския парламент в Брюксел. Там за първи път бе открито пространство, което ще носи името на български държавник – Атанас Буров. Бяха открити  бронзов бюст и мраморна плоча на негово име.

"Буров пръв прозира, че бъдещето на България е Европа. Той е личен приятел с посланика на СССР, защото знае, че нашето геостратегическо място е такова, че и с великата сила Русия не трябва да се караме, а да бъдем в добри прагматични отношения, но нашата пъпна връв трябва да бъде Европа - така, както е днес“, посочи премиерът.

„Разделението в България продължава - тези, които приложиха геноцида срещу българския народ и изтребиха цялата интелигенция 1944-1945 г. по лагерите в Белене, Скравена, Ловеч, ги няма и днес“, отбеляза Борисов по повод отсъствието от церемонията на евродепутати от БСП.
„Сиреч никой не иска да се помирява. Техните деца и синове напъват да дойдат като троянски коне в ЕП и към ден-днешен - допълни Борисов. - Наследниците на Буров ще ви обяснят какво значи страх. Него са го наричали буржоа. А червената буржоа след 1944 година какво правеше?"

"Кой живееше в най-хубавите апартаменти тогава - на "Позитано", на "Оборище", в центъра? Кой? Кой живееше в най-скъпите квартали - Лозенец, Изток? Кой? Родителите на сегашните права за демокраиця! Докато в село Банкя ни казваха: "Английски не трябва се учи, това е буржоазна работа". И че мерцедеса не е хубав, щото има кофти двигател. Те ще говорят сега за апартаменти", ядоса се Борисов по повод атаките срещу заместника му в партията Цветан Цветанов, който се сдоби с луксозен апартамент в центъра на София на занижена цена.
 

 
Бойко Борисов и Антонио Таяни откриха бронзов бюст на Атанас Буров в ЕП

Бойко Борисов и Антонио Таяни откриха бронзов бюст на Атанас Буров в ЕП

Posted by Novini.bg on Thursday, March 21, 2019

 

202

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ТЕЛК комисиите ще работят и без специалисти по конкретното заболяване

20.10.2019

104 1
Петима са загинали при тежка катастрофа край Омуртаг

20.10.2019

1578 7
"Медиана": Победителят в София ще е ясен на 3 ноември

20.10.2019

1339 10

Коментари

Страници

Sapienti_sat

Май не дават да се коментира тук?

Бях споделил, че на "Позитано" бяха такива цигански коптори, в сравнение с които селяните от Банки са живеели в палати. Друго си е "Латинка"! Чувал съм, че и в Бразилия не е лошо. От Остап Бендер съм чувал. Виден комунистически функционер.

Biberkov

На времето редовите комунисти не смееха 'гък' да кажат , камо ли да питат как така за тях едвам има панелка в Тутракан, а за партийната върхушка - 5 стаен до Докторската ...

А сега, вият на умряло и плещят по форумни мегдани , възмущават се, накокържили са се .....

Ето какво им даде демокрацията - възможността да цвилят срещу несправедливостите.

И само да питам - има ли някой който НЕ Е купувал недвижим имот на данъчна оценка? Айде сега, корабче плува ли ...?

kissсинджира

Така е, дрогарю амбразурчик, който гледа в апартаментите на герберунгелската номенклатура и вярва в Артексгейт е агент на камунезите, и прави хибридна атака, и иска да докара Путен на власт. Ама ние си имаме мощна енергийна защита, нале?

Zmeja

Израстнал съм на пл."Възраждане". Улица "Позитано" никога не е била с луксозни сгради. Не зная, може би от Банкя улицата е изглеждала по друг начин.

А оправданието за незнанието на западни езици по-добре да не коментирам.

неамнерви

Право думаш. Нямаше лукс сгради. Били сме съседи, живеех на Позитано близо до 68 у-ще където и поучвах.

Ама Бочко си е такъв -чул недочул, лаф да става.

САТЪР
снимка на САТЪР

а колко от върхушката имаха-по 1 на -2 на окръжен град

я пак ?

 

Ад мин

Съгласен, че немаше люксовие сгради, но там, където живеех, нямаше 68-мо училище. Ще да е било къде Татарли. Това, което имаме като Позитано по онова време, беше до бул. Христо Ботев. Малко по-надолу беше Техникум по автотранспорт на пресечката с ул. Марко Балабанов. Срещу бившия цирк, и срещу ул. Димо Хаджидимов и ул. Волга на Солни пазар беше 73-то училище, което през 1968-9 година беше преместено, а сградата беше отдадена за Немската гимназия. Тия, дето учехме в 73-то у-ще, бяхме преместени в 76-то у-ще, макар че останахме в сградата докато завършихме 4-ти клас, а после отидохме в сградата на 76-то на ул. Братя Миладинови.

Там, където сега е сградата на БСП (и сградите наоколо), бяха комунални квартири, повечето одържавени еврейски имоти. А точно до БСП (сега) тогава имаше студентски стол и готини и дашни птички

неамнерви

И по онова време и сега, Позитано не свършва до Хр. Ботев. Ако си пресичал Опълченска ще се сетиш за 68-мо ОУ "Братя Миладинови". Когато построиха зона Б5 стана 30-то и го прекръстиха на "Л. Живкова". Сега пак е "Братя Миладинови", ама 30-тото си остана.

Но да оставим покрайнините на Ючбунар. На Латинка и района наоколо кои живееха... Пък викат глупав бил цецо.

Ад мин

Немах работа оттатък Опълченска, само до гара Сердика ходехме да играем на фунийки. Сигурен съм, обаче, че Първият ни партиен и правителствен ръководител не визира Ючбунар и Татарли (до Константин Величков), а именно района от Съдебната палата до бул. Христо Ботев

Предводител на ...

Кой "уби" Буров, Боче?

wreckage
снимка на wreckage

Фсеки знае, че комунистите без сътиприсъда го прегазват с мерцедес на кръстовището на Оборище и Позитано.

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

👌😄

 

 

Billy-Joe Winchester

👍😄

Invisible

   Ами, така е било.

   Въшливите партизани се наместиха в  жилищата на буржоазията.

   Спомням си за първото участие на Мамалев в киното, как беше награбил един килим.  

  Филма е "Като песен".

   

   

Мида

Тоя псалм ли ти пратиха с лиШчето? Колко сте жалки, нямате идея.

Асол
снимка на Асол

Киното ти е дошло в повечко...

Асол
снимка на Асол

Фсеки знае, че комунистите без сътиприсъда го прегазват с мерцедес на кръстовището на Оборище и Позитано.

Боко не си чати по телефона даже с уикито

momon

Бойчето като говори за 9 септември 1944 г. ме гложди един въпрос. Ако се появи отново Народния съд, какво ли ще се говори за  сегашния "цвят на нацията" след примерно 50 години.

last

Чакай, чакай... И мен ме гложди един въпросът - Б.Б. все пак върна ли си книжката за член на БКП? Нали демонстративно беше отказал да го стори?

Желязко Желев

Сега какяо ще ае говор8 след 50г

 на неизввстен език ми е се едно.Но пък НС сега може да покаже че е класово неутрален и да изтребе утайката изплуяала най отгоре.

Бананчето
снимка на Бананчето
И този паметник ли е дарен от великия българин и бележит банкер Цветан Василев?
momon

Банкер, за който от вчера му е снета бюлетината от Европол. 😉

броневик
снимка на броневик

  Андрей Райчев пак не позна😂

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

Кой живееше в най-хубавите апартаменти тогава - на Позитано, на Оборище, в центъра?

 

Не е лъжа, само че Борисов пропуска един много важен детайл. То и всички журналисти, втренчени в парите, го пропускат. А той е адресът на Цецовия апартамент.

 

Улица "Латинка" и околните й улици ("Незабравка" и пр.) не са случайно място. Там живееше предимно партийна номенклатура (червена "аристокрация") или обгрижвана от и прислужваща на Партията художествено-творческа интелигенция (Хайтов беше съсед на Луканов, а други бяха в специални писателски блокове). По волята на случая и аз там съм живял, макар и като беден студент, та добре го помня.

 

И ето, 30 години след началото на т. нар. преход, новата партийна ГЕРБ-номенклатура най-сетне се дореди и уреди с апартаменти на това привилегировано място, като по този начин се изравни по престижен статут със старата комунистическа мафия.

Наистина символен (знаков, както се казва сега) завършек на никога незапочналия преход.😎

wreckage
снимка на wreckage

По волята на случая и аз там съм живял, макар и като беден студент, та добре го помня.

беден студент од провинцията или беден студент vulgaris?

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

wreckage (alias Мара Подробната).🙀

Тодор1

Свети ,

говорим за Цветанов стожер на морала и демокрацията неподкупният Робеспиер на революцията ,а бе преди 30 години ,нали затова го избрахте да не се връщат тези години макар ,че кражбата и корупцията сега е в милиони пъти по голяма от тогава 

Свят човек си поне не лъжи.

baykata

Времената се менят,казва премиерът... Последните станаха първи. Само манталитетът- все същия.

slavabg

Те тава е! ... цвичка се нааква - БСП и Путин виновни! Бочкоооооу и да се опъваш, и да риташ - отиваш си, нъл си знаеш? 😉

 

Като ти дават нотка - слушкай, що накрая и хладилника барабар с провизиите щи вземат 😆

Meto_ot_Interneto

It's Burov, Jim, but not as we know him.😂

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×