facebook
twitter

Горещи новини

БАБХ търси фураж заради съмнения за салмонела

416
Илияна Кирилова

Фураж, за който има съмнение, че е заразен със салмонела, е внесен от Бразилия на територията на Европейския съюз, а чрез Румъния е стигнал и до България, съобщиха от агенцията за безопасност на храните.

Първият сигнал за съмнение, подаден чрез Системата за бързо предупреждение за храни и фуражи към Европейската комисия, е от преди месец и е дошъл от Хърватия. На 21.08.2019 г. Румъния уведоми, че част от този соев шрот е доставена до 7 оператора в България.

Българската агенция проследява пътя на соевия шрот и произведените комбинирани фуражи, в които е вложен, за да установи дали в доставеното количество има замърсяване със салмонела. Всички оператори по веригата, при които се извършва проследяване, са оказали пълно съдействие.

Салмонелата е микроорганизъм, който е неравномерно разпределен - гнездово, във фуражите, поясняват от агенцията.

Днес Румъния е съобщила, че пробите от останалото налично количество от засегнатия соев шрот в складове в страната показват отрицателни лабораторни резултати за микробиологично замърсяване със салмонела.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

2715 13
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

3266 4
Пожар унищожи към 3000 прасета в Добруджа

18.12.2019

983 5

Коментари

JollyRoger's

Айде сега и кокошките под ножа...

urupuchi

Само кокошките от кокошарник тип 'заден двор'.

Моите5стотинки

баси системата за бързо предупреждение...за месец стигнала до хърватия...

Елемент Э
снимка на Елемент Э
По добре спрете да пишете за Министерството на земеделието и Агенцията по храните. Нищо разумно не се ражда там. На цялото общество му писна да плаща за техните тъпи решения. Докато на тези постове са посредствени и корумпирани хора няма как да има развитие в земеделието

Влез или се регистрирай за да коментираш