facebook
twitter

Горещи новини

Австрийският канцлер иска по-малко еврокомисари

Европарламентът трябва да спре да е пътуващ цирк, казва Себастиан Курц
2428

Австрийският канцлер Себастиан Курц предлага промяна на Лисабонския договор, предаде БНР, като се позовава на ДПА. В интервю за австрийския всекидневник "Клайне цайтунг" Курц е призовал за намаляване на броя на еврокомисарите, както и за това Европейският парламент да се базира само в Брюксел, а не в Брюксел и в Страсбург, както е сега.

"Имаме дългова криза, криза на еврото, криза с мигрантите, криза с климата и хаос около Брекзит. Нуждаем се от нов договор за Европейския съюз. Старият вече не отговаря на сегашната действителност", заявява Курц три седмици преди изборите за Европейски парламент, предаде Инвестор.бг.

Лисабонският договор не трябва да бъде фундаментално изменян в частта за съществуващите институции на ЕС, но броят на еврокомисарите следва да бъде намален, изтъква Курц. Освен това Европейският парламент трябва да се базира само в Брюксел. "Европейският парламент трябва да спре да бъде пътуващ цирк. Нужен ни е нов договор с по-ясни санкции срещу държавите членки, които акумулират дългове, с наказания за страните, които позволяват на незаконните мигранти да преминават, вместо да ги регистрират, и със сурови последици за нарушаването на върховенството на закона и либералната демокрация", категоричен е австрийският канцлер.

"Целта ни е да направим ЕС по-добър, а не да го унищожим или да се занимаваме с фантазии", изтъква Курц.

Австрийският канцлер отправя призива си месец след като френският президент Еманюел Макрон представи плана си за реформа на ЕС, в който предложи създаването на европейска агенция за защита на демокрациите, която да помогне на държавите членки да защитават изборите си от кибератаки и манипулации, припомня БНР.
Австрийската народна партия на Курц е член на Европейската народна партия, която през март временно замрази членството на управляващата партия в Унгария Фидес заради антиевропейските й позиции. Австрийският лидер отбелязва, че не разглежда крайнодесните популисти като съюзници на ниво Европейски съюз, въпреки че собственото му коалиционно правителство включва крайнодясната Австрийска партия на свободата, допълва Инвестор.бг.

15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Къв е тоя Курц!

25.11.2019

1020 1
Борис Джонсън е победител в дебата с Джереми Корбин

20.11.2019

772 3
Народната партия на Курц печели изборите в Австрия

29.09.2019

Обновена

1273 11

Коментари

ablepsia

Време е целият ЕС-ески цирк да спре заедно с  комисионерите си с техните  изсмукани от пръстите  постове като на  нашенката, а не само чергарската му парлама, пардон - парламент.

SSlavov

 Нуждаем се от нов договор за Европейския съюз........    а и хаос около Брекзит

 

Като начало Нарком и ВЧК   /    ЕЧК     /

Stern

Ау, посяга на копанката, мискинина.

Zmeja

Тоя да не иска да ни лиши от гордостта за успешното европредседателство?

 Европейският парламент трябва да се базира само в Брюксел. Европейският парламент трябва да спре да бъде пътуващ цирк.

Не мога да го понеса! Ако нещо се случи с мен да знаете, че виновен ще е Курц.

вила

А марийка неделчева,поевропейчена като гей бриел,как стана комисар?Чака месеци докато й намерят ресор.Дадоха й интернета,видя как се включва компа и...отвори уста да нарежда.И не спира.От таквиз само вреда.

дренски

Оше веднъж се убедих, че германците са умни хора.... Бетховен, Гьоте, сега Курц...  Имам високо самочувствие като българин, но то е историческо, а политическото... А вие къде сте?

полк. дървингов
снимка на полк. дървингов

...е, Курц не е немец, ама нейсе ... младичък е, даге.

 

европейска агенция за защита на демокрациите, която да помогне на държавите членки да защитават изборите си от кибератаки и манипулации, поредната синеикура, може би със седалище във Виена?

Sapienti_sat

Ей, веднаж и аз да съм на едно мнение с канцлера Курц! ?

Желязко Желев

Дълговвте в по голямата си част се дължат на единната валута.Дори правилата. за  еврото се нарушават в интерес на Германия.Англия не случайно се оттегля.

ЕС ще се реформира точно колко и СССР.

Очаквам Вурофакис да е в европарламента.След предупрежденията че народите с основание ще избесят евродепутатите цирка ще отбележи фазов преход.

 

Magi

Добри предложения. Не вярвам някой да ги подкрепи , вкл. и нашите "умнници".

Magi

Добри предложения. Не вярвам някой да ги подкрепи , вкл. и нашите "умнници".

Кире

Имаме нужда от Европа на нациите. Подкрепете ВОЛЯ, само те са признати партньори на льо Пен и Салвини. Системни националисти и радетели на свободна Европа!

Minderbinder
снимка на Minderbinder

Австрийският канцлер иска по-малко еврокомисари

Европарламентът трябва да спре да е пътуващ цирк, казва Себастиан Курц

Според мен - разумни предложения. Естествено, ако се приемат, г-жа Габриел ще изпадне, но това няма никакво практическо значение.

 

Агенцията за защита на Макрон се очертава да бъде поредната ялова инициатива, увеличаваща синекурите.

sneaky_humanoid

Австрийският канцлер Себастиан Курц предлага промяна на Лисабонския договор

Анатема сатеп, богохулник. ?

buratinob

Твърде разумни предложения за да бъдат приети.

Последиците даже могат да бъдат лоши:

Нов комисрар и антураж, нови комисии/копанки за калинки с мандат няколко мандата за "оптимизиране" на Лисабонския договор.

Влез или се регистрирай за да коментираш