facebook
twitter

Горещи новини

12 души са ранени при взрив до туристически автобус в Египет

371
Pixabay

Най-малко 12 души са ранени при взрив близо до туристически автобус в района на новия Египетски музей, съобщават световните агенции, цитирани от Дарик радио. Според източници на Ройтерс повечето ранени са чуждестранни туристи.

Телевизионният канал "Ал Хадас" съобщи, че самоделно взривно устройство е избухнало в района на Големия египетски музей в близост до пирамидите в Гиза. Според Eha News в автобуса са пътували 25 туристи от Южна Африка. Някои източници съобщават за 17 ранени - 10 египтяни и 7 туристи от Южна Африка.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Дори военният министър се отказа от Тръмп

18.06.2019

1363 16
Руската дума единодушно подкрепи Путин за излизане от договора за ракетите

18.06.2019

2189 14
Гръцки медии пак водят кампания срещу българи с имоти на Халкидики

18.06.2019

4263 21

Коментари

inventus

Всички туристически автобуси в Египет са с охрана задължително. Охранителите са въоръжени с автоматично оръжие и не се отделят от автобуса дори и когато туристите са извън него.Смените на охранителите стават на предварително уречени места които се променят по техен график.Но все пак се е случило. Малка е вероятноста охранител да е замесен.При онова хаотично автомобилно движение там напълно е възможно някой да се е доближил до автобуса и да се е взривил.

Stern

Така е, във всеки автобус пътува автоматчик, но "нашият" спеше почти през цялото време. На чек-пойнтовете аскерът се задоволява само със забавянето на автобуса заради прегражденията, но си седи в кабинката и си хапва или си играе с телефона. А автоматът му е подпрян някъде, че тежи.

Трябва да идат в Израел да видят как си вършат работата войниците им.

И, да, при движение в Кайро и Гиза, неподчинено на никакви правила + безхаберието на войниците е чудно, че такива експлозии не стават по-често. Вероятно и бомбаджиите ги мързи :-)

Johnny2965

Не разбирам удоволствието от туризъм в размирни райони.

Знам, че някои именно това ги привлича, но се питам за останалите.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×