facebook
twitter

Горещи новини

18-годишно момче е застреляно в частна гора край Монтана

8120
bTV

18-годишно момче е загинало, докато събирало дърва с дядо си в гора край Монтана в местността „Пъстренеца”.

Тежкият инцидент е станал около 13 часа. Чул се изстрел и момчето паднало мъртво. Към момента не е ясно кой е стрелял и защо. Знае се само, че гората е частна собственост. Собственикът се издирва от полицията.

Има заподозрян за убийството. Мъжът е доведен в полицейското управление, съобщи началникът на полицията в града Бисер Йончев.

Убитото момче е от ромския квартал на Монтана "Огоста". Сигналът за престъплението е подаден в 12,30 часа. Веднага е сформирана оперативно-следствена група и извършен оглед в местността Младата ливада в землището на областния град. Установено, че са изстреляни три куршума, единият от които е уцелил момчето в главата. Драмата се е разиграла, докато то и 58-годишният му дядо преминавали през местността с каруца. Дядото повикал линейка и полиция, но пристигналите на място медици само констатирали смъртта на младежа.

Теренът е частна собственост. На място там е открит автомобилът на задържания. В колата са открити газов пистолет без предпазна муфа, боеприпаси, предстоят множество експертизи.

 

258

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Йончева внесе сигнал в прокуратурата и за Борисов и братовчед му

20.05.2019

762 12
И най-малката улица в София - "Малко Търново", ще се ремонтира

20.05.2019

475 11
Цацаров събра в ДАНС всички служби

20.05.2019

895 2

Коментари

Страници

Шлифера

Айдааа на Мето Илиенския пазвант  ша му припари сериозно вече!!!!

БOТ

Кой идиот настояваше да се изтегли откриването на ловния сезон.

Да отиват да го прибират!

Billy-Joe Winchester

Гнус ме е от тази държава. ?

Penchobre

Към момента не е ясно кой е стрелял и защо. 

 

Но със сигурност се работи здраво!

kempes

Много са внимателни вече журналистите, като видят циганче и не смеят да му кажат нищо друго освен момче.

wreckage
снимка на wreckage

одкъде знаеш, че момчето е циганче?

Дори да е, кво од тва?

 

Братя Стругацки

Младеж на 18 години от ромския квартал на Монтана "Огоста" е бил застрелян около 13.00 часа във вторник в гора в местността "Пъстренеца" край града, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

 

Ся, вярно, че пише, че е от ромския квартал, ама може да е бяло дете и да учи в природоматематическата на Монтана. 

Zmeja

С брадва или верижен трион са събирали дърва?

SuleymanTheMagn...
снимка на SuleymanTheMagnificient

Прокълната държава сме. Тва ще е заради Ахмет и Айше, които  през 1985 станаха съответно Асен на квадрат и Ангелина. Баща ми, лека му пръст, се оказа прав.

otvrat1

Ето това искат "патриотите" : всеки с оръжие и Додж Ситу. Тогава ще труповете ще ги събират както са събирали чумавите едно време.

momon

одкъде знаеш, че момчето е циганче?

Дори да е, кво од тва?

По други сайтове го пише

https://dnes.dir.bg/krimi/zastrelyaha-18-godishno-...

Drum-Bass

“Местността“ е Пъстрина и е разклонение на Стара планина. Колкото до останалото news, и то там - в пълния бъркоч на разпада...

Justinian2
снимка на Justinian2

Бог да благослови Терминал 1 ; Терминал 2 ; и дори Калотина !!!?

авер4е

Ся, тоя за да гръмне цигането, значи не го секат за сефте. Предполагам, че поне няколко пъти се е оплаквал на...арменския поп. Накрая се е отгазирал.

Следва - ще го разнасят по следствията, ще го опандизят за поне 10 години. Ще излезе (запазен), но гората вече няма да я има. Та така, къде нас ...

п.п. Не го оправдавам в никакъв случай, но фактът е налице.

kempes

Българският хелзингски комитет взе да пише по форумите.

Johnny2965

Когато няма работещи органи на реда, когато собствеността не е ефективно защитена, подобни убийства ще са нормална реакция.

Johnny2965

За жалост, вече няма хора, които да приемат за нормално да се оставя къща или кола незаключени.

А помня това време.

генек

Частната собственост е основата на демокрацията. Значи момчето е антидемократ и историята го е наказала. Ако беше при Тюдорите или при Плантагенетите - да са го обесили...

А сериозно - при капитализма е така. Учудени?

---------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

генек

Хамеле,

по времето на Робин Худ /Плантагенетите - Ричард, Джон/ за лов или вземане на нещо от гората са бесели...

------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

hamel

Генек, глей  - преди много, много години, когато прекарвах летните ваканции на село, при баба ми, и идваше 15-ти септември, няколко дена подред, прецапвах Камчия, влизах в Лонгоза и събирах съчки, които носех на гръб, за да има с кво да се топли и да си готви. И не бях сам - разни прошлячета като мен, се варненчета. И да си представим, че някой ще ни стреля!

Този някой, Генек, нямаше да го бъде. Още помня моите хора, които без брадва, вдяната на ръката, никъде не тръгваха (нали се сещаш как). Така ходеха напред - назад, с брадви.

вила

И след 3-4 века-пак бесенка.През 16-17 век закони забраняват  скитничеството и просията.Така се осигурява евтина работна ръка по време на първоначалното натрупване на капитала.Наказанията са степенувани:

-първо наказание-отрязване на едното ухо.

-на едноух нарушител на  закона на челото дамгосват S което значело  slave-роб,а не slav -славянин.

-когато едноух с дамга наруши закона-бесене

Така по стълбовете на фенерите са увиснали над 50,000 поданици на короната.

Спасението:отива при мировия съдия и той му определя къде и какво  да работи и за колко  пари.

Найс,а?!

Billy-Joe Winchester

Досаге се оплаквах, че у нас има доста хора, които живеят в 1918. Вече ще ес оплаквам, че има и такива, които живеят в 1318.

аман бе

Хамел, преди много години Вие с други хлапета сте събирали СЪЧКИ, които са били по земята. Дървета, дори и млади, едва ли сте секли. Защо? Защото най-вероятно са ви обяснили предварително, че ако отсечете дърво и ви хване горския, на дядовците ви лошо се пише. А следователно и на вас. 

Аз през 1992 - 94 г. многократно съм виждал в гората между Каменар и Долище дървета, отрязани на височина 1,20 -1,50 м от земята. Домързяло ги е даже да се навеждат. Едва ли и тези са събирали съчки като вас навремето.

Не оправдавам убийствата по никакъв начин, но когато правозащитните и правораздавателни органи си чоплят носовете десетки години, най-накрая напрежението избива точно в тази посока - саморазправа.

генек

Хамеле,

преди много, много години, в тоя далечен край на Галактиката, нямаше демократичен мутрокапотализъм...

------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Butch
снимка на Butch

Раздвоен съм. От една страна съм много против някакви частни гори по 16000 декара? или по 5 декара, защото няма как да са ги купили от турския султан, който е бил собственост на всичката земя.

От друга страна първото нещо което научаваш в Америка е, че отнемането на $1 и един милион се нарича кражбa. От съвсем трета страна, кафа от подменянето на понятието циганин. "Брането" на дърва, желязо е друг евфемизъм на кражбата.

Първичните инстинкти се проявяват не точно в Холивуда, а в първоначалното натрупване на капитала. Аз доволен...Като не става по-добре, поне да се мине през "дивия запад". Montana. После живот...? WTF

SuleymanTheMagn...
снимка на SuleymanTheMagnificient
Каква е разликата между частна гора и частен дом. Ако беше в частен дом щеше да краде телевизори, пари и скъпоценности, обаче в гората само дърве. Хак му е, още не научил, че частната собственост е неприкосновена. дедото не го е научил какви рискове крие тази работа. Хубавото на новината, че поне няма да има чавета-крадци.
wreckage
снимка на wreckage

само некъф изключителен мислител може да види еднаквостта на частната гора с частния дом и да оправдае убийство за неколко клона.

SuleymanTheMagn...
снимка на SuleymanTheMagnificient

Не оправдавам убийството за "няколко клона". Няколко клона или няколко милиона е все кражба, е намерил си майстора.Хора всякакви, някои палят на четвърт оборот, като моя милост. Виж сега, от две седмици пред блока където живея има паркиран мерцедес бус, който заема две парко места. Собственикът дори не е от квартала. Идват всяка сутрин с една джипка , изкарват буса и паркират джипката, вечерта обратното. Наумих си да спра това и сутринта съм застанал зад буса от дясната му страна и чакам. Идват ония и ми казват да мръдна колата, че ония щели да паркират на мястото на буса. Едни п-ти майни, едни псувни им теглиха, минувачите се спряха да ме гледат. Някои са крадци, някои нахалници като тия, и е само въпрос на време да излезеш от релсите.Предполагам, че на оня му е причерняло пред очите, и тогава човек не знае какво прави. Нормален човек не би го направил.

аман бе

На 18 години в този етнос размножителният период отдавна е започнал.

rorik

Хамел,

събирал си съчки. Дърво рязал ли си??Смеел ли си??  След 9-ти , многовековни гори са били изсечени ,  за да се строи кумунизъма. По мое време вече започнахме  да садим . Раздаваха дърветата и с дядо ми имам посадено дърво.

Тия дни го отрязаха ба 70 години е , здраво и право ,  щото местния кмет  реши   че ще има магазин насред село  и му пречело на входа  да си зарежда. Магазин скоро няма да има , щото той обещаваше  да   дава "5 леба за един лев" образно казано де. Но развалиха общинския магазин за да няма конкуренция . И сега  всеки петък и събота щерка му  събира 2,3 приятелки излизат пред "магазина" и  крещят. Всеки ден   от 2  до  4 също се събират и блъскат желязната врата на селския нужник.

Разбира се дървото го отрязаха за да има с какво да с се топли племенника на кмета , щото той пък събира 2,3 - ма апаши  и по цяла нощ седят в пенсионерския клуб  , който е до "магазина" .Като им доскучее  излизат и хвърлят камъни по къщата ми. Преди месец ми счупиха стъкло на прозореца. Признал си . ще го сменят на кукуво лето. Като минат ми се подиграват и ме питат  "Еее , платиха ли ти стъклото"Същщия който ми счупи стъклото , в неделя дойде да помага на комшията да му копае яма . Качи се на съседските постройки и ми обра крушите . Пак започна да хвърля с круши по остъклението на къщата ми . Хвърли и по човек който беше седнал на пейката , за да го прогони , и да може да няма свидетели и да ми счупи и остъклението.

Магазина беше спирка , после кафененце , което го държеше малкия син на тогавашния кмет , баща на сегашния , който е големия му син . 

 

Абе феодализъм . Майката кметица , бащата кмет , сега големия му син кмет  . .Така вече 20 години . 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×