facebook
twitter

Горещи новини

12 души са ранени при взрив до туристически автобус в Египет

372
Pixabay

Най-малко 12 души са ранени при взрив близо до туристически автобус в района на новия Египетски музей, съобщават световните агенции, цитирани от Дарик радио. Според източници на Ройтерс повечето ранени са чуждестранни туристи.

Телевизионният канал "Ал Хадас" съобщи, че самоделно взривно устройство е избухнало в района на Големия египетски музей в близост до пирамидите в Гиза. Според Eha News в автобуса са пътували 25 туристи от Южна Африка. Някои източници съобщават за 17 ранени - 10 египтяни и 7 туристи от Южна Африка.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

В Израел се проведоха учения за борба с руските ракетни системи С-400

17.11.2019

958 15
11 ранени при стрелба в Одрин

17.11.2019

597
Великобритания ще въведе медицински данък за всички чужденци

17.11.2019

1001 12

Коментари

inventus

Всички туристически автобуси в Египет са с охрана задължително. Охранителите са въоръжени с автоматично оръжие и не се отделят от автобуса дори и когато туристите са извън него.Смените на охранителите стават на предварително уречени места които се променят по техен график.Но все пак се е случило. Малка е вероятноста охранител да е замесен.При онова хаотично автомобилно движение там напълно е възможно някой да се е доближил до автобуса и да се е взривил.

Stern

Така е, във всеки автобус пътува автоматчик, но "нашият" спеше почти през цялото време. На чек-пойнтовете аскерът се задоволява само със забавянето на автобуса заради прегражденията, но си седи в кабинката и си хапва или си играе с телефона. А автоматът му е подпрян някъде, че тежи.

Трябва да идат в Израел да видят как си вършат работата войниците им.

И, да, при движение в Кайро и Гиза, неподчинено на никакви правила + безхаберието на войниците е чудно, че такива експлозии не стават по-често. Вероятно и бомбаджиите ги мързи :-)

Johnny2965

Не разбирам удоволствието от туризъм в размирни райони.

Знам, че някои именно това ги привлича, но се питам за останалите.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×