facebook
twitter

Горещи новини

Бившият зам.-кмет на София Евгени Крусев влиза в съда на 30 септември

522
Илияна Кирилова

Съдебният процес срещу бившият зам.-кмет на Столична община Евгени Крусев, завеждащ ресора „Транспорт и транспортни комуникации“, започва на 30 септември 2019 г., реши състав на Специализирания наказателен съд на разпоредително заседание. Насрочена бе и втора дата за гледане на делото по общия ред – 9 октомври 2019 г., съобщава официално прокуратурата.

Съдът уважи изцяло становището на Специализираната прокуратура относно липсата на процесуални нарушения, които биха довели до ограничаване правата на обвиняемия.

Крусев бе предаден на съд за това, че в периода от 27 юни 2018 г. до 5 декември 2018 г., в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, е нарушил служебните си задължения по Закона за обществените поръчки, както и задълженията, възложени му със Заповед на кмета на Столична община. Предприел e действия за съществено изменение на сключения договор с „Джи Пи Груп“ АД за обществена поръчка, с което е набавил облага за „Джи Пи Груп“ и допринесъл за значителни вредни последици за Столична община от заплатени на дружеството строително-монтажни работи на завишени цени в размер на 621 194,01 лева с ДДС, както и заплатени неизпълнени количества и обеми строително-монтажни работи в размер на 298 669,54 лева с ДДС – или общо 919 863,55 лева с ДДС, разказва държавното обвнинение.

Така са създадени условия за финансови корекции на основание чл.70, ал.1, т.10 от Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове, във връзка с чл.2, ал.1, раздел III от приложение 1 от Наредбата за посочване на нередности. Завишените цени в полза на „Джи Пи Груп“ се определят от разликата в офертната цена на обществената поръчка на спечелилия и класирания на второ място участник, който предложил същата подложка на релсовия път, положена при изграждане на трасето.

Освен това, съгласно изменението на проекта, в кривата на ул. „Алабин“ и ул. „Граф Игнатиев“ били положени 144 м обикновени релси, а не предвидените в договора за обществена поръчка. Те били актувани два пъти с два протокола, с което общината е била ощетена с още 21 707,14 лв с ДДС.

Съдът обяви определената на Евгени Крусев мярка за неотклонение „Подписка“ и наложената му забрана да напуска страната като адекватни и ги остави в сила.

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пожар гори в столично заведение

19.10.2019

609 3
ГДБОП и антикорупционната комисия с акция по Черноморието

19.10.2019

855 4
Йотова е недоволна, че в мониторинговия доклад има все нови забележки

19.10.2019

671 2

Коментари

vladimir kalitsin

Няма да е лошо да се разприказна, но като си е бунак, ще слуша обещания.

Хулиган

Колкото Софиянски се разприказва.

Плати си едни пари и сега има тапия за добронадеждност.

От момчето по-малко ще поискат, защото не е имало технологично време да си намаже достатъчно филията.

Един Граф Игнатиев не е достатъчен...

http://www.drago.info/index.php/2018/11/27/graf-ig...

Sapienti_sat

Толкова млад, а вече лаком. Че поизчакай, поогледай се, па тогава натопи човката.

 

...трябва да ме оставите да си натопя човката. — Той използува сицилианската фраза на мафията: Fari vagnari a pizzu. Pizzu означаваше човка на малка птичка, например на канарче. Самата фраза се използуваше за предявяване на претенции към част от плячката.

Бончо Генчев
снимка на Бончо Генчев

Както е влязъл така и ще си излезе от съда.

Звън®
снимка на Звън®

Според букмейкърските къщи, процесът срещу Крусев ще продължи 4 години и ще завърши с осъдителна присъда, която му забранява да се вози на всички трамваи по трасето на ул. "Граф Игнатиев". Крусев навярно ще обжалва в Стасбург и България ще трябва да то възмезди с 3 ката ватманска униформа Пиер Карден и 5000 лева джобни.

Billy-Joe Winchester

Милото момче, сбъднала му се е мечтата да е заместник-кмет на София на 27 години. 😞

 

А как ли се чувстват в момента останалите зам-кметове?

Васик

По телевизията винаги дават Фандъкова как наглежда ремонта по Граф Игнагиев. Защо тогава съдят заместник-кмета?

Бончо Генчев
снимка на Бончо Генчев

Толкова млад, а вече глупав.

Billy-Joe Winchester

+1 😁

Влез или се регистрирай за да коментираш

×