facebook
twitter

Горещи новини

20 години затвор иска прокуратурата по делото "Иванчева"

8647
СНИМКА: ИЛИЯНА КИРИЛОВА

Затвор със срок между минималния и максималния, предвиден в Наказателния кодекс, поиска прокуратурата по делото „Иванчева“, в което са подсъдими бившият кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, нейният заместник Биляна Петрова и секретарят на общината Петко Дюлгеров. Наказанието за престъпление, свързано със злоупотреба на длъжностно лице с упражняваната от него власт, варира между 10 и 30 години. Заради влошеното здравословно състояние на обвиняемите и чистото им съдебно минало, от държавното обвинение поискаха средния размер на наказанието - около 20 години.

От прокуратурата поискаха още налагане на глоба в размер на 30 000 лева, както и конфискация на цялото имущество на тримата подсъдими, както и те повече да не заемат държавни позиции.  

След като изслуша аргументите и доказателствата на прокуратурата и подсъдимите, съставът на съдия Иво Хинов ще произнесе присъдата в началото на следващата седмица.

Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова обявиха, че ще съдят зам.-главния прокурор Иван Гешев за клевета. "Ще заведем дело срещу Гешев за подвеждане и неправилна информация по медиите, за клевета. Ще има ответен удар по това, което той е излъгал пред медиите", каза Иванчева, цитирана от Би Ти Ви.

Двете бяха арестувани зрелищно преди година, а днес се очаква процесът срещу тях да приключи на първа инстанция. На предишното заседание Дюлгеров се отрече от показанията си, които уличаваха двете жени.

Би Ти Ви информира, че днешното заседание е било прекъснато за почивка след като седалки в съдебната зала са се счупили. Заседанието беше насрочено за неделя, защото защитниците са били заети в делничните дни.

 

 

67

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов подкрепя Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор

20.07.2019

3
Данаил Кирилов праща 7 въпроса за тримата големи в КС

20.07.2019

137 4
Бразилия блокира четири ирански кораба

20.07.2019

760 17

Коментари

Страници

цензура

Ми ка се коментира това заради огромния подкуп от половин милион евро? 

 

Още докато го пишеш и ти е ясно, че е кьорфишек 😆

Wolf ACE

Уникално - гурелива работа... Ми така е, рано сутрин, кафенца, туй-онуй-кой ти гледа какво пишем в статията...

Иначе, тоя "процес" утече... Сега почва "Иванчева срещу България".

За простотиите на ГЕРБ пак ще плащаме!

Честито за ония 80%...

JR

Един хубав ден за Гешев...

Той къде изчезнА, душата? Преди не излизаше от телевизора... Да не е неразположен след командировката в USofA?🎃🎃🎃

Дежурния

Сега ще видим едни 70 000 евро имало ли ги е или не. Вярно е, че това не са пари, за един гараж от Артекс не стигат, но все пак за 1-2 градинки могат и да стигнат.

Не искам да съм на мястото на съдията. Ако е натиснат да ги оправдае, при подобни казуси в бъдеще официалното правосъдие няма да бъде между вариантите за решаване. Ще остане в историята.

buratinob

Ако е натиснат да ги оправдае, при подобни казуси в бъдеще официалното правосъдие няма да бъде между вариантите за решаване. Ще остане в историята.

 

А ако е натиснат да ги осъди ще е триумф на "правосъдието" или на това което имаме като такова.😂

Амира

👍buratinob

👎Дежурния

 

Иванчева и Петрова бяха набедени и унижени. С право ще си търсят правата. 

👍Деси, Биляна!

RanBosilek
снимка на RanBosilek
по-важно е не кога приключвало нещо на някоя си инстанция, а кога двете нагли простакеси ще бъдат въдворени у сливенския.
Яна

Я виж ти "простакеси" и то определение от "суперинтелигентен" герберски трол и то пишещ за подаяния, но изживяващ се като морален стожер. Предлагам да си прегледате ценоразписа, че с последните изцепки на работодателите Ви сегашния си е чиста загуба.😂

Дежурния

А ако е натиснат да ги осъди ще е триумф на "правосъдието" или на това което имаме като такова.😂

Сериозен натиск ще е, без хванати пари, без блокиране получаване на разрешително за година, без показания на посредника, без записи... Сигурно при такива факти ще трябва да му опрат пистолет до челото, за да издаде осъдителна присъда. 👀

Дагоев

До сега 10 пъти да бяха ги одранголничили с една присъда от 20 г. За назидание.

Яна

А "честните" герберски министри, депутати, калинки и целия останал боклук кога? Бих приела и по-малък срок, но при отнемане на цялото незаконно придобито имущество според все още съществуващия закон от соц.време. В момента по него съдят от време на време врагове на народа/разбирай на ОПГ-то./.

Danibus

Гледам тук какви правни корифеи се изказват в подкрепа на обвинението.😆

Simplicissima
снимка на Simplicissima

 

по-важно е не кога приключвало нещо на някоя си инстанция, а кога двете нагли простакеси ще бъдат въдворени у сливенския.

росна китко босилкова,

пОгледни се у огледалото непременно

когато изберат Иванчева за депутат в ЕП.

Ама глей да си седнал, да се не гътнеш без време.

Предводител на ...

Не мога да разбера защо толкова хора и се вързват на тази неграмотна кифла! Може да не е вземала подкуп и да я топят, това не я прави по- компетентна!

Красивото на демокрацията е, че сека некомпетентна кифла, вкл. авторката на цитираното, има шанс да убеди некви ора да я изберат за нещо и така да се превърне в аршин за собствения им акъл.

Мое да е с мозък на колибри (или банкянски колибар) Иванчева, ма тва нема никво отношение към процеса.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Решителната возражавам спроти обозначаването на Десислава Иванчева като кифла ил колибри, дори иносказателната или симболически.

 

Тя с нищо не е по-афиф от Габриел или която щещ взе досегашна евродепутатка.

Тя завърши ускорен основен курс по обществени науки през изминалата година.

Тя няма да се продаде за един апартамент, щот СЕГА има да връща, не да взема.

И ще им го върне тъпкано, и хората, дето не возприимат статуквото, ще са с нея.

 

Десислава Иванчева има всички шансове да обере за първи път протестния вот на НЕгласуващите.

 

 

 

Danibus

👍

RanBosilek
снимка на RanBosilek

Семпло, другарко, много семпло. Или те е ударила пустата в главата? Аз говоря така несвързано след кило скоч. 

пощаджията

Ми спирай тогава. Очевидно си си зел дажбата за днеска.

Яна

Благодаря за информацията. Чак сега разбрах причината за "високото" качество на изказа и адекватността на концепцията: качеството на скоча. Явно е от избата на цар Киро. Ако си пазите касовите  бележки направете рекламация.😎😂

ИвКо

Гледам тук какви правни корифеи се изказват в подкрепа на обвинението.

Гледам тук някои с голи гърди се фърлят на амбразурата да защитават властта, защо властъ е беззащитна, няма си прокуратура назначена от нея, няма си съдии назначени от нея, няма си полиция назначена от нея, няма си армия назначена от нея. Тия защитници са част от гражданското општество и работят за неговите интереси, а? И тия хора вероятно си протестират и за това, че Иванчева е без пранги в съда та не могат спокойно да се разхождат по софтериторията.

Danibus

Абсолютно съгласен, ама това какво общо има като контрапункт към казаното от мен. Говоря за обвинението, не за защитата.

hamer

Ми нали обм

винението е от името на  държавата?

mi6osp.

Странно докъде ни е докарала нашичката демокрация - след толкова плащания в Страсбург на обвинените от Цветанов има още българи да вярват на неговите милиционерски акции. 

Banshee
снимка на Banshee

Сериозен натиск ще е, без хванати пари, без блокиране получаване на разрешително за година, без показания на посредника, без записи... Сигурно при такива факти ще трябва да му опрат пистолет до челото, за да издаде осъдителна присъда. 👀

 

Това ирония ли е? Щото си е точно така. С тия "факти" не могат да осъдят някого даже и по шериатския съдебен метод, без да ги линчува публиката. 

доктор Гилотен

А Сашко Ваклото у зандана, кога?

Дежурния

Това ирония ли е? Щото си е точно така. С тия "факти" не могат да осъдят някого даже и по шериатския съдебен метод, без да ги линчува публиката. 

Предстои да видим, тогава ще се разбере ирония ли е.👀

Ударението беше, че в зависимост от развръзката, подобни проблеми може вече да нямат шанс да стигат до официалната съдебна система.

Има един роман, вече станал класически, филмът по него - също. В този роман, един от героите (Америго Бонасера) разчита изцяло на официалното правосъдие. Когато това официално правосъдие му се подиграва, търси други начини. И намира.

buratinob

Трудно е да преглътнеш, че има съдии правораздаващи по законите, а не по SMS.😂

 

Гaндaлф

Под "друг начин" невям визирате гостуване на Кьовеши?

Еле па по време на служебно правителство.

Дежурния

Трудно е да преглътнеш, че има съдии правораздаващи по законите, а не по SMS.😂

Изброил съм (част от) фактите, които и до днес нямат друго възможно обяснение освен класическото. При заклинания срещу факти, наистина е интересно кое правосъдие може да се възприеме като раздавано по SMS. 👀

Яна

Колега добре е все пак да си прегледате фактите, които цитирате. И то по възможност, не част, а всички. При представяне на обвинение и при защита обикновено всяка страна акцентира на факти, които съответстват на нейния вариант на една теза. Но съдът би следвало да се произнесе на основание на всички факти. Тъй като изказването Ви предполага присъда няма как да се позовавате  на част от фактите; разбира се ако тезата Ви предполага справедлив процес. Предвид броя на осъдителните присъди за България в Страсбург обаче, изказването е просто тролене на основание опорните точки на ЦЦ светиня МУ и останалия "високо интелигентен" герберски "елит".

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×